Tort de orez cu carne de curcan

9 comentarii

 

Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja :P, asa ca acum va invit la o felie de „tort”…si da, tot cu carne de curcan :))

E o bunatate!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente pentru 8 portii:

– 1 ardei gras verde
– 1 ardei gras rosu
– 1 ceapa
– 400-450 g. carne de curcan
– 3 linguri de ulei
– 500 g. orez
– sare, piper
– boia dulce
– 4 oua
– 150 g. smantana
– 200 g. cascaval ras (Emmentaler)
– 2 rosii
– patrunjel tocat

Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie marunt (cubulete). Se caleste cca. 5 minute in ulei incins:

Se spala ardeii; se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu bucatelele de carne:

Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid:

Se adauga 1 litru de apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce:

 

Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.
Se lasa la racit:

Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul ras si se aduga la orez:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se unge o forma de tort cu unt; se transfera orezul in forma si se netezeste:

Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza deasupra:

Se rade cascaval deasupra (cca. 50 g)

Se coace timp de 35-40 de minute:

Se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme 😛
Data viitoare il „cladesc” in forma rotunda de tort, cu inel detasabil („intepati” putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga 😀 )

A fost incredibil de gustos!!! 🙂

 

Sectiune 😛

P.S. Puteti folosi carne de pui in loc de curcan iar in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Yonella Blondutza 13 decembrie 2013 - 15:03

acum fac aceasta minunatie de tort,sunt f nerabdatoare!!!

Raspunde
Zgaiby 22 ianuarie 2011 - 22:05

Tare aspectos si gustos mi-a iesit azi cand l-am prestat! Multumesc pentru reteta.

Raspunde
ayandari 22 ianuarie 2011 - 19:34

Buna,
ai primit o leapsa cu o nominalizare la mine pe blog, te rog sa o preiei.
http://ayandari.wordpress.com/2011/01/22/un-nobel-pentru-bloggeri-gala-blogurilor-2010/

Raspunde
cirmicica 22 ianuarie 2011 - 17:44

Mi se pare o reteta minunata,si poza e foarte apetisanta,dealtfel imi place tare mult blogul tau si-l vizionez de foarte multe ori,pozele sunt minunate,foarte-foarte reusite,iti urez si mai departe succes si sa ne faci si mai departe retete minunate…

Raspunde
ophelia1983 22 ianuarie 2011 - 14:52

super ideea!..trebuie incercat cu siguranta!

Raspunde
Beatrice 22 ianuarie 2011 - 00:55

Ce bunatate!Am sa-l fac si eu.Deocamdata am facut pasta cu peste care a iesit super.Pupici.

Raspunde
OanaS 21 ianuarie 2011 - 22:33

Il vom incerca cu siguranta! Parca-i si simt gustul 🙂

Raspunde
Federica 21 ianuarie 2011 - 21:45

mmmmmmmmmm…che invitante!complimenti!!!ciao!

Raspunde
maria mihalache 21 ianuarie 2011 - 19:10

Ce idee minunata…………trebuie sa fie tare,tare bun.
O seara placuta!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.