Cuburi de lapte

92 comentarii
Vestitele cuburi de lapte, pe care eu le-am transformat (pentru a cata oara fac asta?! 😀 ) in vesnicele mele „feliute” dreptunghiulare. Cred ca am o problema cu formele geometrice 😀 , asa ca nu ma bagati in seama, ca nu asta e interesant, ci faptul ca aceasta prajitura e innebunitor de gustoasa si pacatoasaaa!!!!!!! Cu greu te poti opri din mancat!!!!

Ingrediente:

Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g amidon sau faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g unt, la temp. camerei
  • 150 g zahar pudra

 Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g unt

Mod de preparare:

Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Daca folositi faina, cerneti-o de doua ori, si folositi doar 80 de grame in loc de 100.
Adaugam laptele (150 ml) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase!
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul moale, scos din timp din frigider, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte, treptat, lingura cu lingura.

Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie sau intr-o oala, la foc mic, amestecand intruna; se tin pana se topeste ciocolata si se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam cateva secunde (puteti omite mixarea, daca vreti).

Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Intr-un pachet de pandispan sunt 4 foi, asa ca am pus pe fiecare cate un strat generos de crema si glazura.

Daca nu gasiti pandispan de cumparat, il puteti face acasa (dati click pe linkul cu rosu de sus, de la ingrediente). Coaceti foile separat pentru ca rezultatul sa fie cat mai asemanator cu varianta originala. Pentru asta, va trebui sa coaceti 4 blaturi, pe rand, intr-o forma de aprox. 20 x 30cm. Dar nu cu „5 ingrediente”, ci cu 4, adica veti folosi, pentru un blat, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri cu varf cacao si 2 linguri cu varf faina. Toti pasii pentru un pandispan reusit ii gasiti in postare.

In final, prajitura va arata asa 🙂

Cele mai delicioase felii va sunt dedicate voua!!!!!!!

Detaliu 🙂

Incredibil de buna!!!

Am sa o refac in weekendul asta, ce va fi unul extrem de aglomerat dar si extrem de emotionant pentru mine, fiind ziua lui Bogdi, asa ca pana saptamana viitoare va urez un weekend minunat si multi pupici!!!

Revin cu meniul (sper) apetisant al puiutului meu mic (vai, cate am de facuuut!!!!! …am fugit! 😀 )

 

 

P.S. Mii de multumiri Palachinkai pentru inspiratie si lui LeoFlori pentru executia apetisanta!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

92 comentarii

Andra Moisei 12 august 2014 - 10:42

am facut prajitura aceasta de Craciun si acum toata familia ma roaga sa le fac <3

Raspunde
Laura Sava 15 aprilie 2014 - 19:51

Daca iti plac prajiturile cu multa crema, s-ar putea sa mearga si asa :)))

Daca nu, cumpara inca un pachet cu foi si foloseste-le pe amandoua. Vei avea crema destula. Sau fa tu o portie de pandispan: http://www.laurasava.ro/2010/05/19/pandispan/. Impreuna cu pachetul cumparat, va fi numai bine!!!

Raspunde
dan 23 octombrie 2013 - 20:49

Am facut reteta din cauza ca in poza parea foarte apetisanta si m-am convins ca este intr-adevar (asa cum ai descris-o tu) innebunitor de gustoasa si pacatoasaaa :))). A placut la toata familia si s-a terminat imediat.

Am studiat in repetate randuri retetele postate de tine si mi-am propus sa incerc cateva dintre ele. Cubul cu lapte a fost prima…

Multumesc de reteta Laura !

Raspunde
andrushca 3 aprilie 2013 - 14:49

super buna prajitura , sunt fan, am facut multe retete, multumim

Raspunde
suzane 13 martie 2013 - 11:46

extraordinara

Raspunde
suzane 13 martie 2013 - 11:45

o prajitura delicioasa,la noi este pe primul loc in preferinte,eu am facut foile in casa,execut cantitatea dubla.multumesc!

