Turnulete Musaca de vinete

 

Turnulete Musaca de vinete, o reteta inedita, usor de preparat si foooarte savuroasa!!! …si cu un ingredient special: carne de miel!!! Mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie. Imbietoare combinatie, veti vedea 😀  Voi, insa, daca nu aveti carne de miel, puteti folosi carne tocata de porc si vita. Delicios, oricum ar fi!!!

 

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 10-12 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g carne tocata de miel sau carne de porc si vita (in cantitati egale)
  • un praf de nucsoara (optional)
  • 2 linguri piure de rosii
  • 200 g rosii
  • 4 linguri smantana
  • frunze de patrunjel, tocat
  • parmezan sau cascaval ras

 

S-aveti poftaaa!!!! 😀

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare). Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:

Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:

Dati la cuptor timp de cca. 25 de minute:

Pentru umplutura, incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur 😛 ).
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o „dulceata” si un gust nemaipomenit).
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand:

Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:

Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:

…acoperita de o alta felie de vanata:

…din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata…ma urmariti?! 😀

E foarte simplu!!!

Dati turnuletele la cuptor timp de 12-15 minute, cand vor arata cam asa 🙂

Presarati parmezan ras sau cascaval si serviti cu salata verde. Sau cu ce vreti voi :))
Ataaat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!




Rozete cu carne si branza

Aceste minunate rozete cu carne si branza au fost facute in avans, mai mult in joaca, ca un mic test pentru ziua de nastere a tatalui meu care se apropie repejor, dar au iesit extraordinar de gustoase, asa ca ma bucur ca le-am incercat dinainte! Se fac foarte usor iar rezultatul e deliciossssss!!!
Eu, acum, am folosit carne tocata de porc dar voi, daca vreti, puteti folosi carne de pasare (pui sau curcan). Si, cred ca multi dintre voi, dintre cei plecati departe de casa, v-ati bucura daca v-as spune ca aluatul se poate prepara si fara delicioasa noastra branza de vaci 🙂 Am testat de curand aluatul in aceasta formula: am inlocuit branza dulce cu crema de branza si m-am bucurat tare mult cand am vazut ca „rozetele” au iesit la fel de gustoase!
Va urez mult spor, asadar, si multa poftaaa!!! 😀

Ingrediente pentru 10-11 bucati:

Umplutura:
  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de patrunjel
  • 1 ou mare
  • 500 g carne tocata de porc sau in amestec (porc+vita)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper
Aluat:
  • 150 g branza de vaci (slaba)
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g de faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • unt pentru tava
In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu laptele, uleiul si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de circa 50/27 cm.

Pentru umplutura, se curata ceapa si se taie marunt. Se taie cubulete cascavalul. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se separa albusul de galbenus. Se amesteca albusul, carnea tocata si condimentata, cimbrul, ceapa, patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat), pasta de rosii, piperul si cascavalul.

Se intinde umplutura peste aluat intr-un strat uniform:

Aluatul se ruleaza apoi, pe lungime:

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5-6 cm:

Se aseaza rozetele intr-o forma rotunda, de tort (diam. 26 cm), unsa cu unt, cu partea sectionata in sus:

Se amesteca galbenusul cu laptele (caldut) si se ung marginile aluatului:

Se introduce forma in cuptor si se lasa la copt circa 40 de minute:
Detaliu 🙂

Sunt nemaipomenit de gustoase si calde, si reci!!!

Iar aluatul e absolut fermecator 😀 …ataaat de pufos!!!!

Trebuie sa le incercati!!! :))

 

Pozele vechi:




Rulada de carne tocata

Ruladele de carne sunt, in general, foarte aspectuoase si gustoase, iar cea de fata nu face exceptie! E cea mai buna rulada de carne tocata pe care am incercat-o 😛
Se face mult mai usor decat o rulada „clasica” si e foarte gustoasa si fierbinte, si rece!!! Rece, o veti putea felia mai usor…dar asta nu conteaza asa mult :))

 

Ingrediente:

Rulada:
  • 500 g carne de porc tocata sau amestec (o portie compozitie de chiftele)
  • 2 cartofi fierti si razuiti in loc de paine sau chiar 2 linguri mari piure de cartofi, rece
  • 2, 3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 2 oua mici
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat (optional)
Umplutura:
  • ardei gras: rosu, galben, verde
  • 150-200 g branza Feta sau telemea
  • 2-3 oua fierte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se amesteca bine toate ingredientele de la rulada. Se intinde o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara transparenta pe masa de lucru si se unge cu ulei (puteti folosi si-o foaie de hartie de copt, usor umezita); se rastoarna compozitia de chiftele peste folie si se face un dreptunghi. Se pun ardeii taiati in bucatele mici, branza Feta taiata cubulete sau sfaramata cu degetele si ouale fierte, date pe razatoare; cu ajutorul foliei rulati apoi rulada, tragand folia pe masura ce o rulati. Ungeti-va mainile cu ulei, pentru ca rulada sa nu vi se prinda de degete. Daca se rupe, nu va stresati, aranjati-o cu mainile. Dupa ce e coapta, nu se va observa lucrul asta.

Se pune rulada intr-o forma termorezistenta, pe care nu o ungeti cu nimic; carnea va lasa destula grasime si suc!  O puteti chiar lasa sa pice in tava cu ajutorul foliei (folia se scoate, nu se lasa la copt). Rulada se lasa la copt cca. 1 ora si 10 minute sau pana se rumeneste frumos 🙂 A fost delicioasa!!!!!

Dupa cum vedeti, puteti sa injumatatiti compozitia pentru rulada si sa faceti doua rulade mai mici, care sa intre perfect in forma de copt…cum am facut eu aici 🙂

…sau puteti sa rulati toata compozitia si apoi sa o puneti in tava (aveti nevoie de o tava mai lunga).  Pozele vechi, de mai jos, demonstreaza lucrul asta cel mai bine 😛

Foarte buna!!!

 

 

Reteta preluata de la Paradis