Rozete cu carne si branza

Aceste minunate rozete cu carne si branza au fost facute in avans, mai mult in joaca, ca un mic test pentru ziua de nastere a tatalui meu care se apropie repejor, dar au iesit extraordinar de gustoase, asa ca ma bucur ca le-am incercat dinainte šŸ™‚ Se fac foarte usor iar rezultatul e deliciossssss!!!

Ingrediente pentru circa 10 bucati:

Umplutura:
  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de patrunjel
  • 1 ou
  • 500 g carne de porc sau in amestec (porc+vita)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper
Aluat:
  • 150 g branza de vaci (slaba)
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g de faina
  • 1 plicĀ praf de copt (10 g)
  • untĀ pentru tava
In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de circa 50/27 cm.

Pentru umplutura, se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cubulete cascavalul. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se separa albusul de galbenus. Se amesteca albusul, carnea tocataĀ (puteti folosi carne de pui, tocata sau taiata marunt) si condimentata,Ā cimbrul, ceapa, patrujelul (se pastreaza putin pentru ornat), pasta de rosii, piperul si cascavalul.

Se intinde umplutura peste aluat intr-un strat uniform:

Aluatul se ruleaza apoi, pe lungime:

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5-6 cm:

Se aseaza rozetele intr-o forma rotunda, de tort (diam. 26 cm), unsa cu unt, cu partea sectionata in sus:

Se amesteca galbenusul cu laptele (caldut) si se ung marginile aluatului:

Se introduce forma in cuptor si se lasa la copt circa 40 de minute:
Detaliu šŸ™‚

Sunt nemaipomenit de gustoase si calde, si reci!!!

Iar aluatul e absolut fermecator šŸ˜€ …ataaat de pufos!!!!

Trebuie sa le incercati!!! :))

 

Pozele vechi:




Rulada de carne tocata

Ruladele de carne sunt, in general, foarte aspectuoase si gustoase, iar cea de fata nu face exceptie! E cea mai buna rulada de carne tocata pe care am incercat-o šŸ˜›
Se face mult mai usor decat o rulada „clasica”Ā si eĀ foarte gustoasa si fierbinte, si rece!!! Rece,Ā o veti putea felia mai usor…dar asta nu conteaza asa mult :))

 

Ingrediente:

Rulada:
  • 500 g carne de porc tocataĀ sau amestec (o portie compozitie de chiftele)
  • 2 cartofi fierti si razuiti in loc de paine sau chiar 2 linguri mari piure de cartofi, rece
  • 2, 3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 2 oua mici
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat (optional)
Umplutura:
  • ardei gras: rosu, galben, verde
  • 150-200 g branza Feta sau telemea
  • 2-3 oua fierte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se amesteca bine toate ingredientele de la rulada. Se intinde oĀ bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara transparenta pe masa de lucru si se unge cu ulei (puteti folosi si-o foaie de hartie de copt, usor umezita); se rastoarnaĀ compozitia de chiftele peste folie si seĀ face un dreptunghi. Se punĀ ardeiiĀ taiati in bucatele mici, branza Feta taiata cubulete sau sfaramata cu degeteleĀ siĀ ouale fierte, date pe razatoare; cu ajutorul foliei rulati apoi rulada, tragand folia pe masura ce o rulati. Ungeti-va mainile cu ulei, pentru ca rulada sa nu vi se prinda de degete. Daca se rupe, nu va stresati,Ā aranjati-o cu mainile.Ā Dupa ce e coapta, nu se va observa lucrul asta.

Se puneĀ rulada intr-o forma termorezistenta, pe care nu o ungeti cu nimic; carnea va lasa destula grasime si suc! Ā O puteti chiar lasa sa pice in tava cu ajutorul foliei (folia se scoate, nu se lasa la copt).Ā RuladaĀ se lasa la copt cca. 1 ora si 10 minute sau pana se rumeneste frumos šŸ™‚ A fost delicioasa!!!!!

Dupa cum vedeti, puteti sa injumatatiti compozitia pentru rulada si sa faceti doua rulade mai mici, care sa intre perfect in forma de copt…cum am facut eu aici šŸ™‚

…sau puteti sa rulati toata compozitia si apoi sa o puneti in tava (aveti nevoie de o tava mai lunga).Ā  Pozele vechi, de mai jos, demonstreaza lucrul asta cel mai bine šŸ˜›

Foarte buna!!!

 

 

Reteta preluata de la Paradis