Cuburi de lapte

92 comentarii
Vestitele cuburi de lapte, pe care eu le-am transformat (pentru a cata oara fac asta?! 😀 ) in vesnicele mele „feliute” dreptunghiulare. Cred ca am o problema cu formele geometrice 😀 , asa ca nu ma bagati in seama, ca nu asta e interesant, ci faptul ca aceasta prajitura e innebunitor de gustoasa si pacatoasaaa!!!!!!! Cu greu te poti opri din mancat!!!!

Ingrediente:

Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g amidon sau faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g unt, la temp. camerei
  • 150 g zahar pudra

 Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g unt

Mod de preparare:

Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Daca folositi faina, cerneti-o de doua ori, si folositi doar 80 de grame in loc de 100.
Adaugam laptele (150 ml) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase!
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul moale, scos din timp din frigider, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte, treptat, lingura cu lingura.

Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie sau intr-o oala, la foc mic, amestecand intruna; se tin pana se topeste ciocolata si se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam cateva secunde (puteti omite mixarea, daca vreti).

Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Intr-un pachet de pandispan sunt 4 foi, asa ca am pus pe fiecare cate un strat generos de crema si glazura.

Daca nu gasiti pandispan de cumparat, il puteti face acasa (dati click pe linkul cu rosu de sus, de la ingrediente). Coaceti foile separat pentru ca rezultatul sa fie cat mai asemanator cu varianta originala. Pentru asta, va trebui sa coaceti 4 blaturi, pe rand, intr-o forma de aprox. 20 x 30cm. Dar nu cu „5 ingrediente”, ci cu 4, adica veti folosi, pentru un blat, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri cu varf cacao si 2 linguri cu varf faina. Toti pasii pentru un pandispan reusit ii gasiti in postare.

In final, prajitura va arata asa 🙂

Cele mai delicioase felii va sunt dedicate voua!!!!!!!

Detaliu 🙂

Incredibil de buna!!!

Am sa o refac in weekendul asta, ce va fi unul extrem de aglomerat dar si extrem de emotionant pentru mine, fiind ziua lui Bogdi, asa ca pana saptamana viitoare va urez un weekend minunat si multi pupici!!!

Revin cu meniul (sper) apetisant al puiutului meu mic (vai, cate am de facuuut!!!!! …am fugit! 😀 )

 

 

P.S. Mii de multumiri Palachinkai pentru inspiratie si lui LeoFlori pentru executia apetisanta!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

92 comentarii

Simona Istrate 4 februarie 2011 - 12:57

Azi o fac pentru a doua oara in decursul a doua saptamani…..asa vor prietenii care s-au lins pe degete ! Este foarte usor de facut si delicioasa !

Raspunde
Anda 31 ianuarie 2011 - 16:03

Este o minunatia prajitura asta :). Eu am preparat si foile de pandispan dupa reteta ta si a iesit deliciosa.
Felicitari pentru toate retetele de aici!

Raspunde
Anonymous 27 ianuarie 2011 - 20:21

eu sunt Adela Sava si imi plac tare mult retetele tale.Sper ca reusesc sa iti trimit acest comentariu. Esti cumva din Timisoara? Daca da,te rog, raspunde-mi.

Raspunde
Anonymous 27 ianuarie 2011 - 20:11

Ma numesc Adela Sava si imi plac retetele tale. Voi incerca Cuburi de lapte.Mi s-a facut pofta de cand am vazut-o.

Raspunde
Anonymous 21 ianuarie 2011 - 09:13

DRAGA LAURA..
TE rog frumos spunemi de unde iau ingredientele pt foile la prajitura cuburi de lapte ca nu este nici un link cu rosu unde sa le caut..
multumesc multtttttttttttt

Raspunde
Ioana 5 ianuarie 2011 - 11:56

Buna ziua! As vrea sa incerc si eu prajitura pentru ca arata (si banuiesc ca asa e si la gust) minunat, dar am o singura nelamurire cu privire la glazura 🙂
„Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.”
Cred ca ma prind eu mai greu. Adica dupa ce obtin crema pe foc, las sa se raceasca si o „tratez” cu mixerul 🙂 ? Sau cum…?

Va doresc un an minunat si mult spor in toate, sa vedem retete la fel de minunate ca si cele de pana acum!

Ioana

Raspunde
felis 1 ianuarie 2011 - 11:44

Laura… multumesc de reteta… de foarte mult timp vreau sa o fac, dar abia acum am reusit… E delicioasa… Multumesc pentru aceasta reteta si pentru multe alte retete si idei… La multi ani!!

