Tort inghetat cu marshmallows

 

Dragilor, m-am gandit sa va las un Tort inghetat cu marshmallows, adica acele bomboane din zahar, albus de ou si gelatina, moi si pufoase, cu care ne rasfatam doar asa, cand nu mai putem de pofta 😀 , pana cand ma intorc eu de la mare. Pentru ca atunci voi reveni cu alte retete „reci”, sper eu, pe placul vostru!!! Ne vedem peste doua saptamani, va pup duuulce!!! <3

 

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 180 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 24 g zahar vanilat Bourbon-Vanille (bio)
  • 300 g piscoturi
  • 120 g marshmallows
  • 80 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 60 g caramele cu lapte, moi sau alune
Sirop de zahar (rece)
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar pudra vanilat
Pentru ornat:
  • 9-10 marshmallows
  • 20 g ciocolata amaruie, topita

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza o forma de chec cu folie transparenta (forma se uda mai intai).

Se bate crema de branza (care se poate inlocui cu branza proaspata de vaci cu smantana) impreuna cu branza mascarpone intr-un bol inalt. Intr-un alt bol se bate frisca rece cu zaharul vanilat pana cand prinde consistenta (nu trebuie batuta ca pentru ornat). Cele doua compozitii se amesteca si se lasa deoparte.

Se taie marshmallows in bucati (taiati-o pe fiecare in 4-5 bucati) cu foarfeca de bucatarie (cu cutitul se taie mai greu) si caramelele in bucatele mici. Daca folositi alune in loc de caramele, prajiti-le putin inainte intr-o tigaie fara grasime si apoi maruntiti-le. Ciocolata se rupe in bucatele si se adauga toate in crema de branza.

Se pregateste siropul rece, amestecand apa cu zaharul pudra vanilat 😛 Se scufunda piscoturile in „siropul” de zahar si se aseaza pe fundul si de-a lungul formei de chec. Taiati-le putin, daca trebuie, ca sa intre bine in forma.

Se rastoarna apoi in forma crema de branza; se niveleaza si se acopera cu piscoturile ramase, insiropate si ele. Forma se acopera cu folie transparenta si se pastreaza la congelator pana in momentul servirii.

Cand vreti sa o savurati, scoateti forma din congelator si lasati-o cateva minute la temperatura camerei. Inlaturati apoi folia, asezati un platou deasupra formei si rasturnati-o. Va trebui sa arate cam asa 🙂

Pentru a orna tortul de inghetata, topiti ciocolata la microunde sau la bain-marie. Asezati apoi bezelele in mijlocul tortului si trasati dare de ciocolata peste ele:

 

Tortul se feliaza foarte usor cu un cutit zimtat sau cu un cutit foarte bine ascutit si tinut in apa fierbinte. Sper ca aceasta sectiune sa va imbie sa il incercati! 😀

 

Pentru voi, cu mare drag!!!!




Tort Negresa cu crema de branza si ciocolata

 

E minunat acest Tort Negresa cu crema de branza si ciocolata, prieteni dragi! E ciocolatos, cremos, echilibrat de dulce…si fara gelatina! 😀 E perfect si dupa cateva ore de stat la frigider dar va sfatuiesc sa il faceti cu o zi inainte, pentru ca va fi si mai bun!!! Eu i l-am facut lui tati, de ziua lui, dar abia acum am reusit sa ma mandresc cu el. Cu tortul, adica…pentru ca, scuzati cacofonia, cu tati ma mandresc mereu! <3

 

Ingrediente:

Blat de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu minim 50% cacao
  • 130 g unt
  • 180 g zahar
  • 200 ml cafea sau apa
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 50 g amidon (sau 25 g faina)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
Crema de branza:
  • 500 g crema de branza cu smantana
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 300 ml smantana pentru frisca
Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte+50 g zahar+1 lingurita nes sau lichior de cafea
Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta in bucatele
  • 100 ml smantana pentu frisca
  • 35 g unt
In plus:
  • 2 linguri pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 26 cm.

Pentru blat, se pun pe foc cafeaua, proaspat preparata, cu zaharul si se lasa pana cand se topeste zaharul. Se lasa sa dea in clocot de cateva ori, dupa care se adauga untul rece, taiat in cuburi. Se pune ciocolata, rupta in bucatelele, si se mai lasa putin pe foc (pana cand se topeste ciocolata). Se lasa sa se racoreasca. In continuare, se adauga ouale in amestecul racorit si se amesteca totul foarte bine. La final, se adauga faina cernuta impreuna cu amidonul(daca nu aveti amidon, folositi tot faina), praful de copt si bicarbonatul. Aluatul rezultat se toarna in forma pregatita si se niveleaza. Se lasa la copt cca. 35 de minute. Blatul se lasa la racit in forma, apoi se taie pe doua nivele, rezultand trei blaturi subtiri. Aveti mare grija cand le manevrati, pentru ca sunt fragile (aluatul e fraged si sfaramicios).

Pentru crema, se amesteca crema de branza cu zaharul pudra, folosind mixerul. Separat, se bate smantana pentru frisca (frisca lichida sa fie foarte rece), dar nu prea tare, nu ca pentru ornat. Se adauga frisca batuta in crema de branza si se amesteca bine, tot cu mixerul. Daca nu gasiti crema de branza cu smantana, folositi 400 g crema de branza, gen Philadelphia+100 g smantana (acra, fermentata) sau chiar mascarpone, dar „diluati-l” neaparat cu putin iaurt (50 g).

Tortul se „cladeste” punand un blat, din cele trei, inapoi in forma; se insiropeaza cu laptele indulcit si amestecat cu nes sau cu lichior de cafea. Daca vreti sa pape si cei mici, insiropati blaturile cu lapte indulcit 🙂 Peste blatul din forma se toarna o jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza. Se aseaza apoi cel de-al doilea blat, „capacul”, adica blatul de sus, care e mai bombat de obicei. Se insiropeaza si el si se rastoarna restul de crema. Se niveleaza si se acopera cu ultimul blat, cel mai drept dintre toate (ori cel din mijloc, ori cel de la baza).

