Paine umpluta cu sunca la gratar

Nu stiu daca ati mancat vreodata paine umpluta cu sunca la gratar, dar daca nu ati facut-o, nu mai stati pe ganduri!!! Este ataaat de gustoasa!!! Mai ales cu o portie de cartofi copti si sos de usturoi πŸ˜›

Iar daca nu va puteti delecta cu ea afara, in propria curte sau gradina, va recomand varianta la cuptor: Paine umpluta la cuptor πŸ™‚

 

Ingrediente:

  • 1 paine ( cca. 300 g)
  • 2 rosii mari
  • 125 g mozzarella
  • sare, piper
  • 75 g sunca feliata, fiarta sau afumata
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 legatura busuioc

Mod de preparare:

Taiati painea felii de cca. 1,5 cm. avand grija ca acestea sa nu se desprinda unele de altele:

Spalati rosiile si lasati mozzarella sa se scurga. Taiati-le pe amndoua in felii subtiri, pe care le condimentati bine cu sare si piper. Puneti intre feliile de paine, feliile de sunca si branza:

… si apoi cele de rosii:

Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu ulei. Painea se pune pe folie de Al. si se stropeste cu mujdei (puteti sa o impachetati si in hartie de copt, pe care o udati si o stoarceti usor):

Se impacheteaza bine si se tine pe gratarul bine incins cate 5-8 minute pe fiecare parte:

Se indeparteaza folia, painea se stropeste cu otet si se presara busuioc tocat:

Ne-a placut atat de mult painica asta, incat de-acum incolo va fi nelipsita de la urmatoarele gratare!!!

P.S. Daca considerati ca mai trebuie sa stea, mai lasati-o 5 minute.




Cartofi copti in folie la gratar

Reteta de cartofi la gratar a fost postata mai demult, aici: cartofi copti in folie , numai ca atunci i-am fiert putin inainte de a-i pune la gratar πŸ˜‰

Aici am folosit cartofi noi, cruzi, care au iesit absolut deliciosi!!!!!!!!!!!!
Ingrediente nu am si nici „mod de preparare”, fiindca se fac incredibil de usor. Urmariti doar pozele πŸ˜›

Cartofii pregatiti:

…infoliati…in sir indian πŸ™‚

Gata, dupa nici 30 de minute!!! πŸ˜›




Sosuri pentru gratar

Incep cu sosul meu preferat:

1. Smantana cu usturoi:

Ingrediente:

Curata de coaja 1 capatana de usturoi de marime potrivita; presara 1 lingurita de sare grunjoasa iar apoi zdrobeste si freaca intr-un mojar, pentru a obtine o pasta. Adauga o jumatate pahar cu sifon sau apa minerala si zeama de la 1 lamaie.
Amesteca mujdeiul astfel preparat cu 400 ml. smantana grasa si adauga 2 castraveciori murati, tocati marunt… eu nu i-am mai pus, fiindca imi place mujdeiul simplu…

2. Sos iute:

Ingrediente:

– 2 ardei iuti
– 50 g. verdeata
– coaja rasa si sucul de la o lamaie
– 2 lingurite mustar
– 2 catei usturoi
– 50 ml. ulei masline
– 50 ml. supa de legume, sare

Eu am amestecat ingredientele cu o portie de sos de ardei, care mi-a placut tare mult…si a rezultat cel mai bun sos de ardei mancat vreodata! πŸ˜›

3. Sos de rosii:

Ingrediente:

– 600 g. rosii
– 1 ceapa
– 2 linguri ulei
– 1 catel de usturoi
– 1/2 legatura coriandru (optional)
– sare, piper

Se decojesc rosiile, se scot semintele, se taie cuburi… eu nici macar cuburi nu le-am taiat ci le-am varat pe toate in blender, cu tot cu coaja si seminte si vad ca tare bun a iesit πŸ™‚
Ceapa se toaca si se caleste, usturoiul se piseaza. Se adauga rosiile si se fierb 15 minute.

Se spala coriandrul si se toaca. Se condimenteaza sosul si se adauga verdeata… as fi pus niste frunze de patrunjel, dar erau cam uscate …

A iesit foarte fain si fara, insa… πŸ˜›





La gratar :)

Β 

Va arat cateva poze de la ziua noastra, zi care a fost dedicata in intregime retetelor la gratar, berii, soarelui, si vantului care ne adia jucaus prin plete :))
Cipi s-a ocupat de foc, gratarele fiind specialitatea lui…eu doar am condimentat carnurile cu o seara inainte πŸ˜›

Focul, care se-ntetea…


…mici, ceafa de porc, pulpe de pui, piept de pui ( facut frigarui), costite de porc, carnati de casa, sosuri, paine umpluta la gratar…
…zici ca n-am mancat de-o luna :)))


Cateva poze, pe etape…cu carnurile rumenite… πŸ˜›




…mai de aproape:


…si o poza finala, cu retetele la gratar cu care ne-am delectat πŸ˜›
Cartofi cu branza, la gratar
Paine umpluta cu sunca la gratar


…si cu buchetul de trandafiri pe care l-am primit de la Cipi πŸ™‚


Β …aici intr-un aranjament (inspirat de Nasha ) cu ” Lacrima lui Ovidiu” langa…


Am petrecut foooarte bine!!! πŸ˜›
Totul a fost foarte bun, berea a fost rece… desertul gustos :))