Raspunde
Biju.Brill 21 octombrie 2010 - 09:01

Dumnezeule! Un pachet si ceva de unt!!! NORMAL CA E BUN! 🙂
O voi incerca, intrucat pare atat de usor de facut! Spor in bucatarie tuturor!

Raspunde
Angel 16 octombrie 2010 - 19:26

Vai de mine, d-na Laura prajitura e cu adevarat magnifica si as vrea tare mult sa o incerc insa as avea o mica intrebare. Nu gasesc foi de pandispan, este vreo posibilitate ca sa le inlocuiesc, se pot face foi din pandispan?

Raspunde
danielle 10 septembrie 2010 - 16:41

Am facut-o si eu azi si se bucura(sper ca mai e) de un succes enorm.Si ghici? Sunt ..”cea la dulce mami”.Multumesc!:*

Raspunde
Laura 3 septembrie 2010 - 18:43

Anonim, ma bucur mult ca vrei sa incerci minunatia 😛
Foile sint un pic mai mititele…mai inguste decat, de exemplu, foile de napolitana din comert.
Spor la treaba si la degustat, hi, hi…

Raspunde
Laura 3 septembrie 2010 - 18:41

Oana, te-ai indulcit pana la urma au ba?! :)))

Raspunde
Laura 3 septembrie 2010 - 18:40

Ramona, sa stii ca uneori pozele deformeaza realitatea 😛 …serios, mi s-a mai intamplat ca cineva sa se indoiasca de pufosenia unei prajituri cu mere, doar pentru ca asa reiesea din poze…
Poate ca totusi a fost prea mult amidon, sau l-ai inlocuit cu faina?!
…sau poate ca untul a fost de vina, o fi fost prea gras…
Oricum, per total, cum ti s-a parut prajitura?! …nu a fost totusi gustoasa, la final, dupa ce ai asamblat-o si a stat la rece?!
E o nebunie de prajitura, asa ca merita sa-i mai acorzi o sansa 🙂
Pupici!!!

Raspunde
Laura 3 septembrie 2010 - 18:03

Ha,ha, Olga, esti atat de haioasa :))
Te pup!!!

Raspunde
Anonymous 2 septembrie 2010 - 22:01

draga laura,m-am decis s fac si eu aceasta prajitura pt k arata minunat dar as vrea s stiu cam ce marime aveau foile de pandispan pe care le-ai folosit pt k eu vreau s fac foile acasa.

Raspunde
Oana 16 aprilie 2010 - 21:24

Mi-am promis sa incerc reteta asta cat mai curand…

Raspunde
ramona 30 martie 2010 - 19:15

Laurica am incercat si eu reteta asta mai demult dar nu mi-a iesit crema cum arata la tine in poze:(si nu inteleg de ce..mi-a iesit foarte cleioasa,daca luam o lingura din ea se ridica cu totul..nu avea consistenta care mi-ar fi placut..am vazut ca toata lumea o lauda de buna ce e..si vreau sa o incerc din nou de Paste,sunt in cautare de ceva ff yammy:P..ai idee de ce nu mi-a iesit?te pup.Ramona

Raspunde
olga 7 februarie 2010 - 19:30

Trebuie musai sa livrezi si tastaturi langa poze, deja am inecat-o pe a mea:)

Raspunde
Laura 10 decembrie 2009 - 22:12

Wow, Dia, ce mult ma bucur ca vrei sa incerci minunatia asta de prajitura de sarbatori…vei avea un succes nebun!!! :))
Te sfatuiesc, fara sa exagerez, sa faci din start doua portii 😛
…si-acum despre cioco…deci, intrebarea ta e grozava si iti multumesc pentru ea, pentru ca era intr-adevar neclar „capitolul” ala…
Ciocolata se adauga rupta bucatele sau cum apuci, hi, hi…cu cat e mai tare maruntita cu atat se topeste mai repede…
De-abia astept sa vorbim dupa 😛

Raspunde
DiAnais 10 decembrie 2009 - 12:04

E tare faina reteta asta, mi-am notat-o sa o fac si eu de sarbatori. Am o singura nelamurire. Cand fierbi laptele cu ciocolata alba…aceasta e topita intai sau doar razuita…sau bucatele? Sau e vorba de praf de ciocolata calda?
Multumesc. Te pup. :*

Raspunde
fely2 28 noiembrie 2009 - 21:17

Am promis ca incerc si eu reteta,asadar am facut-o pentru baietelul meu Stefan-Andrei.A iesit o bunatate si din aceeasi crema am facut si o prajitura lamaita…(foaie de pandispan de vanilie ,aceeasi crema dar am pus esenta de lamaie si coaja rasa de la o lamaie,am renuntat la glazura de ciocolata si am ornato cu coaja de lamaie verde si galbena).Foaia de pandispan eu o fac in casa.Foarte multe multumiri.