Crema de ciocolata e pasul final: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si untul la microunde sau intr-un ibric, la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra blatului de sus. Tortul se da la rece peste noapte. Inainte de servire, se desface inelul detasabil al formei si se aseaza tortul pe un platou. Se presara, cat mai uniform, pudra de cacao peste suprafata lui si se serveste 🙂

Mie-mi place foarte mult cum arata marginea tortului, neornata, are un contrast placut, dar voi, daca vreti, puteti sa o acoperiti cu biscuiti zdrobiti de ciocolata.

Sectiunea e foooarte atragatoare, de asemenea! 😀

Un super tort acest minunat tort!!!!!

 

Pentru voi, cu mare drag!




Tort Oreo fara coacere

 

Tort Oreo fara coacere, acesta este tortul pe care i l-am facut lui Bogdi de ziua lui, la implinirea frumoasei varste de 13 ani (te iubesc, suflet!!!) si tortul mult asteptat de voi!!!! Ce pot sa va spun…ca il veti adora chiar daca nu sunteti fani Oreo?! Da, cam asta as vrea sa evidentiez 😀 , pentru ca am primit numai cuvinte de lauda de la fericitii lui degustatori :)))

E a doua oara cand il fac si trebuie sa va spun ca il fac deja cu ochii-nchisi 😛 Foarte important, insa, e sa respectati cantitatile date si ingredientele cerute. Totusi, poate c-ar fi bine de stiut ca laptele evaporat la conserva (neindulcit, pentru cafea), care apare in reteta, poate fi inlocuit cu o conserva de lapte condensat indulcit. Dar despre toate astea, un pic mai jos!!!

 

Bogdi, tu esti fericirea noastra!!! Fii binecuvantat si fericit si impacat cu lumea intreaga…si zambeste intotdeauna, ca sa iti vad gropitele alea dulci din obrajori (pe care abia astept sa-i pupacesc, hahaa!!!!). Uite ce ti-am pregatit, ca sa mai sterg din cringe-ul declansat 😀

 

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti Oreo:
  • 350 g biscuiti Oreo
  • 80 g unt
  • 50 g ciocolata alba rasa
  • un varf de cutit praf de scortisoara
Pentru crema Oreo:
  • o conserva lapte evaporat, neindulcit (lapte integral, pentru cafea)-410 g (387 ml)
  • 100 g zahar tos
  • 400 g crema de branza (Exquisa-Fitline, cu 0,2% grasime)
  • 250 g Mascarpone
  • 6 foite gelatina
  • 13 biscuiti Oreo Double (un pachet de 185 g)
Pentru glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt (80% grasime)
  • 2 foite gelatina
Strat intermediar:
  • 10 biscuiti Oreo
Pentru ornat:
  • 150 g smantana pentru frisca
  • 120 g Nutella
  • 3-4 biscuiti Oreo

 

Si pana ne apucam de reteta, vreau sa va arat cum a ajuns salcia mea draga…suport pentru torturi 🙂

Nu pot sa v-o arat taiata, pentru ca inca ma doare sufletul!!!!!!!

 

Mod de preparare:

Pentru blatul Oreo, se unge cu ulei o forma cu diam. de 24 cm (baza+margini). Se piseaza biscuitii Oreo (cu tot cu crema) la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Se adauga ciocolata alba rasa fin si pudra de scortisoara. Se rastoarna totul in forma si se niveleaza (se apasa bine cu mainile sau cu baza unui pahar ori cu dosul unei linguri). Blatul de biscuiti se pune la frigider.

Pentru crema, se pun foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece (folositi un vas mare, pentru ca foitele sa nu se lipeasca intre ele). Se lasa sa se hidrateze cca. 8-10 minute, timp in care se pregatesc restul ingredientelor pentru crema. Astfel, se pune laptele evaporat pe foc impreuna cu zaharul si se lasa doar pana cand vedeti ca zaharul s-a topit. Se da deoparte si se lasa sa stea cca. 2 minute, dupa care se adauga foitele de gelatina, bine scurse. Se amesteca energic si se lasa la racit. Apoi, se mixeaza putin crema de branza impreuna cu branza mascarpone iar biscuitii Oreo se toaca cu cutitul, nu foarte marunt. Laptele indulcit se toarna peste crema de branza si se amesteca bine (aici puteti folosi conserva de lapte condensat, gata indulcit, la care nu se mai adauga zahar si care se infierbanta pentru a putea dizolva gelatina in el). La final, se adauga bucatelele de Oreo (incercati sa nu puneti si „rumegusul” lasat de biscuiti). Crema se lasa la rece, daca aveti timp, cam 5-7 minute, dupa care se rastoarna peste blatul de biscuiti. Se pune la frigider pana cand pregatim glazura de ciocolata. Mmm, si ce buna mai e!!! 😀

Pentru glazura de ciocolata, se pun pe foc toate ingredientele: smantana lichida, ciocolata rupta in bucatele si untul tare si se lasa pe foc pana cand se topeste ciocolata si obtineti o crema frumoasa. Desigur, inainte de a face acest pas, ar fi bine sa puneti foitele de gelatina la inmuiat :)) Ca si mai sus, in multa apa rece. Le adaugati apoi in crema de ciocolata fierbinte si amestecati rapid. Glazura de ciocolata se pastreaza la temperatura camerei, pentru ca altfel se intareste.

Cand observati ca crema de branza s-a intarit (dureaza minim o ora), e timpul pentru pasul intermediar 😛 Pisati biscuitii (cei 10) si presarati-i cat mai uniform deasupra cremei. Apasati usor si dati inca 10 minute la frigider. Turnati apoi glazura de ciocolata, dar nu inainte de a o amesteca din nou foarte bine! Tortul astfel pregatit se lasa la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat, ca de obicei, peste noapte.

