Pancakes de post

21 comentarii

 

Astea trebuie sa fie cele mai gustoase pancakes de post din lume, fara nicio exagerare. Cu lapte de soia sau lapte de cocos si cu „glazura” generoasa de miere sau pasta de susan dulce. Si multe, multe bucatele de banana!!! O nebunie!!!
Eu le-am facut si cu lapte de soia si cu lapte de cocos, ambele portii in dublu exemplar si, culmea, tot nu ne-au ajuns 😀
Adevarul este ca sunt grozav de gustoase si de fine si nu-ti vine sa crezi nicio secunda ca nu contin oua sau lapte.
Te pupam pentru delicioasa reteta, Ina!!!

 

Ingrediente:

  • 1 cana si jumatate lapte de soia sau o conserva de lapte de cocos (cca. 400 ml)
  • 1 lingura mare de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana si un sfert faina (aprox. 250 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau portocale
  • 2-3 linguri apa minerala (daca lasati compozitia „la umflat”, peste noapte)

!!! Cana sa fie de 250 ml

 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele in blender, cu exceptia apei, si se mixeaza bine (la fel de bine se poate folosi mixerul sau telul). Faina ramasa pe peretii vasului se da in jos cu o spatula si se mai mixeaza. Se da la frigider peste noapte sau pentru cateva ore. Daca sta peste noapte la frigider subtiati putin aluatul cu apa simpla sau minerala. Aluatul va iesi mult mai buni daca sta peste noapte!
Punem o tigaie neunsa pe foc mic si turnam aluat in tigaie.
Dimensiunea unei clatite trebuie sa fie de 8-9 cm, nu mai mult. Dupa un timp incep sa apara bule la suprafata:

Atunci cand bulele de aer s-au spart si nu mai apar si cand suprafata nu mai e lucioasa, intoarcem clatita pe cealalta parte. Se intorc foarte usor.
Partea prajita nu trebuie sa fie arsa dar nici necoapta ci usor maronie; reglati focul in asa fel incat clatita sa capete o culoare maronie frumoasa:

Marginile clatitei raman alb-galbui. Clatita e gata cand partea gaurita e usor maronie:

O mica parte din „productia” impresionanta de pancakes, cu care ne-am delectat timp de vreo doua zile 😀

 

Pozele vechi 🙂
Portia cu lapte de cocos:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

21 comentarii

Andreea 29 martie 2019 - 22:22

Buna ziua!Arata foarte bine! As dori sa incerc si eu dar am o nelamurire: nu se lipesc fara ulei in tigaie ? Multumesc

Raspunde
Laura Sava 30 martie 2019 - 00:03

Andreea draga, daca ai o tigaie speciala pentru clatite, totul va fi bine 🙂
Mai ales daca folosesti lapte de cocos, care e mai gras, vei obtine cele mai gustoase clatitute din lume!!!

Desigur, nici daca alegi sa ungi usor tigaia cu o pensula inmuiata in ulei, nu-i bai 😀 …asa ca iti urez spor si pofta!

Raspunde
Maria 25 martie 2022 - 21:51

Sunt minunate! Multumim pentru rețele minunate. Clat tigaia este foarte bună. Ne puteti spune unde gasim acest tip de tigaie? Mulțumesc

Raspunde
Ioana Ionescu 17 martie 2014 - 14:39

absolut delicioase!!!! sunt la fel de bune ca ale de „dulce” 🙂 iti multumesc mult

Raspunde
Ana-Maria Balaceanu 7 decembrie 2012 - 11:12

Aceste clatite sunt intr-adevar super delicioase. Eu le-am adaugat si putina coaja de portocala, asa ca sa miroase a Craciun! Si le-am servit cu pere caramelizate! A iesit o nebunie! Multumim de reteta Laura!

Raspunde
lydiavl 7 martie 2012 - 19:29

Bunà Laura,
compozitia se face doar cu blenderul??Mixerul nu e bun?
nu de alta dar n’am blender :p
si sincer le’as incerca 🙂
Mersi 🙂 :*

Raspunde
Anonymous 21 martie 2012 - 09:15

Buna ziua
Se poate face lapte de cocos acasa. E delicios.
Pupici.

Raspunde
ma-ta are cratima 13 septembrie 2012 - 18:29

eu cred ca merge si cu mixerul! 🙂

Raspunde
Anonymous 4 noiembrie 2011 - 18:02

De unde cumperi conserva aia de cocos? Si eu sunt crazy about it =p~.