Raspunde
Dadi 5 ianuarie 2013 - 15:17

Am facut-o de Craciun si acum o fac a doua oara. E delicioasa si foarte usor de executat! Un an nou fericit intregii familii si un pupic lui Bogdanel!

Raspunde
Iolanda 4 ianuarie 2013 - 15:14

Si eu am facut prajitura asta si e super super!

Raspunde
Diana 28 decembrie 2012 - 00:21

DELICIOASA!!! Si usor de facut.

Raspunde
dana ciurlic 24 decembrie 2012 - 16:44

Buna!

Am facut si eu aceasta prajiturica!! Pot sa spun sa e suuuuper delicioasa!! ;;)

Multumim, Laura, pt retetele minunate! Sarbatori fericite tuturor! pupici

Raspunde
cris 16 decembrie 2012 - 21:07

felicitari Laura pentru retele minunate pe care le postezi, ieri am incercat reteta aceasta si este delicioasa,rapida si foarte buna a iesit execelent de buna, felicitari :*

Raspunde
alexandra 29 octombrie 2012 - 11:59

felicitari laura pentru retetele minunate pe care ni le dai

Raspunde
Gill 28 octombrie 2012 - 01:19

Am gasit astazi pagina ta pe web si am recunoscut poza ta
Cu ani in urma facui o prajitura dupa reteta ta cu mandarine.
A iesit superba !
Drept care am translat pagina atunci in English

https://sites.google.com/site/gill01/mandarin_cake

Felicitari pentru fantasticele retete si pentru tinerea la curent a blogului care este intr-o forma exceptionala.

Sarbatori cu bine !
Gill

Raspunde
Maria Pintilie 3 septembrie 2012 - 13:58

excelenta, am facut-o!

Raspunde
Tevfik Okur 3 septembrie 2012 - 17:21

hi, do you want to add my facebook page. because, facebook days block the ban,. I have found as a coincidence. No bad intention, I meet and want to communicate with people in different countries. bye

Buna ziua, nu doriţi să adăugaţi pagina mea de facebook. deoarece, pe Facebook zile bloca ban,. Am descoperit ca o coincidenţă. Nici o intenţie rea, mă întâlnesc şi să comunice cu oameni din diferite ţări. pa

Raspunde
claudia 28 mai 2012 - 10:29

buna !!! aseara am avut parte de o surpriza dulce atat de placuta si delicioasa incat toata noaptea mi-a stat gandul numai la ea. Dimineata primul lucru pe care l-am facut a fost sa deschid calc si sa caut reteta pentru…. cuburi delapte !!!!!!!! E DELICIOASA RAU… SE TOPESTE IN GURA!!!! Gata cu vorbaria…la magazin sa facem provizii si sa gatim…treb sa fac o surpriza la randul meu celor dragi mie!!! multumesc!

Raspunde
Cristiana H. 19 aprilie 2012 - 23:54

Buna Laura! Voiam sa iti multumesc pentru delicioasa reteta…am incercat-o de Pasti si am fost foarte incantata. Mai mult, am primit laude, indeosebi pentru crema!…laude pe care ti le transmit!

Raspunde
Anonymous 5 aprilie 2012 - 09:17

Buna Laura!Sunt o admiratoare a blogului tau,am incercat foarte multe retete si toate mi-au iesit.Sunt super retetele postate de tine.Am facut si aceasta praji cred ca de vreo 3 ori deja si este extraordinara.As vrea sa incerc sa o fac acum cu foi de pandispan facute acasa ,dar nu stiu daca din reteta de pandispan care ai postat-o mi-ar iesi 4 foi. Poti sa ma sfatuiesti din cate oua ar trebui sa fac pandispanul sa imi iasa putin mai mare foia decat cea din comert.
Multumesc mult

Raspunde
Anonymous 31 martie 2012 - 15:41

SUNT DE ACORD CU D-VOASTRA,CA ESTE FOARTE BUNA PRAJITURA ,NUMAI CA EU AM O PROBLEMA CU FOILE CUMPARATE DIN MAGAZIN,LE PREFER PE CELE FACUTE IN CASA,CARE NU SE OT COMPARA CU ACELE DIN MAG. AM INCERCAT DE CATEVA ORI SI NU MI-A PLACUT,DAR DACA VOUA V-A PLACE EU NU AM NIMIC IMPOTRIVA.SA AVETI POFTA BUNA!DACA STIE CINEVA O RETETA DE FOI FACUTE IN CASA SA SE POTRIVEASCA CREMEI DE MAI SUS ACCEPT FARAINDOIALA SI ASTEPT NERABDATOARE.MULTUMESC.