Pentru a finaliza tortul, trebuie sa bateti frisca si sa o amestecati cu delicioasa Nutella! Puneti crema obtinuta intr-un pos de bucatarie si ornati marginile tortului. Puneti si in centru 4-5 aveline 🙂 Taiati apoi in jumatate biscuitii Oreo si inviorati putin mijlocul tortului. Asa arata gata:

Si in sectiune arata bine, desi nu am prea prins bucatele de Oreo 😀

V-am pastrat si voua o felie!!!!

Iar felia asta e a lui Bogdi! <3

Deliciossss!!!! :))




Prajitura cu dovleac si crema de branza

prajitura-cu-dovleac-si-crema-de-branza

 

Mda, cred ca in locul acestei retete de prajitura cu dovleac si crema de branza ati fi vrut sa vedeti altceva 😀 O reteta de fursecuri poate, sau un desert bun, fara coacere…dar nu va impacientati, vi le aduc zilele astea :)) Acum, pentru ca am avut un dovleac atat de frumos, pe care mi l-a taiat Cipi (degeaba, taiatul dovlecilor e treaba barbateasca 😀 ) si l-a si pus la copt, am facut repede o minunatie de prajitura la tava, cu grad zero de dificultate. V-am captat atentia, sper :))

Vreau tare mult s-o incercati, fiindca e foooarte buna!!!!!

E delicioasa si asa, simpla, dar stratul ala de branza o duce la un alt nivel. Unul mega delicios!!! Dimineata, la cafea, e un vis!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 480 g piure de dovleac, copt sau fiert la aburi

– 180 g ulei de cocos (presat la rece) sau ulei vegetal

– 4 oua mari

– 260 g zahar

– 350 g faina

– 50 g fulgi de nuca de cocos

– 1 plic praf de copt (10 g)

– 1 lingurita bicarbonat

– 2 lingurite scortisoara pudra

– 1 lingurita amestec condimente: anason macinat+nucsoara (optional)

– un praf de sare

 

Pentru crema de branza:

– 150 g mascarpone sau crema de branza Philadelphia

– 125 g iaurt natur

– 80-100 g zahar pudra (vanilat)

– 2 lingurite pudra de scortisoara

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de aprox. 20×30 cm cu unt (o lingura). Se presara cu fulgi de nuca de cocos (tot o lingura). Se lasa deoparte pana cand e gata compozitia pentru blat. Dovleacul (unul potrivit de mare), se taie in bucati si se pune la copt la foc potrivit, pana cand intra furculita usor in el. Se lasa la racit si-apoi se face piure. Il puteti face si la aburi, cum am facut eu aici: Placinta de dovleac, de post

Pentru blat, se amesteca intr-un bol faina, nuca de cocos, praful de sare (cat luati cu trei degete), praful de copt, bicarbonatul, mirodeniile (scortisoara pudra, anasonul macinat, nucsoara rasa).

Intr-un alt bol, mai mare, se bate cateva secunde uleiul de cocos, inmuiat putin la microunde sau lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei, cu zaharul. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare. La sfarsit, se adauga piureul de dovleac copt si se amesteca din nou, energic.

Aluatul rezultat se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se coace cca. 28 de minute, maxim 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, ca sa fiti siguri!

Prajitura se lasa la racit in forma (eu am lasat-o peste noapte…am ascuns-o bine 😀 ), dupa care se rastoarna pe un platou, si din nou pe un alt platou, pentru a fi glazurata. Daca vreti, o puteti lasa in tava si s-o glazurati acolo, numai ca o veti taia mai greu in bucati.

Dar sa va spun si cum sa faceti crema de branza, nu?! 😀 Se face foarte usor: amestecati branza mascarpone sau Philadelphia cu zaharul pudra cateva secune; adaugati apoi iaurtul si mai amestecati de cateva ori. Turnati crema peste blatul copt si nivelati. Pentru un efect vizual mai puternic, treceti cu dintii unei furculite, usor, deasupra cremei, si-apoi pudrati cu scortisoara. Iata cum va arata:

prajitura-cu-dovleac-si-crema-de-branza_01

prajitura-cu-dovleac-si-crema-de-branza_02

Delicioasa!!!!! Iar daca sunteti mari amatori de creme 😀 , dublalti ingredientele de la crema!!!

prajitura-cu-dovleac-si-crema-de-branza_03

 




Turnulete cu ton

turnulete-cu-ton

 

De obicei, cand e vorba de mici experimente in bucatarie, care necesita un pic mai multa atentie, rabdare sau precizie, ma fac nevazuta 😀 , dar, in cazul de fata, cand m-am (re)intalnit cu delicioasele conserve de ton Rio Mare, pe care le-am folosit la mai toate retetele mele cu ton de pe blog, am lasat deoparte prejudecatile si mi-am infipt furculita, in adevaratul sens al cuvantului, nu doar metaforic, in tonul fraged si gustos!!! Am creat, asadar, cu maaare bucurie, o reteta sanatoasa si satioasa, perfecta pentru micul dejun dar si pentru marile petreceri de weekend, niste turnulete cu ton, care i-au cucerit pana si pe Cipi si Bogdi!!!! Cei care ma urmaresc de ceva timp stiu cu siguranta ca pe cat de mult iubesc eu tonul, pe-atat de mult nu-l agreeaza baietii mei. Pardon, nu-l agreeau, pentru ca, de data asta, m-au lasat cu platoul gol dupa doar cateva minute, ceea ce m-a bucurat nespus!!!!

