Dulceata de visine cu vanilie

Mmm, dulceata de visine!!!! Cine n-o adora?! 😀  Noi facem in fiecare an cateva borcane mari, pentru ca altfel nu ne mai ramane nimic pe iarna 😛 De data asta, insa, am adaugat putina visinata si vanilie in compozitie. A iesit incredibil de gustoasa!!!

Voi cum o savurati? E grozava intinsa pe paine (cu unt sau fara), cu clatite, in creme, in prajituri…sau doar cu apa, cum se manca pe vremuri serbetul :))

 

Ingrediente:

– 1 kg visine
– 1 baton de vanilie
– 500 g zahar
– 200 ml visinata (optional)

Daca vreti, puteti sa puneti doar 350-400 g zahar (mai ales daca aveti visine bine coapte).

 

Aici sunt visinele noastre buuune, culese de pe ramurile celor mai tinerei visini din gradina 🙂


Ingredientele pregatite…printre care si visinata facuta de noi, acum 2 ani…o minunatie!!! 😉


Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de visine (se scot samburii inainte, bineinteles) se mixeaza:



Batonul de vanilie se taie in doua cu un cutit bine ascutit si se scobeste miezul:


Pasta de visine se amesteca cu visinele intregi (tot fara samburi), cu vanilia si zaharul tos:


Dulceata se fierbe aproximativ o ora, timp in care se amesteca din cand in cand. Catre sfarsitul timpului de fierbere se amesteca intruna, pentru ca exista pericolul sa se prinda de vas:


Cand e gata, se toarna in borcane (cu filet). Se lasa 5 minute sa stea, dupa care se intorc cu gura în jos pentru cateva ore.
Noi, ca de obicei, l-am (re)deschis dupa doar cateva minute :))) …se vede si in poza ca a fost deja atacata! 😛


Va invit si pe voi la o degustare! 🙂
Are un gust nemaipomeniiiiiiiit!!!!!


P.S. Noi am savurat-o langa o portie de clatite negre…a caror reteta o gasiti aici: Clatite cu cacao