Cuburi pralinate

Nu stiu daca va puteti inchipui cat de bune sunt aceste cuburi pralinate, atat de apetisant cladite in trei straturi πŸ˜› , dar va spun eu ca sunt delicioase!!!!!!
Am folosit ultimele pachetele de nougat si martipan, si pot spune ca am facut alegerea perfecta in ceea ce priveste folosirea lor!
Aici, la piratii lui Bogdi puteti vedea cum arata nougatul si martipanul de cumparat. Daca insa nu aveti de unde sa cumparati asa ceva (si, din pacate, nu prea aveti, mie mi le-a adus mami din Danemarca) puteti folosi echivalentele delicioase pe care vi le expun aici: in loc de nougat, puteti folosi aceeasi cantitate de nutella, iar martipanul il puteti inlocui, cu mare incredere,cuΒ acesta facut in casa: Martipan, care chiar daca nu pare prea apetisant, datorita culorii inchise imprumutate de la cojile de migdale, este absolut delicios si cat se poate de natural (cojile se pot inlatura usor, daca lasati migdalele la inmuiat in apa peste noapte sau le puneti in apa clocotita cateva secunde).

Desigur, daca nu aveti martipan, si nici nu vreti sa va pierdeti timpul facandu-l in casa πŸ˜€ , puteti cladi aceste delicioase cuburi numai din doua straturi: un strat de ciocolata si unul de nuga (sau nutella). Iar desaupra puteti presara bucatele de alune sau fistic. S-aveti poftaaaaaa!!!

 

Ingrediente:
  • 300 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 g unt
  • 300 g martipan
  • 1 lingura zahar pudra
  • 300 g nougat
  • 5-6 linguri smantana pentru frisca
  • 1, 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Ciocolata se marunteste si se topeste impreuna cu untul la bain-marie (daca aveti nesansa ca compozitia sa vi se taie, adaugati un cub sau chiar doua de gheata, sau apa foarte rece, si ciocolata isi revine ca prin minune πŸ˜› )
Se toarna intr-o forma de dimensiune mica (a mea a avut aprox. 26 cm lumgime si 16 cm latime), tapetata cu folie de bucatarie transparenta (in modul asta, veti putea scoate mai usor minunatia din cutie, desi o puteti felia chiar in forma).
Martipanul se amesteca cu zaharul pudra; se intinde pe planseta presarata cu zahar pudra o foaie de marimea formei.
Imediat ce stratul de ciocolata s-a intarit putin se aseaza foaia de martipan deasupra si se preseaza usor.
Cu ajutorul mixerului se amesteca nougatul cu frisca si se repartizeaza egal peste stratul de martipan.
Compozitia de praline se tine pentru cel putin 4 ore la frigider, desi ideal ar fi toata noaptea, cum am lasat-o eu.
Cand se servesc, se taie in patrate, mai mici, mai maricele, cum vreti, si se pudreaza cu cacao.
Daca le serviti intr-un cadru mai festiv, asezati-le frumos in hartiute speciale pentru bomboane sau chiar de muffins (dar sa nu fie din alea gigantice πŸ˜€ )

Spumoase, savuroase, cu gust intens de ciocolata si alune, absolut delicioase!!!

Pentru voi, cu mare drag:

Sfat: Acest „dulce” este minunat de sarbatori, cand il puteti transforma, spre deliciul si bucuria copiilor, in iepurasi pralinati, daca e Paste, sau in omuleti de zapada pralinati, daca e Craciun…folosind, bineinteles, formele speciale πŸ™‚