Dulceata de dovleac

2 comentarii
Daca iubiti dovleacul, in placinta, copt, la aburi, sau oricum 😛 , veti fi fermecati de aceasta dulceata de dovleac nemaipomenit de aratoasa (are o culoare apetisanta!!!!) si gustoasa!

Ingrediente:

  • 1,3 kg dovleac
  • 2-3 portocale
  • 100 ml suc de mere
  • 750 g zahar

 

Mod de preparare:

Se curata si se taie dovleacul in bucatele mici.
Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca treaba asta in locul vostru, cu-atat mai bine! 😀
Se spala bine portocalele, se taie rondele, apoi bucati mici. Daca nu sunt bio, dezbracati-le de coaja 😛
Se pun apoi cubuletele de dovleac, portocalele, zaharul si sucul de mere intr-o cratita si se lasa la fiert, la foc mic, circa 45-50 de minute.
Se pune dulceata imediat in borcane calde si cu inchidere ermetica.

Eu nu am mai apucat sa o pun in niciun borcan…
A iesit atat de buuuna ca am devorat-o calda, cat ai zice: waffe, Waffeln cu dovleac! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Laura 2 noiembrie 2008 - 22:40

Te pup, Mirela!!! 🙂
…nici eu n-am mai mancat pana acum dulceata de dovleac si ma felicit de-atunci intruna pentru ca am incercat-o 😛
E chiar buna de tot!!! 🙂
Ne-am facut cu totii pofta anul asta…desi ma bate gandul sa mai fac o tura, ca sa ne delectam cu ea si la iarna… 😉

Raspunde
mirela 1 noiembrie 2008 - 23:06

Laura, ce bine arata dulceata ta! Nu am mancat niciodata dulceata de dovleac. Mi-ai facut o pofta teribila. Cred ca trebuie sa fac si eu.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.