Cafea cu lapte si inghetata

6 comentarii
Dragii mei, va invit sa ne delectam impreuna cu o bautura racoritoare si reconfortanta, o cafea cu lapte si inghetata, asa, ca de sfarsit de saptamana 😛
Eu si Cipi ne-am relaxat, sorbind din paharele mari pe balansoar, sub salcia in care adia, plapand, un vant de toamna…

Ingrediente:

  • 275 ml cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
  • 1 varf de cutit sare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • frisca batuta pentru ornat (cca. 100 ml)

 

Sfat: daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea.

 

Mod de preparare:

Primul pas e pregatirea cafelei. O lasam apoi la racit si ne ocupam de compozitia de inghetata.

Pentru asta, amestecam galbenusurile cu 100 g zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana cand obtinem o crema.

Batem frisca lichida pana la jumatate cu zaharul ramas (50g).

In continuare, amestecam galbenusurile cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului.

Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore.

 

Iata cum a decurs totul 🙂

Puneti cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte:

Umpleti paharele cu lapte rece:

Un „glob” mic de inghetata 🙂

La final, incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao:

 

Pentru voi, cu mare drag!!!

 

Iar aici: Cappuccino inghetat, aveti o alta idee „rece” si delicioasa :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Laura 2 septembrie 2010 - 12:14

Te pup, Mada!!! 🙂
…chiar a fost romantic…

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:13

Yaya, te pup dulce pentru ca ai acceptat invitatia mea!!! 🙂
Te astept cu drag si altadata…sa ne leganam gandurile 😛

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:09

Andreea, iti multumesc pentru incredere si cuvintele frumoase 🙂
Te astept cu drag sa revii!

Raspunde
Madalina 30 august 2010 - 17:06

Ce romantic….! ufff

Madalina

Raspunde
yaya6 29 august 2010 - 23:03

e super ideea si accept invitatia,mai ales pe balansoar sub salcie e un vis….felicitari pe reteta

Raspunde
Andreea Crisan 29 august 2010 - 17:31

Felicitari pentru retete si modul lor de prezentare.De obicei ma inspir de pe femina.ro, pentru ca retele de acolo sunt rapide si gustoase, dar de aici am de incercat o multime de retete :).

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.