Prajitura Rudy

34 comentarii

Va era dor de (inca) o prajitura cu branza dulce?! Poate de una care se face foarte usor, cu firimituri de aluat, si care se numeste Prajitura Rudy?! 😀 Mie da, mai ales ca la sfarsitul saptamanii vom intra in Postul Mare, timp in care aceste deserturi imbietoare vor fi date uitarii.

Ce m-a atras cel mai mult la aceasta prajitura a fost „tehnica” asezarii aluatului. Pe scurt, aluatul se rade direct in tava, se aseaza umplutura si se coace. Suuuper usor!!!!! :))

 

Ingrediente:

Aluat:
  • 380 g faina
  • 250 g unt (rece)
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 pachetel praf de copt (10 g)
  • 2 linguri cacao
Crema:
  • 750 g branza vaci dulce ( sa nu fie apoasa)
  • 3 oua mari
  • 3 pliculete zahar vanilat (30 g)
  • 200 g zahar

 

Mod de preparare:

Se prepara aluatul: se cerne faina, praful de copt si cacaua; se amesteca totul cu untul rece (taiat in bucatele), zahar si galbenus pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doi „bulgari”. Se pun bilele de aluat pentru cca. 15 minute la congelator.

In acest timp, se incinge cuptorul la foc potrivit (180 grade C); se unge o tava (20×30 cm) cu unt si se presara faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.

In continuare, ne ocupam de crema: se bat albusurile spuma cu zaharul (puteti pune si albusul care a ramas de la aluat), apoi se amesteca cu galbenusurile si branza.
Se da pe razatoarea mare prima bila de aluat (nu-l apasati in tava ci doar aveti grija sa fie imprastiat uniform pe tot fundul tavii). Se intinde crema de branza peste aluatul ras ( sa fie intinsa uniform). Se rade si cel de-al doilea „bolovan” deasupra si se introduce la cuptor pentru cca. 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in bucatele si se poate pudra cu zahar pudra…eu am lasat-o simpla, ca de obicei 🙂

E foarte gustoasa si incredibil de usor de facut!

Prajitura Ruseasca este o alta varianta, delicioasa 😀 , a acestei prajituri cu branza. Sper sa le incercati pe amandoua! :))

 

Pozele vechi 🙂


 

Reteta preluata de la Pokha’s

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

34 comentarii

any 9 ianuarie 2015 - 21:35

E super tare prajitura.multumim laura pt reteta.

Raspunde
Lucretia Stroici 7 aprilie 2013 - 22:19

super buna!

Raspunde
Sofletea Ramona 16 ianuarie 2013 - 17:07

o gustarica perfecta la gradinita pentru Giulia 4 ani

Raspunde
Oana 28 septembrie 2012 - 19:28

Am primit o bucata de branza de la tara, ce sa fac cu ea….repede am intrat pe acest blog si am cautat o reteta cu branza, am gasit-o pe asta……miam….foarte buna…..eu am pus ceva coaja de lamaie si esenta de vanilie in branza…bun….multumesc pentru toate retetele astea minunate

Raspunde
Roxana 25 octombrie 2011 - 12:29

Prajitura aceasta este excelenta! …nu de mult timp am descoperit-o si eu si deja am facut-o de 3 ori si toata lumea ( pe care am servit-o ) mi-a cerut reteta si a dat-o mai departe…Foarte buna!! ….V-o recomand ..

Raspunde
copacifaracuvinte 2 mai 2011 - 17:33

Draga Laura,

ai idee cumva ce fructe pot adauga la crema de branza?Am promis cuiva prajitura cu fructe, dar nu ma pot desprinde de reteta asta.Oare o stric?!Nu incerc nimic de capul meu, promit!Abia astept sa o fac!Te puup

Raspunde
Cristina M 12 martie 2011 - 20:26

Buna!
Tocmai am facut si eu acesta pajitura si mi-a iesti excelent. Este delicioasa …. nu am cuvinte …. O sa mai incerc din retele tale pentru ca am vazut foarte multe interesante, insa imi este greu sa ma decid cu care sa incep :))).

