Drob de pui cu ficatei

10 comentarii

 

Dragii mei, pe langa ouale rosii, drobul de miel si friptura de miel, pasca si cozonacul care se regasesc pe masa noastra de Pasti in fiecare an, se va regasi si acest drob de pui cu ficatei, usor si savuros si, sper eu, foooarte pe placul celor care nu prefera carnea de miel.
Mi s-a spus ca este delicios!!!!!

 

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivite
  • 500 g ficatei de pui
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura mare ceapa verde
  • usturoi verde (optional)
  • 1 felie de paine (mai veche) sau 2 linguri pesmet
  • 3 oua crude
  • sare, piper
  • 4 oua fierte tari
  • frunze de patrunjel  sau marar, tocate

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt (doar baza).

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare, se spumuieste; se adauga o ceapa (din cele doua, de la ingrediente) si morcovul taiat in bucati mari. Se lasa sa fiarba bine (ca la supa).
Separat, se pun ficateii intr-o tigaie cu 3, 4 linguri ulei, la foc foarte mic, acoperiti; se adauga vinul si se lasa pe foc cca. 10 minute (se amesteca in tot timpul asta). Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului.
Cand carnea si ficatul sunt gata, se lasa sa se racoreasca si se dau prin masina de tocat, impreuna cu ceapa uscata ramasa si ceapa verde, usturoiul si morcovul fiert din supa.
Se amesteca bine sa se omogenizeze, se adauga ouale crude, batute bine dinainte, pesmetul sau painea inmuiata in lapte (sau apa). Daca folositi paine, dati-o prin masina odata cu carnea si legumele. Se adauga sare si piper dupa gust si verdeata tocata fin.
Se adauga jumatate din umplutura in tava, se aseaza ouale fierte, intregi (si decojite) in mijlocul umpluturii si se acopera cu restul de compozitie. Se pune drobul in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru cca. 35 de minute. Se lasa apoi sa se racoreasca, se scoate cu grija din forma si se taie felii.
Este delicios, fie cald, fie rece!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Georgeta Cristescu 27 martie 2013 - 19:29

bun pentru nepotica mea, care vine de paste la mine !!!!!!

Raspunde
Anonymous 5 aprilie 2012 - 21:06

Testat direct de la sursa, confirmam: chiar este delicios!!!!!!!!
De fapt… corect este : ambele droburi au fost delicioase! :))
Te pupam! Alina si buni Nuti.

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 14:07

Ma bucur mult, mult, mult sa aud asta!!! 😛
Pupam si noi inapoi (pe Bogdi il las primul :D)

Raspunde
Cristina 4 aprilie 2012 - 17:21

Buna Laura, in final nu ai mentionat ce sa facem cu sosul ramas de la ficatei, cel cu vin 🙂

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 13:57

Cristinaaaa, ce-ti fac!!!! 😛
Uite-aici ce-am scris: „Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului ;)”…deci pune neaparat sosul de vin in compozitia drobului!!!!
Te pup 🙂

Raspunde
Anonymous 3 aprilie 2012 - 17:01

buna,laura iti urmaresc retetele de mult timp si imi place foarte mult tot ceeace faci .reteta ta de drob o fac si eu dar fara morcov si este excelenta .felcitari pentru tot ceea ce faci .iulia

Raspunde
The Wandering Oltean 3 aprilie 2012 - 17:00

Imi place drobul la nebunie si ii duc dorul un an intrec.. pina vine Pastele. Poate reteta asta ma scoate din necaz 🙂

Raspunde
gianina 3 aprilie 2012 - 16:39

Felicitari pentru efortul tau de a mentine interesul pentru bucataria romaneasca si nu numai.Te urmaresc de ceva vreme si ma incanta tot ce faci.Astept de la tine o reteta de cozonaci babani veritabi,precum si alte retete de pasti cu ciocolata,smantana si ciocolat,nuci.Ce zici,e o provocare?Te sarut si-ti urez sarbatori fericite cu multa sanatate si bucurii pentru tine si familia ta draga

Raspunde
Fab Chef 3 aprilie 2012 - 15:06

Mama face un drob din carne de vitel si ficat de pui. E o bunatate. Am sa incerc si eu reteta ta – pare foarte usoara.

Raspunde
Beth 3 aprilie 2012 - 11:30

Hummm… quelle merveille il doit être un vrai délice!

bisous

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Beth Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.