Cuiburi de foitaj cu oua

6 comentarii

Si iata ca maine ala de care va vorbeam aici, la Luntrite cu somon, s-a facut azi :D, cand iata, v-am adus niste cuiburi de foitaj cu oua extraordinare!!!!!!!
…si asta numai din cauza ca am primit multe mesaje pozitive in legatura cu aceste gustari din foitaj, rapide si delicioase 😉
Savurati-le, asadar, cu pofta mare!!!

Ingrediente pentru 8 bucati:

– 500 g. foitaj congelat
– 4 oua
– 1 galbenus
– 100 g. crema de cascaval sau Almette, etc.
– 2, 3 cepe verzi (optional)
– frunze de patrunjel
– susan


Mod de preparare:
Se fierb ouale si se racesc (se tin in apa rece pana cand se cojesc, fiindca altfel se vor curata foarte greu de coaja)
Aluatul se dezgheata la temperatura camerei si se intinde pe o suprafata infainata.
Se taie cu o forma 16 pogacele cu un diametru de cca. 6 cm.

La 8 dintre ele li se taie mijlocul cu o forma de cca. 3 cm. diametru:

Celelalte 8 (cele pline) se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se ung cu galbenus ( langa rondelele mari se aseaza si cele mici, care se ung cu galbenus si se presara cu susan)

Peste ele se aseaza cele gaurite:

Se coc la 180 grade C. cca. 18-20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca:

Mijlocul cuiburilor se gaureste usor (eu le-am apasat un pic cu degetul si s-au “dezumflat” :D)
Crema de cascaval (cea pe care am facut-o eu e absolut delicioasa si am de gand sa v-o impartasesc cat mai curand :P) se potriveste de sare si piper, se adauga ceapa verde taiata fin si se umplu cuiburile.
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in jumatati si se aseaza cu partea rotunda in crema (daca vreti sa aiba o si mai mare stabilitate, taiati putin din albusul prea bombat :P)

Deasupra se decoreaza cu frunze de patrunjel, iar marginea platoului cu pogacele mici cu susan 🙂

Foarte de efect, dar cel mai important -gustoase!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

cristina 26 februarie 2012 - 00:23

Cred ca este o reteta foarte gustoasa. Felicitari si pentru minunata prezentare.Ma intereseaza foarte mult crema de cascaval de care aminteai,reteta pe care nu o gasesc la arhiva.

Raspunde
veronica 21 martie 2011 - 20:12

Stimata Laura ,am descoperit ca un nerusinat ”domn” a furat poza de la aceasta reteta si a fost postata aici ca si cum i-ar apartine.Eu am reclamat,de vad ca nu se face nimic,poate tu reusesti,si poate mai descoperi si alte furturi.iata unde este poza; prajituria.ro/retete/dulciuri-de-toate-felurile/cuiburi-cu-oua Ma indoiesc ca are acordul tau…

Raspunde
luckyrock 21 ianuarie 2011 - 04:56

le-am facut si eu in seara aceasta. mi-au iesit mai inalte decat cele din reteta ta, din cauza ca nu am avut timp sa intind aluatul, dar nu conteaza marimea.:) sunt intr-adevar foarte gustoase si satioase.
multumesc frumos pentru sugestie.

Raspunde
Iulia 20 ianuarie 2011 - 13:53

Ce frumusele sunt! Delicioase!

Raspunde
alice 20 ianuarie 2011 - 00:04

Laura,sunt excelente.Stiu si eu diverse retete,eu stiu ca forma aceasta se numeste vol au vent,si din intamplare,si eu ,tot azi,am postat o reteta asemanatoare,dar cu ciuperci,reteta pe care eu am prestat-o de Revelion,insa nu apucasem sa o impartasesc…deci,gand la gand cu bucurie!
Spor la treaba in continuare,si mult succes!

Raspunde
Beatrice 19 ianuarie 2011 - 23:54

Super!Adevarul este ca in ziua de azi cautam ceva rapid,aratos si gustos pe deasupra.Stii cum e faza cu biciul care trebuie sa si pocneasca?!Cam asa si noi.Pupici multi.

Raspunde

Lasă un răspuns la veronica Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.