Acum fug sa mai fac o portie!!!!! 😀

 

Ingrediente pentru:

– 8 felii paine de secara (cca. 240-250 g)

– 150 g crema de branza

– o conserva Pate de ton cu ardei grasi Rio Mare-Pate Rustico  (115 g)

– o conserva Ton in suc propriu Rio Mare-Tonno al Naturale (160 g)

– 2 linguri maioneza (de casa)

– 25 g unt cu 80% grasime

– 1 lingura mare iaurt (gras)

– 1 legatura subtire ceapa verde (4-5 fire)

– 1 ceapa rosie (mica)

– boabe de piper rosu (macinate grob)

– rosii cherry (optional)

 

Eu, pentru reteta mea de „turnulete”, am folosit o conserva de ton in suc propriu si una de pate de ton cu ardei, de-li-cioa-sa, surprinsa aici:

conserve-ton-rio-mare_03

Pe cele de mai jos, care sunt exagerat de dragute, avand o furculita de plastic incorporata, le-am savurat cu paine prajita 😀

conserve-ton-rio-mare_02

 

Mod de preparare:

Pentru turnuletele cu ton, impartiti feliile de paine in doua parti: asezati 4 intr-o parte si 4 in alta 🙂 Ele vor fi unse cu cremele de mai jos si apoi taiate sub forma de turnulete.

Pentru prima crema, asadar, va trebui…sa deschideti conserva de Pate Rustico 😀 …adica, pe cea cu ardei. E atat de buna, incat nu m-a lasat inima sa o amestec cu altceva!!! Compozitia de ton cu ardei se imparte in doua parti egale; se unge prima felie de paine, cea care va ramane la baza (si aici includ si cel de-al doilea turnulet) cu jumatate de pate de ton cu ardei. Incercati sa intindeti pateul cat mai uniform. Acoperiti cu o felie de paine si presati usor.

Pentru cea de-a doua crema, cea care va fi la mijloc, se deschide conserva de ton in suc natural si se pune sa se scurga intr-o strecuratoare. Lasati-o sa se scurga bine, pentru ca compozitia sa nu fie moale. In continuare, se amesteca tonul bine scurs cu 50 g crema de branza (restul de 100 g va fi pentru stratul de sus) si cu untul moale (scos cu cateva ore inainte din frigider). Eu am folosit mixerul, dar puteti folosi si o spatula/lingura de lemn. Puneti compozitia la frigider pentru cca. 15-20 de minute, sa prinda consistenta. La sfarsit, adaugati maioneza si amestecati totul foarte bine. Scoateti 4-5 linguri din compozitia rezultata si puneti-o intr-un pos de ornat. Restul de crema se imparte in doua si, ca si mai sus, se intinde peste feliile de paine. Se acopera cu o alta felie de paine.

Pentru cea de-a treia crema, tocati inelele de ceapa verde (fara partea alba) si amestecati-le cu iaurt. Bateti cateva secunde crema de branza ramasa si adaugati amestecul de iaurt si ceapa. Acoperiti cu aceasta crema felia de paine si acoperiti cu ultima felie de paine.

La final, veti avea 8 felii de paine si 6 creme delicioase cu ton 😛 Daca aveti timp, le puteti lasa 15 minute la rece, pentru ca se feliaza mai bine, dar si imediat ce sunt gata le puteti felia usor, mai ales daca folositi un cutit zimtat. Stergeti de fiecare data lama cutitului cu un prosop de hartie, pentru ca turnuletele sa aiba o taietura curata.

turnulete-cu-ton_01

turnulete-cu-ton_02

turnulete-cu-ton_03

Le puteti savura si in momentul asta, dar daca vreti sa le includeti intr-un bufet rece, va trebui sa le faceti irezistibile!!! 😀 Folositi restul de crema de ton, pusa mai devreme deoparte, pentru a orna turnuletele. Plus cateva inele, taiate fin, de ceapa rosie. Si un pic de piper rosu dulce-picant, pentru a le invigora tinuta. Ceva in genul asta :))

turnulete-cu-ton_04

turnulete-cu-ton_05

turnulete-cu-ton_06

Asezati langa ele, pe platou, niste rosii cherry, ardei iute si salata (baby) si aveti o portie de „ton” gata de savurat!!!!

Foarte gustoase, si foarte important: le puteti „cladi” si cub alte forme, adica puteti sa asezati doar doua felii de paine, cu alte umpluturi de ton, si apoi sa le taiati cu forme mici rotunde sau cu formele speciale pentru Craciun sau Pasti…alea de fursecuri :))

turnulete-cu-ton_07




Muffins cu mere si fulgi de ovaz

Dragilor, daca aveti pofta de ceva bun, care sa se faca si usor si rapid, pregatiti aceste muffins cu mere si fulgi de ovaz, gustoase tare si aromate!!! Le puteti savura asa cum sunt sau le puteti „unge” cu o glazura din crema de branza. Poate si cu putina frisca indulcita, cum vreti! Puneti cate o lingura de crema, sa fie plina 😀 , in mijlocul brioselor si presarati multa, multa scortisoara!!!! Puteti sa turnati un pic de miere deasupra, daca nu va atrage toata treaba asta cu frisca, branza…si scortisoara in exces 😛

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

Pentru muffins:
  • 1 mar mare (230-250 g)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua mici
  • 80 g zahar (brun)
  • 100 ml ulei
  • 175 ml lapte gras
  • 75 g fulgi de ovaz
  • 125 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara (pudra)
  • 100 g stafide (optional)
Pentru glazura din crema de branza:
  • 150 g branza proaspata de vaca cu smantana sau mascarpone (ori Philadelphia)
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 50 g unt

 

Prima tura de briose, fara crema de branza si scortisoara dar la fel de apetisanta!!! 😛

muffins-cu-mere-si-fulgi-de-ovaz

 

Mod de preparare:

Daca folositi stafide, puneti-le la inmuiat in putina apa calduta. Pana pregatiti aluatul, au timp destul sa se inmoaie. Apoi, porniti cuptorul si setati-l la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti forma de muffins cu putin unt; asezati hartiutele speciale (daca nu aveti hartiute, tapetati-le cu faina sau nuci macinate).

Spalati marul si decojiti-l. Taiati-l in bucatele; turnati zeama de lamaie peste ele si amestecati bine. Lasati deoparte.

