Drob de pui cu pipote si inimi

Dragii mei, ieri va ispiteam cu un drob de pui savuros, cu ficatei, iar astazi, iata, tot cu un drob de pasare, dar din maruntaie, adica un drob de pui cu pipote si inimi.
Sper sa le incercati pe amandoua, fiindca sunt cu adevarat minunate!!!!!
…mai ales daca nu sunteti prieteni cu carnea de miel 😛

Ingrediente:

  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 cepe uscate sau 3 legaturi ceapa verde
  • 3 oua proaspete
  • 1 lingura pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte
  • 4 oua fierte tari
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de chec cu ulei; se tapeteaza baza cu hartie de copt (taiata cu foarfeca pe dimensiunea tavii).

Se pun la fiert maruntaiele de pui in apa cu putina sare. Daca este nevoie, se strange spuma de deasupra.
Intr-un vas separat se fierbe pieptul de pui.
Se marunteste ceapa verde si se caleste in putin ulei; daca folositi ceapa uscata, dati-o prin masina de tocat sau tocati-o foarte marunt si apoi caliti-o in ulei. Nu se lasa mult pe foc, ci doar pana se inmoaie.
Cand sunt gata, se dau prin masina de tocat…atat maruntaiele cat si pieptul de pui.
Se adauga painea inmuiata (sau pesmetul) pe care o treceti tot prin masina impreuna cu verdeata.

Se amesteca apoi compozitia cu ouale proaspete si bine batute. Se adauga sare si piper dupa gust.
In functie de consistenta, se adauga sau nu o ceasca din zeama in care a fiert carnea de pui (asta daca doriti sa aveti un drob mai pufos 😛 ).
Se toarna jumatate de compozitie in tava si se niveleaza. Se aseaza ouale fierte si se acopera cu restul de compozitie.
Se baga la cuptor si se lasa cca. 30 de minute la foc potrivit.
Se serveste pe pat de salata verde, cu legume de sezon si lamaie.
Eu l-am ornat cu inele de ardei rosu .
A fost fooooarte gustos!!!!!! …da, tot baietii mei mi-au marturisit asta 🙂