Raspunde
Anonymous 11 februarie 2012 - 04:19

Laura ma inveti sa fac prajituri la 50 de ani!!! Cuburile tale au iesit grozave iar omul meu care a pus 1 kg in peste 20 de ani de casatorie a pus 7 in citeva saptamini de cind m-am apucat de retetele tale!!! Iar fiu-meu se delecteaza cum nu a facut-o inainte!! Am urmat exact ce spui in ele si ies perfecte nu ca in alte situ-ri unde nu sunt experimentate direct.

Raspunde
dianad 5 ianuarie 2012 - 00:49

O prajitura foarte gustoasa si usor de preparat (am ales varianta cu foi cumparate). Singurul ei dezavantaj a fost ca am preparat-o in acelasi timp cu prajitura Snickers si, intr-o familie de „ciocolatosi”, era de asteptat sa nu iese pe locul 1.

Raspunde
lenuta 24 decembrie 2011 - 20:11

Nu am mancat o praji mai buna! De acum incolo nu o sa mai treaca nici o duminica fara ea!

Raspunde
iri 21 noiembrie 2011 - 15:57

buna Laura.in primul rand felicitari pentru retetele delicioase postate pe blog.Apelez des la blogul tau si sunt incantata de ce gasesc.Am o nelemurire cu privire la aceasta reteta.Am facut/o pana acum de vreo 5 ori.primele dati cu foi rotunde de pandispan de tort.gresit pt ca se inmuia ff tare desi nu am insiropat.apoi am gasit foile acelea dreptunghiulare in comert.super incantata insa se dezlipeste crema de foi sa zicem cam pe la mijloc.spune/mi te rog unde gresesc.trebuie dat cu glazura de cioco si inainte de crema alba si dupa?sau gresesc ceva la ingrediente, desi ti/am urmat reteta virgula cu virgula…sa spun asa.in afara de aceasta problema…gustul e demential.

Raspunde
Mihaela 15 noiembrie 2011 - 20:44

laura, laura…vezi ce-mi faci tu 🙂
cu gandul la praji nu mi-a sarit in ochi zaharul pudra. acum am descoperit „america”: se freaca cu untul. of, of…a luat-o saliva impotriva gravitatiei de nu am vazut. 🙂

Raspunde
Mihaela 14 noiembrie 2011 - 13:25

laura, vreau si eu sa fac aceasta prajitura. la cum ai prezentat-o tu, numai la ea imi sta gandul…dar am o nelamurire. spui ca 150 ml de lapte se amesteca cu cele 4 linguri de zahar. bun. pana aici am inteles tot. dar zaharul pudra de la ingrediente? ce facem cu el? unde il punem?

Raspunde
Roxana 20 decembrie 2020 - 15:31

Zahărul ăla pudră e pentru untul spumat. Spumezi untul cu el, întâi untul singur, apoi pui și zahărul pudră.

Raspunde
Anonymous 22 septembrie 2011 - 21:46

WOW, o asa pagina de net nu am mai vazut, sincer…, sint fara cuvinte, totul este ca in POVESTI, superb.. delicios…
Vasile

Raspunde
Anonymous 18 septembrie 2011 - 02:22

buna Laura!Am inceput cam de o luna sa prepar din delicioasele retete pe care le postezi.cu fiecare din ele am avut mare succes si iti multumesc!azi am incercat si prajitura Cuburi cu lapte…DELICIOASA