Bateti ouale (cu mixerul) cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) pana se spumeaza usor. Adaugati zaharul si bateti in continuare, cca. 1-2 minute. Turnati uleiul si laptele si amestecati bine. La final, adaugati bucatelele de mar. Separat, amestecati ingredientele uscate: faina+praf de copt+fulgi de ovaz+scortisoara. Inglobati-le in compozitia  lichida, cu oua si mere, si amestecati doar pana cand vedeti ca s-au incorporat, nu exagerati! Adaugati stafidele, bine scurse de apa, si repartizati aluatul obtinut in forme. Coaceti muffinsurile cca. 25 de minute.

Se lasa la racit in forme, dupa care se pot presara cu scortisoara sau se pot acoperi cu glazura din crema de branza, pe care o faceti in felul urmator: amestecati crema de branza cu untul moale, scos din timp din frigider, si cu zaharul pudra. Bateti crema cu mixerul cateva secunde sau folositi mixerul de mana vertical, daca vreti sa obtineti o crema mai fina.

Sunt foarte gustoase si simple dar cu crema de branza sunt muuult mai bune!!!

 

Briosele pot iesi mai deschise sau mai inchise la culoare, cum au iesit aici, in pozele vechi…depinde doar de tipul fulgilor de ovaz folositi, care poti fi mai fini sau mai putin fini. Desigur, pentru „pata de cuoare” e responsabil si zaharul 🙂 La prima tura am folosit zahar brun iar mai apoi zahar alb.

S-aveti pofta, orice varianta ati alege!!!

muffins-cu-mere-si-fulgi-de-ovaz_01

muffins-cu-mere-si-fulgi-de-ovaz_02

muffins-cu-mere-si-fulgi-de-ovaz_03

Reteta perfecta de toamna 😛

Pentru voi, cu drag!!!

muffins-cu-mere-si-fulgi-de-ovaz_04




Tort cu smochine si crema de miere

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere

 

De doi ani astept ca smochinii nostri sa-mi faca niste smochine delicioase, numa’ bune de bagat in vreo prajitura 😀 Dar sunt inca puiuti, dragii de ei, si de-abia, de-abia s-au deztelenit. Oricum, au rezistat eroic la climatul haotic al ultimilor ani, din zona Timisoarei in care ne aflam, asa ca ii iubesc mult, mult!!! Anul asta am reusit sa adun mai multe, asa ca am preparat imediat un tort cu smochine si crema de miere, fabuloooos!!!!! 😀 Nu sunt foarte mari, ba chiar micute, dar sunt atat de bune…de nedescris!!! Cipi e topit dupa ele, asa ca a trebuit sa fiu pe faza atunci cand le-am sustras, haha!!!!!! Pupam cu drag pe Miha si pe Leo care ni i-au adus 🙂

 

Ingrediente:

– 400-500 g smochine proaspete, coapte

– 25 g fistic crud

 

Pentru blat:

– 180 g unt

– 160 g zahar

– 2 linguri zeama de lamaie sau portocale

– 4 oua

– 320 g faina

– 2 lingurite praf de copt

– 100 ml smantana pentru frisca

 

Pentru crema de miere:

– 200 g crema de branza Philadelphia

– 100 g unt moale (80% grasime)

– 50 g zahar pudra

– 50-60 ml miere lichida, nezaharisita

 

Asa cum v-am obisnuit deja, inainte de reteta vin pozele!!! Multe, multe poze cu smochinele noastre delicioase…si cu tati, care, ca de obicei, ma secondeaza 😛

smochine_01

smochine_02

smochine_03

smochine_04

smochine_05

smochine_06

smochine_07

smochine_08

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade  C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diam. de 26 cm.

Pentru aluat, se bate untul moale (scos cu 2-3 ore inainte din frigider) cu zaharul, folosind mixerul. Se separa ouale, iar galbenusurile se inglobeaza in compozitia de unt, adaugandu-se apoi zeama de lamaie sau de portocale. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern deasupra compozitiei; se amesteca bine. Se toarna smantana lichida (puteti folosi lapte gras). Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete); se adauga in amestec, cu atentie (folositi mixerul pe cea mai mica treapta sau o spatula). Se toarna aluatul in forma pregatita si se niveleaza. Eu am copt blatul urmand procedeul de coacere de aici: http://www.laurasava.ro/2015/07/04/tort-cu-iaurt-si-spuma-de-coacaze-negre/, adica am invelit forma cu un prosop ud, pentru a obtine un blat cat mai neted, fara cocoasa 😛 Blatul se coace, asadar, cca. 30 de minute. Ca sa fiti siguri, faceti testul scobitorii(daca scobitoarea cu care intepati blatul iese curata, blatul e gata). Se lasa apoi la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, se bat impreuna untul si crema de branza (o puteti inlocui cu mascarpone), ambele la temperatura camerei (e foarte important acest aspect, sa nu fie reci!!!) pana se spumeaza usor. Se adauga zaharul pudra si apoi mierea, batand in continuare cu mixerul pana se incorporeaza. Eu am pus si miere dar si sirop gros de smochine din borcanul cu dulceata de smochine pe care mi l-am cumparat anul asta in Grecia. Nu va pot reda in cuvinte ce gust a avut crema!!!!!! 😀

Finalizare tort: se intinde crema cu miere peste blatul racit, lasand crema sa „pice” usor pe margini. Smochinele se spala, se sterg si se taie in jumatate. Se orneaza cu ele suprafata tortului si se acopera cu putina miere sau sirop de smochine (din dulceata).

