Lichior de nuci verzi

19 comentarii
Visez la acest lichior de nuci verzi de ani de zile…
L-am regasit printre multe retete de-ale mele, nescrise inca 😛 , asa ca m-am gandit ca a venit timpul sa il pun in practica.
Am pornit de la o reteta expusa de Adriana Nicoleta, acum multi ani, si impreuna cu ideile culese de pe net, am creat o varianta proprie, sper eu gustoasa, a lichiorului mult visat. E foarte bun si simplu, dar si la aromatizarea prajiturilor.
Aveti aici: „Cizmulite” pentru Mos Nicolae, o idee in sensul asta iar aici este dulceata de nuci verzi, tot din nucul meu batran si falnic 🙂

Sa nu uitam insa nici de delicioasa inghetata de nuci verzi, de care va puteti bucura nu numai vara, ci si iarna!

Va urez mult spor, asadar :)))

 

Ingrediente:

Pentru macerat:
  • 500 ml alcool rafinat (96 grade)
  • 30 nuci verzi
  • 2, 3 cuisoare
  • jumatate de baton scortisoara
  • coaja de la 1 lamaie
Pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 1 kg zahar

 

Sfat: Imediat dupa preparare si chiar si dupa doua saptamani va fi amar si iute, deci incercati sa aveti rabdare 😀

 

Mod de preparare:

In primul rand, spalati in mai multe ape nucile; taiati-le apoi in jumatati sau felii.

Puneti-le intr-un borcan sau damigeana mica si acoperiti-le cu alcool.

Adaugati cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si inchideti ermetic damigeana.

Lasati-le cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.

Filtrati apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).

La final, faceti siropul din zahar si apa; rece, amestecati-l cu siropul concentrat de nuci.

Puneti-l din nou in sticla/damigeana si consumati-l dupa 2, 3 saptamani.

Retineti: lichiorul se pastreaza la rece!!

 

…cum le-as fi putut rezista?!?!? :)))

Rezultatul (aproape) final 😀

Detaliu:

Si aici gata!!! Cel mai bun lichior cu nuci, facut in casa 🙂

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

19 comentarii

Nedelcu Marian Mihaela 17 septembrie 2013 - 17:04

nucile pt lichior se curata de coaja?

Raspunde
florin 28 iunie 2014 - 11:32

nu

Raspunde
Iolanda Avon 5 iulie 2012 - 21:53

Nucile de acum sunt bune sau e deja prea tarziu?

Raspunde
aacteea 22 iunie 2012 - 21:07

Buna Laura ! Pot face din nucile crescute mai mari, asa cum sunt acum ? Sau trebuia sa fac cand erau mai micute ( ca ptr dulceata ) . Si de ce au gustul amarui asa cum scrie mai sus ? Am baut vara trecuta un paharel de la cineva si tare bun a fost, nu tu amar,nu iute,,,,
Sper sa-mi raspunzi. Multumesc !

Raspunde
Anonymous 18 iunie 2012 - 14:49

Am mai multi doritori de lichior de nuci si am pus cantitate pentru 4 litri alcool(bineinteles am respectat reteta petru 500ml alcool si am dublat la litru si am multiplicat cu 4).Cat se lasa la macerat ?

Raspunde
Anonymous 29 mai 2012 - 08:26

nu se decojesc nucile?

Raspunde
Anonymous 22 iulie 2011 - 17:51

am facut lichior si a iesit foarte bun. multumesc!!!!

Raspunde
Anonymous 19 iulie 2011 - 15:44

Buna, am facut si eu lichior de nuci, da are un gust foarte ciudat, au trecut doar 2 saptamani de cand l-am pus cu sirop, e iute-amar, nu se poate bea.
a mai patit-o cineva?

Raspunde
dianetts 11 iulie 2011 - 17:25

buna Laura! siropul de zahar se face pe foc sau doar se amesteca? trebuie legat bine sau doar pana cand se topeste zaharul complet? merci frumos!

Raspunde
Anonymous 4 iulie 2011 - 22:15

mie mi-a iesit foarte amar
nu se poate consuma
ce marime trebuie sa aiba nucile verzi?

Raspunde
polonu 29 iunie 2011 - 00:44

acum ce e un litru de alcool ‘Daniel’ eu am pus tot cu coaja am sa vad ce iese ms de reteta Laura unpic dubios in privinta culorii 😀

Raspunde
Lenuta 28 iunie 2011 - 16:22

e delicios …si eu il fac de ani de zile.

Raspunde
Daniel 20 iunie 2011 - 22:26

as dori sa fac si eu, ii oare chiar asa bun?, sa stiu sa numi stric alcoolul.
Sper sa nu deranjez pe nimeni

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 20:05

Alex, la reteta asta se lasa cu coaja cu tot, dar am citit in alta parte ca se curata…acuma, o sa vedem noi la final cum ar fi fost mai bine 😛

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 20:02

Mihaela, ma bucur mult ca bannerul de sus e atat de apreciat 😛
Incerc sa-l schimb o data la 2 saptamani, ca sa va mentin viu interesul pentru gatit :))
Lichiorul de nuci are o culoare si mai frumoasa acum…va trebui sa il pozez din nou, zilele astea 😉

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 19:08

Pansy, acum il fac si eu pentru prima oara :P, dar sper sa fie asa!!!

Raspunde
alex 17 iunie 2011 - 18:20

nucile se curata inainte sa se darabureasca sau cu tot cu coajsa?:P

Raspunde
Mihaela 13 iunie 2011 - 01:58

Vai, Laura, ce culoare are, ma intreb ce aroma are, ca nu am baut niciodata 🙂 Iar dulceturile alea de pe bannerul de sus sunt excelente!

Raspunde
pansy 12 iunie 2011 - 00:29

grozav trebuie sa fie ! pastreaza din aroma nucilor ?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.