Raspunde
mariko_san 15 septembrie 2011 - 20:44

buna laura :), ai putea sa ajuti un novice in ale prajituritului cu creme 🙂 marea intrebare e : ce pot pune in loc de amidon? jur ca nu am gasit amidon (sunt in Creta) si la magazin ma tot mint cu gris :)) ah si inca ceva, din cate am citit pe ici pe colo, amidonul nu se foloseste doar in creme care trebuie fierte? sa inteleg ca laptele nu se pune pe foc?
multumesc 🙂

Raspunde
Anonymous 2 septembrie 2011 - 13:45

Laura vreau sa te intreb daca pot sa inlocuiesc foile de pandispan cu altceva 😕 …. nu am gasit pe nicaieri si chiar vreau sa incerc sa fac … add an3_marya… sau trimite’mi un mail cu raspunsul tau an3_marya@yahoo.com mersii mult :* te puup

Raspunde
Cornelia Dinca 2 august 2011 - 17:20

Am facut in weekend-ul trecut aceasta prajitura…este delicioasa..Mi-am permis sa pun ciocolata neagra in locul ciocolatei cu lapte…mmm
Multumesc pentru retetele tale..

Cornelia

Raspunde
Dedicut 20 mai 2011 - 09:39

Am facut si eu aceasta prajitura de doua ori pana acum, si sigur o sa o mai fac. A avut mare succes, toata lumea mi-a cerut reteta ! E foarte fina, cand am citit initial cat unt trebuie ma temeam sa nu fie prea gretoasa, nu-mi plac prajiturile cu mult unt. Dar nu a fost cazul, a iesit suuuuper buna !
Pandispanul l-am facut acasa, din 10 oua.

Raspunde
AdinaCarla 1 mai 2011 - 16:44

foarte buna aceasta prajitura….am facut-o si eu http://www.bucataras.ro/retete/cuburi-cu-lapte-by-laura-sava-20785.html
scuze pentru claritatea pozelor….
prajitura mea nu e asa aspectuoasa dar e foarte bune.

Raspunde
Marynella 30 aprilie 2011 - 00:25

Locuiesc in Italia si aici nu gasesc amidon.Se poate inlocui cu ceva sau trebuie sa renunt la gandul de a savura asa o minunatie de prajitura????

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2011 - 16:38

Buna Laura. Pt paste am facut aceasta prajitura, deoarece decand am vzut-o la tine pe blog am simtit k imi ploa in gura. Doar k am avut o mica problem cu crema e lapte. Adica..asa cred. Mi s-a facut cocoloase…cel putin la tine in poze eu n o vad asa. Caresa fie cauza?

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2011 - 16:07

Arata fff bine si cred ca am s-o fac dar am o intrebare..de unde ai luat tava dreptunghiulara cu fund detasabil, pentru ca eu am gasit numai forma rotunda.
Merci mult si mult spor!

Raspunde
Laura 12 aprilie 2011 - 22:06

Nil, chiar te incurajez in directia asta :)))))))
Prajitura asta e prea buna ca sa nu fie savurata 😛

…si eu am ochit niste retete minunate pe blogul tau, asa ca ma bucur mult de cunostinta 🙂

Raspunde
Nil 12 aprilie 2011 - 21:51

super bine arata si pun pariu ca este si super buna:) trebuie sa verific personal:)))))

Raspunde
Deea 19 martie 2011 - 01:16

Minunata reteta… Te admir ffff. mult.
Multumesc pentru toate postarile, sunt fenomenale.

Raspunde
Sidy 13 martie 2011 - 18:52

Vai Laura dar prajitura asta musai ca este excelenta …..
Cum sa nu o fac si eu cand tastatura mea e umeda numai citind ce bunatate ai facut ?
Bravo tie !!!
Te tzuc !

Raspunde
Anonymous 6 martie 2011 - 00:50

tocmai am terminat de mancat o felie din minunatia asta… am facut-o azi dupa ce am salivat in fata calculatorului citind reteta… e pe bune! este fff buna si deosebita 🙂 multumesc pt aceasta reteta
Danna (Arad)

Raspunde
aliscami79 14 februarie 2011 - 12:12

Arata excelent! ! 10!

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui suzane Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.