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 11:18

Marija, you are sooo sweet!!! 🙂
I thank you beyond words for sharing this incredible recipe with us!
You are amazing, a true inspiration…it’s always with a great pleasure that I visit your blog 🙂
Lots of kisses for you!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 11:07

Kris scumpa, poate ca de-atunci s-a terminat si infamul regim 😛 …si-o poti testa! 🙂
E delicioasaaaaa!!!

Te pup pentru invitatie si mult succes cu forumul in continuare!
Am sa te vizitez si eu…de cum prind cateva momente libere, multumesc!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 11:04

Felicia scumpa, mereu imi umpli sufletul de bucurie!!! 🙂
Iti multumesc pentru urari si cuvintele frumoase…si pentru faptul ca nu te-ai plictisit de mine 😛
Vizitele tale imi fac mereu placere, pupici!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 11:02

Goldie, ai descris atat de bine textura acestei minunatii…sigur nu ai incercat-o pana sa-mi scrii?! 😛
Sa o faci, ca e exact asa cum iti inchipui! 😉
Spor…in toate!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:55

Mii de multumiri, Meli draga!!! 🙂
Va dorim tot binele din lume si noi!
Prajitura asta m-a dat pe spate si pe mine si cica, mai nou, eu nu as mai fi atat de usor impresionabila :)))
Daca ai facut-o, stii despre ce vorbesc 😛
Pupiiiici!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:50

Ala, esti tu draguta dar la cat de perfecte sint foile de pandispan din comert, chiar nu prea mi-am adus aportul :)))
Te pup pentru premiu!!!
O sa imi fac o zi doar pentru a porni in cautarea si strangerea lor 😛

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:43

Viorica scumpa (porti numele mamei mele 🙂 ) …ai reusit inca din prima, dar l-am lasat doar pe asta…
Te pup cu mare drag pentru cuvintele frumoase cu care m-ai rasfatat si bucurat!!!
Te astept oricand, cu inima plina, pe-aici 🙂

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:31

Cristina, si mie-mi place tare mult Jacobs 3 in 1…dar e adevarat ca ar fi mers mai bine cu o felie din asta in straturi langa :)))
Te pup si eu si-ti multumesc pentru urari!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:27

…observat :))
…am inceput sa mananc litere cu gandul la ea, vezi?! 😛

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:26

Stiiiiiu, Miha draga, le-am vazut de cand le-ai postat 😛 …si mi-ai facut o pofta teribila!!!!!!! :))
Faine tare si romburi, hi, hi…
Te pup dulce!!!

P.S. Pupici pentru fata descurcareata! 😛 …nu prea eram in zona cand mi-ai cerut ajutorul, ai onservat…

Raspunde
Miha 13 octombrie 2009 - 10:08

Am facut si eu prajitura. Romburi! :))) Foarte buna!

Pup!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 10:05

Oana, esti o draguta!!! 🙂
…ne-am invartit cam multe in jurul acestei deliciozitati 😛 …dar cum i-am fi putut rezista?! :))
Marija, cea care imi scrie mai jos, ne-a naucit pe toate cu prajiturica asta deosebita..si nu numai 😉

Cu mare drag te-as invita la o cafea cu frisca (si scortisoara daca iti place…) si la un cub, dreptunghi…whatever 😛 …din asta dulce!!!
Te pup!!!

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 09:58

Multi pupici, Flori draga!!!!!! 🙂
…si pentru ca m-ai ispitit vizual 😛 …cu aceasta minunatie de prajitura dar si pentru frumoasele urari facute puiului meu!
Ti-am zis ca de-acum sint cu ochii pe tine, nu?! :)))

Raspunde
Laura 13 octombrie 2009 - 09:37

Amalia draga, sint incantata ca le-ai facut si ca ai avut succes cu ele 🙂
Te pupam pentru felicitarile aduse lui Bogdi, le-am citit impreuna si ne-am bucurat tare…
Felicitari si voua, tie pentru rasfatul familiei 😛 …iar baietilor pentru reusite!!!
Sa ne reauzim cu bine, draga mea!

Raspunde
Miha 6 octombrie 2009 - 13:41

acum am vazut ca-s pt crema de unt! :)) Scuze!

Beata nu-s! :)) Parol! :)))

Raspunde
Miha 6 octombrie 2009 - 13:39

Acum m-am apucat sa fac si eu prajitura,ca tare mi-a mai facut cu ochiul. Acum asteptand sa se raceasca crema m-am mai uitat o data peste lista de ingrediente si am vazut cele 150 g zahar pudra. Alea pen’ ce-s? :))

Raspunde
Marija 29 septembrie 2009 - 22:02

Just WOOOW!