Raspunde
Laura 13 decembrie 2008 - 17:45

Sa le incerci, Edith draga, ca sint nemaipomenite!!! 🙂
…mai ales cu lapte de cocos!
Mie mi-au iesit mai putin atragatoare din cauza ca nu am o tigaie mai profi si asta ce-o am fumega de zor 😛 …si fiind si compozitia cu cocos un pic altfel, am simtit nevoia sa pun un pic de ulei ca si la clatite…dar gustul a fost extraordinar de gustos, asa ca nu mai sta pe ganduri!!! :))
Te pup si s-aveti pofta! 🙂

Raspunde
Edith 12 decembrie 2008 - 15:46

Laurica, de cand le-am vazut la Ina am vazut ca vrei sa le incerci cu lapte de cocos. Cred ca sunt minunate! Trebuie sa le incerc si eu.. 🙂

Raspunde
Laura 6 decembrie 2008 - 03:22

Mona, draga mea, cuvintele mele s-au risipit chiar inainte de a mi le „asterne” in minte (daramite „pe hartie”)cand am citit mesajul tau…
Esti deosebita si vei ramane mereu in inima mea ca un om, o femeie extraordinara, care mi-a incalzit intotdeauna sufletul cu bunatatea ei 🙂
Te pup si te imbratisez cu mare drag, pentru tot!!!
Ma bucur nespus de mult ca mi s-a dat ocazia sa te cunosc! 🙂
…m-ai emotionat cumplit!!!

P.S. Daca te gandesti sa le incerci , eu zic sa faci o tura si cu lapte de cocos…daca gasesti…caci sint mai fine si mai aromate! 😉
Toate cele bune din partea noastra, acum de sarbatori!

Bogdi a fost, din nou, un rasfatat 😛 …i-am si schimbat pozele de la antet si bara-foto 🙂

Raspunde
Mona 5 decembrie 2008 - 13:42

Buna Laura, a trecut foarte mult timp de cand nu ti-am mai scris nimic…este o neglijenta din partea mea, pe care mi-o asum…asta nu inseamna ca te-am uitat sau ca nu te-am vizitat…am fost alaturi de tine la ziua lui Bogdi, unde am citit cu mari emotii tot ce ai scris…este un sentiment care nu poate fi exprimat in cuvinte- IUBIREA DE MAMA- ..m-am bucurat alaturi de tine la toate premiile pe care le-ai castigat (fantana de ciocolata este o nebunie)…meriti tot ce ti se intampla in viata..esti o persoana calda si iubitoare , un suflet bun si darnic..in care nu cred ca exista ura sau ranchiuna..ai prea multa dragoste de oferit..si de aceea aceste sentimente nu au loc in inima ta…sa nu te schimbi, chiar daca viata iti mai ofera si greutati, cu sufletul tau bun si cu credinta, vei invinge mereu…

…deoarece este ajunul lui Mos Nicolae, va dorim din toata inima, ca ghetutele sa va fie pline, mult belsug si numai bucurii la toti din familia ta…un gand bun si o imbratisare pentru fiecare,din partea familiei mele :))

ps. le-am vazut inca de ieri aceste pancakes delicioase si doresc sa le fac cat de curand…am terminat laptele de soia si trebuie sa ma duc sa-mi cumpar astazi, cand mergem la cumparaturi..

Raspunde
Laura 4 decembrie 2008 - 23:20

Meli, esti o draguta!!! 🙂
Iti multumesc ca ai trecut pe la noi si ca ti-au facut cu ochiul „clatitutele” nopastre! 😛
Laptele de cocos eu l-am gasit in Metro…dar il aveam cam de multisor, uitat prin camara…asa ca acum nu stiu ce sa-ti zic, unde s-ar gasi…
…si chiar, cat de aproape sintem?! 😛 …esti chiar din Timisoara???

Raspunde
Melianda 4 decembrie 2008 - 22:05

imi plac clatitele tale dar eu aici nu am vazut lapte de cocos…Laura se pare ca stam aproape una de alta…

Raspunde
Laura 4 decembrie 2008 - 21:57

Te pup, Cata draga! 🙂
Ma bucur ca ti-au placut pancake-urile noastre…si cum ne-am „delectat” noi cu ele :))

Raspunde
Laura 4 decembrie 2008 - 21:55

Ina, si noi te pupam pentru delicioasa reteta!!! 🙂
„Portia” ta a avut intr-adevar un touch profesionist…nu ca astea facute de mine, cu denivelari, hi, hi…dar important, in final, a fost gustul lor neasteptat de bun, asa ca zic eu ca prin asta s-au compensat un pic lucrurile… 😛

Raspunde
Laura 4 decembrie 2008 - 21:49

Natalia, sint mai gustoase decat arata!!! 😛
…si de uns le-am uns ba cu nutella, ba cu gem…de capsuni si de coacaze, mmmm…o nebunie! :))

Raspunde
Ducesa 4 decembrie 2008 - 19:18

faine, iar tu esti o simpatica!

Raspunde
ina 4 decembrie 2008 - 00:37

🙂 Frumoase! Pup pup pe Bogdi scump! Chiar cu ce le-ati papat? Mie mi se par mortale cu orice topping 😛 Te pup!

Raspunde
Natalia 4 decembrie 2008 - 00:25

Mmm, tare bine arata! Le-ati uns cu ceva sau n-ati mai avut cand? 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.