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_01

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_02

 

La sfarsit, se presara fistic tocat si se feliaza dupa plac:

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_03a

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_04a

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_05a

 

Pentru voi , prieteni dragi, cu maaare drag!!!

tort-cu-smochine-si-crema-de-miere_06




Negresa cu bere neagra Silva

[shashin type=”photo” id=”18641″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

V-am zis ieri ca nu fac nimic de ziua mea, si m-am tinut de cuvant! 😀 Astazi, insa, pentru ca maine va fi ziua sotului meu iubit, Ciprian, nu pot sta cu mainile-n san :)) I-am pregatit o negresa cu bere neagra Silva, absolut seducatoare!!!! Am fost pana si eu surprinsa de gustul intens al berii si de aroma ei incredibil de placuta!!! Am mai copt pana acum cu vin sau cu diverse sortimente de lichior, insa cu bere nu (am o singura reteta de cocktail). Regret ca n-am facut-o?! Desigur, pentru ca le imprumuta celorlalte ingrediente din nota ei bogata, le intensifica si le transforma in ceva deosebit. Blatul pe care l-am facut, folosind berea neagra, a fost o revelatie!!! E un blat pufos, cu o culoare incredibila si un miros…apetisant! 😀 Nu m-am oprit aici, ati intuit probabil, si am mai facut o crema minunata de branza cu sirop de bere, care sa completeze aceasta minunatie neagra :))) Nu va pot reda in cuvinte cat e de buna aceasta negresa, va trebui sa aveti incredere in mine si sa o incercati!

Iar daca vi se pare interesant si va place ce a iesit, sa stiti ca Silva va dezvalui mai multe despre gatit cu bere neagra in cadrul Gourmet Fest, 3-5 iunie, in Bucuresti, la Baneasa Shopping City. Va fi si un live cooking, tot cu secretele berii negre si deliciile care pot iesi din utilizarea ei in mancare, deci eu zic ca nu trebuie ratat!!!

Cipi drag, sa ne traiesti!!! Noroc! 😀

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 300 g faina

– 75 g cacao

– 1 lingurita bicarbonat

– 2 lingurite praf de copt

– un praf de sare

– 2oo g unt

– 150 g zahar brun

– 3 oua

– 300 ml bere neagra Silva

 

Pentru crema de branza:

– 400 g crema de branza Philadelphia

– 180 g zahar pudra

– un praf de sare

 

Pentru siropul de bere:

– 500 ml bere neagra Silva

– 160 g melasa (zahar brut, nerafinat)

 

Inca nu v-ati hotarat?! 😀

[shashin type=”photo” id=”18647″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se unge cu ulei o tava de copt de aprox. 20 x 30cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna berea intr-un pahar gradat, avand grija sa fie exact 300 de ml (asteptati pana cand se aseaza spuma si apoi turnati din nou). Se lasa deoparte.

Pentru blat, se cern intr-un bol mic faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt si praful de sare (cat luati cu trei degete).

Intr-un alt bol, mai mare, se amesteca untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul brun. Folositi mixerul! Se adauga apoi, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se rastoarna jumatate din amestecul uscat, din bolul mic, deasupra compozitiei rezultate si se amesteca bine. Se toarna jumatate din cantitatea de bere si se omogenizeaza. Se rastoarna restul de faina si apoi berea ramasa. Se amesteca cateva secunde, ca sa nu existe cocoloase, insa nu exagerati!

Se toarna compozitia in forma pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa la copt cca. 22 de minute. Se scoate apoi si se lasa la racit in tava.

In acest rastimp, pana cand blatul se raceste total, se pregateste siropul de bere. Avem nevoie de el rece!

Asadar, se toarna berea intr-o oala inalta (pentru ca, la fiert, spuma se ridica) si se fierbe la foc mic 1-2 minute. Se adauga melasa din zahar brut, nerafinat, si se fierb impreuna timp de 15 minute. Primele 5-6 minute lasati focul mic si amestecati des. Daca vedeti ca berea se umfla prea tare, luati oala cateva secunde de pe foc, pana se aseaza, si-apoi repuneti pe foc. Dupa cca. 6 minute, cand prinde consistenta de sirop, dati focul mai tare si mai lasati 10 minute la fiert. Dati deoparte, la racit. Veti obtine mai mult sirop decat aveti nevoie la reteta, dar pastrati-l, acoperit, in frigider, si il puteti savura cu alta ocazie (peste inghetata, clatite, ce vreti voi!).

Prajitura se taie in bucati potrivite; se inteapa fiecare bucata cu o scobitoare si se insiropeaza, cu lingura, cu siropul de bere rece. Se lasa sa stea cateva minute, ca sa intre bine in blat (siropul va curge si pe margini, ceea ce va face ca bucatile de prajitura sa fie si mai gustoase 😛 ).

Pentru crema de branza, nu trebuie decat sa mixati bine crema de branza (sa nu fie rece, de la frigider, ci la temperatura camerei) cu zaharul pudra, neaparat cernut; se adauga apoi, cu mixerul pornit, aprox. 100 ml de sirop de bere, rece (adevarul este ca am uitat sa masor, asa ca adaugati cate putin, pana cand obtineti o crema matasoasa dar totusi consistenta).

Se pune cate o lingura de crema pe fiecare bucata, fara stres, asa cum pica 😀 …si se stropesc feliile cu inca o lingura de sirop de bere:

[shashin type=”photo” id=”18642,18643″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

De vis!!! :))

[shashin type=”photo” id=”18644″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Nu v-am uitat, dragilor!!!

[shashin type=”photo” id=”18645,18646″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: puteti intinde crema peste blatul racit si de-abia dupa aceea sa feliati prajitura!




Mini Cheesecake fara coacere cu lemon curd

Acum un an, exact acum un an, treceam printr-o operatie pe care-am asteptat-o toata viata. M-am dus razand in sala de operatii, iar cei de-acolo au crezut, mai mult ca sigur, ca sunt ticnita 😀 Astazi, acum, cand va scriu aceste randuri, ma simt atat de eliberata, atat de fericita!!! Cat de frumoasa e clipa aia care schimba totul. Care iti scutura viata de rau si o schimba-n bine.