Brilliant!

Raspunde
fely2 27 septembrie 2009 - 20:27

LA MULTI ANI!Frumosului tau pui,sa-ti traiasca sa va umple viata de bucurii,sa fie sanatos si fericit!MULTI PUPICI DE LA MALUL MARII.(sa ne arati si noua cate ceva din bunuturile pregatite pentru BOGDI)

Raspunde
Amalia 27 septembrie 2009 - 08:39

Draga Laura, am facut si eu ieri dimineata prajitura asta minunata si aseara mai era doar o jumatate de tava… E superba crema aceea intradevar (multumiri prietenei tale pentru reteta!), sper pot folosi crema si la alte prajituri sau torturi. Te imbratisez cu drag!!!
PS: eu am taiat prajiturica cuburi…

Raspunde
kris 27 septembrie 2009 - 00:11

mmmm….tare bine arata, si cu tot regimul n-as fi rezistat tentaaaaaatiei 🙂
Am deschis un nou forum, mi-ar face placere sa participi si tu:
http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/

Raspunde
fely2 26 septembrie 2009 - 18:23

buna draga laura!eu sunt felicia de la mangalia si asta este noua adresa de email,respectiv fely2.cuburile tale de lapte arata super,cred ca le voi incerca si eu.ce mai faci tu?
te pup si astept raspuns!

Raspunde
Goldielocks 25 septembrie 2009 - 21:29

Acum te inteleg de ce ai salivat atat…pentru ca asta fac si eu acum si inghit in sec,gandindu-ma la momentul in care o sa fac si eu praji asta…si o sa o mananc bucatica cu bucatica pentru a ma minuna de textura ei super pufy-cremoasa!

Raspunde
Melianda 25 septembrie 2009 - 15:36

Vai Laura, m-ai dat pe spate cu aceasta prajitura, arata fenomenal, multumesc de ideea de desert pentru acest weekend.
Cred ca le va placea puiutilor mei acest deliciu.
La multi ani lui Bogdanel , sa creasca mare , sa fie sanatos si voua multa putere sa il puteti creste.
Abia astept meniul de ziua Bogdanelului.
Pupici!

Raspunde
Ala Oancea 25 septembrie 2009 - 14:28

Ti-a iesit perfecta ! Cand ai timp treci pe la mine dupa un premiu 😉

Raspunde
viorica 25 septembrie 2009 - 09:50

Draga Laura,sunt la a treia incercare de a-ti trimite un comentariu.Nu sunt sigura ca voi reusi nici de data asta,totusi iti scriu ca imi place foarte mult blogul tau,te admir pentru cat esti de pasionata in ale artei culinare si iti doresc cat mai multe retete imbietoare,ca si pana acum.

Raspunde
madeineu 24 septembrie 2009 - 16:16

Deci, stau la birou si ma holbez la prajitura ta :). Si ma multumesc cu un jacobs 3 in 1.:))
Spor la treaba in weekend si sa iti iasa totul super.

Te pup
Cristina

Raspunde
Oana Boncu 24 septembrie 2009 - 15:44

Nu stiu cine e autorul de necontestat al acestei prajituri dar cu siguranta pozele sunt relevante. Incredibil de dulci …. mmmmm … Vreau si eu!
Nu! Nu sa le fac … Vreau sa le mananc. Laura, mai ai?

La multi ani! 🙂

Raspunde
Flori 24 septembrie 2009 - 13:13

Ce bine arata….cu glazura aia delicioasa…….o nebunie!
ma bucur ca v-a placut.
La multi ani! lui Bogdi, sa creasca mare, sanatos si cu mult noroc!
va pupppp!

Raspunde
Amalia 24 septembrie 2009 - 12:51

Doamne, Laura nici nu am terminat de salivat bine dupa minunatii gombotei cu prune ca uite ce imi faci iar… Unde gasesti atata energie pentru atatea bunatati?! Foile de pandispan sunt din comert nu? Cred ca am vazut prin supermarket asa ceva… Vreau sa fac minunatele cuburi/dreptunghiuri cat mai repede, poate tot in weekend pentru a-i sarbatorii pe baietii nostri ca au fost harnici si au intrat la liceul, respectiv facultatea dorita.
La multi ani fericiti puiului tau drag!!! Nu mai am rabdare pana ne vei delecta cu bunatatile de la ziua sa de nastere… Spor la treaba, inspiratie si petrecere frumoasa!

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui viorica Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.