Raspunde
miremirc 12 martie 2011 - 09:23

am facut si eu aceasta prajitura; foarte buna !!! 🙂

Raspunde
Laura 4 martie 2011 - 15:38

Diana, nu ai destula compozitie pentru tava de aragaz…numai daca dublezi cantitatile…
Forma pe care am folosit-o eu e de aprox. 22/22 cm.
Bafta 🙂

Raspunde
Diana 4 martie 2011 - 13:58

Salut!
Suna foarte bine reteta asta.
Imi poti spune te rog daca e ok s-ao fac in tava de la aragaz? Sau e prea mare?
Multumesc mult!

Raspunde
Milena-Irshad 1 martie 2011 - 14:41

It’s look tasty, as usual!
I love your blog!
I want to ask about cream feeling – isn’t it too much? 750g cheese and 250 g sugar?

Raspunde
Loredana 28 februarie 2011 - 00:10

Am facut ieri prajitura,delicioasa si usor de facut,sotul meu nu a mai avut rabdare sa se raceasca asa ca a luat tava si a asezat-o afara pe zapada,sa racit evident mai repede asa ca in jumatate de ora sa topit si prajitura din tava.

Raspunde
Anonymous 15 februarie 2011 - 01:49

Laura,
Vrau sa fac praji asta pt k pare ft bunaaaaaa dar spune-mi, te rog, cat de mare este tava folosita de tn?Tava pare micutza iar branzica nu se vede multa shi cum spui k este nevoie de 750 gr branza…Te intreb doar sa shtiu cata branzica sa iau…eu vreau praji sa fie mareee shi cu branzica muuuuuulta :D…
Aaaaaaa…ink cv…am branza quark, merge branza quark?
Retetele tale sunt absolut dar absolut minunate! Mai ales cele cu cafea :D!!!
Pupici!

Raspunde
ioana 20 octombrie 2010 - 10:59

am facut ieri prajitura si n timp ce se afla in cuptor am ochit si tortul pufos cu branza de vaci si dulceata de mure…e urmatorul pe lista. prajitura a fost un real succes! rapida, usoara, frageda… baietii au devorat o :))

Raspunde
Anonymous 22 septembrie 2010 - 12:51

minunata aceasta prajitura si usor de facut doar imi pare rau ca aici in portugalia nu au branza ca acasa desi mi-e dor de o prajitura buna cu branza

Raspunde
Anonymous 18 martie 2010 - 22:26

ramona, tava mea pe care am dat asa de mult in SUA este marca Kaiser La Forme. daca poti, cumpara-ti asa ceva din Anglia. se spala usor, nu se indoaie daca o scapi pe jos, nu se zgirie (foarte multe avantaje). eu o am pe a mea de 7 ani, am folosit-o masiv si arata ca noua!

Raspunde
Anonymous 18 martie 2010 - 22:13

azi am facut-o si eu, extrem de simplu si buna. o fac si in weekend, ne ducem in vizita la fini si or sa o devoreze copiii!

pt ramona (sper sa nu se supere laura): eu i-am luat prietenei mele de craciun cadou asa o tava din metro si am dat tot in jur de 2 milioane 500. in chicago, unde locuiesc, am cumparat-o cu 50 US dollars. nu e ieftina tava, dar e foarte buna si te scuteste de multe dureri de cap (mai ales daca este de teflon si nu e din tabla subtire).

Raspunde
Daniela 24 februarie 2010 - 11:30

Super preajitura! Am facut insa greseala sa pun margarina (ceea ce nu am mai facut de vreo 10 ani), si nu reuseam sa leg aluatul. Am corectat cu smantana.
Multumesc de „ajutor” la diversificat menu-ul, nu doar la prajituri. Spor la bucatarit!