Dragilor, sarbatoriti impreuna cu mine aceasta zi. Si pe cea de maine, de poimaine…fiecare zi, cu fiecare minut si secunda (daca ar citi Bogdi ce scriu acum, l-ar imita pe Shia LaBeouf si-ar spune: „Do it, just do it!” 😀 ). Nu e un speech motivational tot intro-ul asta al meu, ci o impartasire a bucuriei. Am facut, de la inceputul anului si pana acum, mai multe retete decat am facut in ultimii doi ani!!! Dar ce vorbesc eu de retete…am facut tot ce nu am putut face inainte…

I’m unstoppable today 🙂

Aceasta reteta de Mini Cheesecake fara coacere cu lemon curd va este dedicata voua. Pentru ca mi-ati fost mereu alaturi!!! Si lui Bogdi, pe care il iubesc cum doar Dumnezeu ne iubeste pe noi, probabil. Si lui Cipi, care m-a invatat sa fiu puternica si mi-a demonstrat ca pot fi si fericita. Si, nu in ultimul rand, parintilor mei, care merita toata dragostea si recunostinta!!!

 

Ingrediente:

  • 12 biscuiti rotunzi, cu crema de vanilie
  • 12 linguri lemon curd (sau mai multe, cum vreti)
Pentru crema:
  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g branza Mascarpone
  • o conserva lapte condensat indulcit (400 g)
  • 50 ml lapte
  • 4 foite gelatina sau 5 g gelatina granule

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza o forma de muffins cu forme speciale de silion (ungeti formele in interior cu ulei).

Se aseaza la baza fiecarei forme un biscuit de vanilie:

Se pun foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa sa treaca doar cu doua degete peste gelatina). In ambele cazuri, gelatina se lasa 10 minute la hidratat.

In continuare, se incalzeste laptele si se pune gelatina; foitele se scurg bine de apa si abia apoi se pun in lapte dar gelatina granule se pune asa cum e, cu restul de apa din bol. Se amesteca bine.

Intr-un bol inalt, se bat cele doua tipuri de branza; se toarna laptele condensat indulcit si se amesteca totul foarte bine. Se iau 2, 3 linguri din crema si se amesteca cu gelatina topita in lapte. Se rastoarna totul in bolul cu crema si se amesteca energic (cu mixerul).

Crema se pune cu lingura peste biscuitii din forme (puneti cate o lingura in fiecare forma si apoi inca una, pentru a fi siguri ca crema se distribuie uniform):

Puneti mini cheesecake-urile la frigider pentru minim 3 ore:

Scoateti-le apoi cu grija din forme (la mine s-au mai deformat, pentru ca nu am uns formele):

Se servesc cu cate o lingura mare de crema de lamaie!!!

Trandafirii i-am rupt din fata casei, special pentru aceasta reteta, pentru voi 🙂

Sunt savuroase si racoritoare, si, cum mereu spun, delicioase!!! 😀




Cheesecake cu ciocolata si lichior de oua, fara gluten

[shashin type=”photo” id=”18536″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

E ceva magic in lichiorul de oua, ceva ce te atata si te determina sa il refaci de fiecare data cand vine Pastele sau Craciunul, nu credeti?! Eu il savurez rece, din frigider, in paharute mici (de tuica 😀 ), dar il ador si-atunci cand intra in compozitia vreunei retete dulci. De data asta, l-am folosit pentru a crea un tort mai special, un cheesecake cu ciocolata si lichior de oua, fara gluten, cu blat crocant de nuci si niciun strop de faina. Sper sa va bucurati de gustul lui minunat, acum de Pasti sau oricand aveti pofta de un desert fin si aromat!!! Lasati-l la frigider peste noapte, pentru ca gusturile sa se imprieteneasca!!!

Multumirile pentru aceasta minunatie merg catre Andrea și Karin, doua fete super dragute, care m-au ispitit cu cheesecake-ul lor, atat de frumos colorat. Si fara zahar!!!!!!! Doamne, nu-mi vine nici acum sa cred, fara niciun pic de zahar!!!!!! 😀

 

Ingrediente:

Pentru blatul de ciocolata, fara faina:

– 200 g ciocolata neagra

– 150 g unt

– 4 oua

– 2 linguri zahar brun

– 130 g alune sau nuci macinate

 

Pentru crema de lichior de oua:

– 200 g crema de branza

– 2 oua

– 120 g zahar

– 180 ml lichior de oua

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se pregatesc toate ingredientele. Se unge cu unt o forma cu diam. de 26 cm si se presara cu nuca macinata:

[shashin type=”photo” id=”18537″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pentru blat, se topeste ciocolata impreuna cu untul, taiat cuburi, la bain-marie sau la microunde. Se amesteca des, pana cand ciocolata se topeste complet, apoi se lasa bolul deoparte. Se bat ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete); se adauga zaharul brun si se bat in continuare pana se spumeaza (cca. 2 minute). Se toarna compozitia de ciocolata si alunele sau nucile macinate si se amesteca totul foarte bine. Se toarna amestecul rezultat in forma pregatita si se niveleaza:

[shashin type=”photo” id=”18538″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pentru crema, se amesteca crema de branza cu zaharul tos si cu ouale intregi. Se toarna lichiorul de oua si se amesteca scurt, fara sa se amestece complet cu compozitia:

[shashin type=”photo” id=”18539″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Crema se toarna peste blat, intr-un strat cat uniform:

[shashin type=”photo” id=”18540″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cu un betisor de lemn se fac modele in crema, pentru un efect marmorat:

[shashin type=”photo” id=”18541″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cheesecake-ul se da la cuptor si se lasa cca. 32-35 de minute. Tineti minte ca mijlocul cheesecake-ului trebuie sa fie inca moale, umed. El se va intari treptat, pe masura ce se raceste. Asa arata gata copt:

[shashin type=”photo” id=”18542″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se desface inelul detasabil al formei:

[shashin type=”photo” id=”18543″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se aseaza pe platoul de servit si se orneaza cu putin lichior de oua, turnat in spirala, sau daca credeti ca e deja prea mult lichior de oua implicat 😀 , presarati cu zahar pudra vaniliat si cativa fulgi de nuca de cocos ori chiar cu nes (eu am testat pe o bucatica cu nes si mi-a placut mult, mult!!!):

[shashin type=”photo” id=”18544″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Si cu oua mici de ciocolata, ca doar de Pasti il savuram!!! 🙂

[shashin type=”photo” id=”18545″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

A iesit fantastic!!!

[shashin type=”photo” id=”18546,18547,18548″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]




Bomboane Oreo

[shashin type=”photo” id=”18157″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceste bomboane Oreo nu sunt altceva decat biscuiti Oreo sfaramati si amestecati cu crema de branza. Ceea ce nu le face mai putin interesante decat alte bomboane sau trufe de ciocolata. Ori mai putin delicioase 😀

Eu le-am acoperit cu ciocolata cu lapte, dar si ciocolata alba e o optiune foarte buna.

Daca vreti ceva rapid, gustos si usor de facut, aceste bombonele sunt solutia!!!! 😛

 

Ingrediente pentru cca. 16 bomboane:

Bomboane Oreo:

– 200 g biscuiti Oreo

– 125 g crema de branza (Philadelphia)

 

Glazura si ornat:

– 200 g ciocolata cu lapte

– firimituiri de biscuiti sau pudra de scortisoara

– 50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se pun biscuitii Oreo, intregi, cu tot cu crema, in robotul de bucatarie si se maruntesc (se pot pune si intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul).

Se amesteca apoi cu crema de branza, intr-un bol nu foarte adanc, pana se omogenizeaza. Se acopera bolul si se lasa la frigider cca. 30 de minute. E important sa lasati compozitia la frigider, pentru ca se intareste si puteti forma mai usor bomboanele!

Se formeaza din aluatul racit bile de marimea unei nuci…mai mari 😀 …si se aseaza pe un platou (nu le inghesuiti!!!). Se pun din nou la frigider, pentru 10-15 minute, pentru a le putea da mai bine prin ciocolata.

Se topeste ciocolata, rupta in bucatele, la microunde sau la bain-marie. Bomboanele Oreo se pun, pe rand, in ciocolata fierbinte si se acopera in totalitate cu ciocolata. Eu am folosit o lingurita, ca sa le intorc pe toate partile, si o furculita, cu ajutorul careia le-am scurs de excesul de ciocolata.

Cand sunt gata, se aseaza pe un platou, la distanta unele de altele, si se orneaza cu dare de ciocolata alba sau cu firimituri de biscuiti (tot Oreo) si putina scortisoara. Se pastreaza la frigider.

Iata cateva poze, pas cu pas, cu aceste bomboane Oreo care ne-au indulcit ziua 🙂

[shashin type=”photo” id=”18158,18159,18160,18161,18162,18163″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Au fost grozave, cremoase si foaaarte ciocolatoase!!! 😀

Sfat: Daca le vreti mai „crocante”, puneti inca 4 biscuiti maruntiti in compozitie, inainte de a forma bilele.

 




Melcisori din sunca

Printre gustaricile pe care i le-am facut lui Bogdi de ziua lui s-au regasit si acesti simpatici melcisori din sunca. Si niste oua-ciupercute, pe care i le-am facut tot lui, pe cand implinea cei mai dulci 2 anisori 😛
De mult timp imi doream sa-i vad pe una din mesele festive ale puiului meu scump, dar iata, pana anul asta, nu am reusit…
Inspiratia principala a fost Snail Snack-ul celor de la Family Fun, un site pe care il ador si care se numara printre primele site-uri cu care mi-am delectat privirea ( si starnit imaginatia 😛 ) inca de la primele mele click-uri pe net, adica pe la inceputul anilor 2000!!!!

La ei era vorba despre foi de tortilla, eu insa am folosit „reteta” pe care, cu siguranta o stiti cu totii, cea a feliilor de sunca „unse” cu crema de branza si-apoi taiate in diferite forme: triunghiuri, patrate, etc…
Am reusit sa fac poze pas cu pas, asa ca sper din tot sufletul ca procedeul sa fie complet inteles.

 

Ingrediente:

  • 500 g sunca
  • 1 borcan catraveti murati
  • branza topita sau crema de branza
  • branza topita felii sau felii subtiri de cascaval

 

Mod de preparare:

Castravetii pe care i-am gasit eu au fost cam mari, dar dupa cum veti vedea mai jos, i-am slefuit cum trebuie.
I-am taiat in jumate si le-am ajustat marimea, taindu-le un pic din fundul bombat 😛

…dar prima data am sa va arat cum am cladit „cochilia”!!!
Se unge, deci, o felie de sunca, taiata cat mai subtire (o rugati frumos pe tanti de la supermarket sa va felieze cat mai subtire bucata de sunca preferata 😛 ) cu crema de branza sau branza topita:


…dupa care asezati deasupra o felie de cascaval, feliat foarte subitre, sau branza topita cu smantana, ori cum ii place copilului. Veti obtine un rulou:


…caruia ii ajustati un pic marginile:


…si obtineti 2 cochilii, apetisante tare 😛


In continuare, trebuie sa asezati cate un mini-rulou pe o felie de sunca (intra lejer cate doua )


…si va ghidati dupa urmatoarea serie de poze pas cu pas, sper eu, redate foarte explicit 🙂



Antenutele sunt facute din scobitori, dar cred ca e bine de stiut ca acestea pot fi facute si din tije de frunze de patrunjel sau telina, asta mai ales daca preparatele sint facute pentru copii. In felul asta, nu exista riscul ca ei sa se raneasca in vreun fel…



Foarte usor, nu?! 🙂


I-am pozat din toate unghiurile, hihi…de bucurie ca am reusit sa-i fac…




Aici sint inainte de a-i aseza pe masa…pe platouri, printre „iarba” din salata verde, creata 🙂



Prim-plan 😛


…si i-am asezat, unde altundeva decat langa niste ciupercute de ou?! 😀



Afara, pe masa inca nearanjata…langa portiile de burek cu branza si carne, delicioase!!!


Sarbatoritul meu iubit a fost fooooarte incantat de ei, si invitatii, la fel, asa ca, acum ca am prins curaj, am sa mai creez si alte gustarici amuzante aflate pe lista mea cu „must do” 🙂