Raspunde
ramona 17 februarie 2010 - 21:28

buna,caut cu disperare o tava ca a ta si numai nu gasesc:(eu locuisc in anglia si i-am rugat pe parintii mei de nenumarate ori sa verifice rafturile magazinului Metro(Suceava)(am citit undeva pe bolg ca de acolo ai luat-o)si fara noroc:(acu am gasit ceva pe net dar mi se pare un pic cam scumpa,poti sa-mi spui te rog cat a costat a ta?ca sa pot face o comparatie..cea care am gasit-o eu ebuna,caut cu disperare o tava ca a ta si numai nu gasesc:(eu locuisc in anglia si i-am rugat pe parintii mei de nenumarate ori sa verifice rafturile magazinului Metro(Suceava)(am citit undeva pe bolg ca de acolo ai luat-o)si fara noroc:(acu am gasit ceva pe net dar mi se pare un pic cam scumpa,poti sa-mi spui te rog cat a costat a ta?ca sa pot face o comparatie..cea care am gasit-o eu in jur de 2mil 500(lei vechi).multumesc,ramona

Raspunde
ellis 12 februarie 2010 - 21:29

Gata, m-am executat! http://alessia-maria-ellis.blogspot.com/2010/02/prajitura-rudy.html
Merci, Laura, este cu adevarat un rasfat!

Raspunde
Vicky 12 februarie 2010 - 12:34

Arata superb prajitura, ma zapaciti de-a binelea cu minunatiile care le postati, nu prea mai intru acum ca astept sa nasc luna viitoare si am zis sa fac o pauza, dar te astept cu o caruta de premii minunate pe blogul meu, pupici.

Raspunde
sarah 12 februarie 2010 - 00:51

tare bine arata….vreau si eu .daca mai am timp pana plec spre alte tari o fac sigur.as face-o maine cand am musafiri dar mai intai trebuie sa fac branza.pupici

Raspunde
Andre 12 februarie 2010 - 00:26

chestiile astea cu branza tare imi pica cu tronc… mai vreau sa citesc retete cu crema de branza… se intelege ca incerc si eu „pishitura”!

Raspunde
Cami 11 februarie 2010 - 23:28

Ciocolatos rau..Te astept la cules premii o zi buna! Cami

Raspunde
Goldielocks 11 februarie 2010 - 20:05

Draga Laura,te asteapta un premiu dragut la mine pe blog,daca il ai deja,tin sa-ti spun ca imi place tare mult blogul tau si ma inspir deseori de aici!

Raspunde
Mariana 11 februarie 2010 - 12:49

Si eu am o reteta cam asa,uite demult nu am facut-o!
Laura un premiu te asteapta la mine!

Raspunde
ellis 11 februarie 2010 - 12:00

Curand, curand o fac si eu…adica sambata, mai ales ca am oprit un pic dieta, merit rasfat! Multumim!

Raspunde
ILANA ANDREEA 11 februarie 2010 - 11:10

Yammy! O sa incerc si eu, poate conving si fetita sa manance 🙂
Multumesc de reteta!

Raspunde
Laura N. 10 februarie 2010 - 23:00

Am facut-o chiar azi! Pentru ca aveam jumatate din cantitatea de branza, am facut-o cu toate ingredientele injumatatite. Taaare buna! Ti-am multumit si pe blogul meu, laudandu-ma cu izbanda!:)

Raspunde
Federica 10 februarie 2010 - 20:06

wow che delizia!!!! aspettami che arrivo!!! bravissima!

Raspunde
VertAnge 10 februarie 2010 - 20:03

Imi place tare mult cum arata si sunt convinsa ca e si foarte gustoasa.

Raspunde
Anmyo 10 februarie 2010 - 19:46

Suna delicios. Imi pare rau ca acum nu am nici unt, nici branzica in casa.
Dar maine sigur o incerc.

Raspunde
Nanita 10 februarie 2010 - 19:29

Прекрасно изглеждат!Поздрави!

Raspunde
Daniela 10 februarie 2010 - 19:01

Buna prajitura asta, o facusem si eu mai demult, dar… am „prapadit” reteta si am dat-o uitarii… Hmmm, ce pofta mi-ai facut…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.