Cornuri moi si pufoase

77 comentarii
Dragii mei, trebuie sa incercati aceste cornuri moi si pufoase, pentru ca sunt cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce! Si simple, si umplute cu dulceata sau ciocolata!
Dar le puteti incerca si in varianta sarata (aveti poze la sfarsitul postarii).
Sunt foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!
Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri pline). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…
Daca va plac cornurile, cornuletele…se pare ca nu ati ajuns din intamplare aici! 😀

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt moale, la temperatura camerei

 

Cornurile, refacute de curand 🙂

Mod de preparare:

Prima data se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine.  Se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

In continuare, se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.

Aluatul nu trebuie sa fie tare si nu trebuie sa se lipeasca iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

Se incalzeste cuptorul la 170 grade (la foc moderat) si se tapeteaza cu hartie de copt tava.

Pentru cornuri, se intinde aluatul cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire, si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.


Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc:


Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun):

Cornurile se coc timp de 15-17 minute:

Ele sunt minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Ca sa nu zic ca puteti pune cateva bucatele de ciocolata 😛  Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant 😀

Sectiuni:

Sfat: Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…cum am facut eu, aici 😛


 

P.S. Aici aveti o alta reteta de cornuri, la fel de gustoase, cu smantana acra!

 

 

 

Reteta preluata de la Luciana M.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

77 comentarii

Emilia 19 ianuarie 2018 - 20:58

Am făcut această rețetă de nenumărate ori: cu brânză, șuncă, dulceață și au fost un succes de fiecare dată. Îți mulțumesc pentru rețetă! Multă sănătate și fericire!

Raspunde
Valentina Bacalu 28 iulie 2016 - 20:57

Laura Draga esti fantastica si ce mult îmi place sa gătesc dupa Rețetele tale!!!! Îți mulțumesc ca te împărtășești cu noi cu minunatele Rețete …. Trebuie sa fie mindru soțul tău si feciorașul cu asa gospodina buna ….. Îți urez succes in tot ceea ce faci fiindcă esti foarte bravo !!!!

Raspunde
Laura Sava 5 august 2016 - 13:32

Esti taaare draguta, Valentina, multumesc mult, mult!!!! <3

Raspunde
palanga simona 14 noiembrie 2014 - 15:43

foarte foarte bune ,multumesc pt reteta o sa le mai fac si alta data super incercati si voi cu toata increderea. FELICITARI LAURA

Raspunde
Szabo Claudia 22 iunie 2014 - 09:58

Buna, trebuie sa marturisesc si eu…..familia mea le adora; de cand le-am descoperit, am copt de nenumarate ori aceste cornuti minunate!

Raspunde
Adriana 1 aprilie 2020 - 18:07

Fara oua ?

Raspunde
Natalia Chereches 25 noiembrie 2013 - 12:16

Deci Laura..cum pot face sa nu se mai prinda de fundul tavii? Focul l-am dat la minim..si alte prajituri nu se prind decloc.Am pus si foaie de copt.

Raspunde
Bianca 8 iunie 2013 - 15:56

M-am incumetat astazi sa incerc reteta ta ( spun incumetat deoarece in bucatarie sunt foarte stangace 😀 ) si mi-au iesit atat de gustoase si fragede! Iti multumesc! Cu siguranta voi incerca si alte retete de pe blogul tau!

Raspunde
Doncila Alexandru 14 aprilie 2013 - 11:39

Sunt excelente…multumesc mult pentru reteta…am facut cu nutella si gem…

Raspunde
Adriana Linca 25 februarie 2013 - 14:51

Buna
Te urmaresc de foarte mult timp si am numai cuvinte de lauda!
Am incercat diverse retete cam de peste tot dar sincer numai ale tale au iesit asa cum imi doream.

Raspunde
karen 11 februarie 2013 - 18:08

Sunt foarte bune! Am facut cu branza dulce si stafide, gem dar si cu branza sarata cu ceapa rosie si carnaciori! Varianta sarata e perfecta pentru apertitive.

Raspunde
Camelia 24 ianuarie 2013 - 15:01

Si mie mi-au iesit super bune…eu le prefer cu branza cu stafide…iar pentru sotul meu le fac cu nutella…multumim pt reteta!!!

Raspunde
Cris2711 3 noiembrie 2012 - 18:45

Laura ,astazi le-am pregatit si eu,un deliciu.Si ce frumos miroase:)

Raspunde
Daniella 14 septembrie 2012 - 01:41

Azi le-am facut si eu ,au iesit super…

Raspunde
Catalin 21 iunie 2012 - 21:09

Foarte bune cornuletele le-a facut mama mea si eu iesit delicioase

Raspunde
Anonymous 24 aprilie 2012 - 15:25

am facut deja de 2 ori cornuletele astea . sunt delicioase. eu le-am facut cu nuca, cu rahat, cu gem si cu nutela. multumim de reteta.

Raspunde
Marian 14 aprilie 2012 - 13:12

ce bine arata. Ma gandeam ca doar cornurile cumparate pot arata atat de bine.

Raspunde
Anonymous 13 aprilie 2012 - 20:30

Acumm le-am facut sunt suuuuuper bune,multumesc de reteta o sa mai incerc si alte retete de ale tale 🙂 te pup, paste fericit!

Raspunde
Ana 10 aprilie 2012 - 19:20

Pot folosi aluatul si la cozonac?

Raspunde
Diana 4 aprilie 2012 - 13:15

Foarte bune aceste cornuri ,le-am facut de mai multe ori singura problema e ca se intaresc dupa ce se racesc,,,nu prea mai sunt cautate 🙂 ce ar trebui sa fac ca sa ramana fragede mai mult timp?

Raspunde
iuliab 3 aprilie 2012 - 21:01

Minunate cornurile,le-am facut de doua ori intr-o saptamana…au disparut imediat de pe platou,atat de gustoase sunt! si destul de usor de facut!
Imi place la nebunie blogul tau si astept cu nerabdare fiecare reteta noua!

Raspunde
Anonymous 2 aprilie 2012 - 13:53

eu am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data mi s’au ars pe fund de la cum a curs nutella

Raspunde
Anonymous 23 martie 2012 - 13:04

Draga Laura, arata foarte bine cornurile, vreau sa te intreb , nu va curge nutella?

Raspunde
Manu_ela_roy 27 iunie 2013 - 23:47

Ba daaa.. ce ma seaca.. ramane cornuletul aproape complet gol. Si cu nutella si cu gem lafel.. Poate am pus prea mult si nu s-a lipit bine pe margini..? Nici o idee..

Raspunde
Anonymous 21 martie 2012 - 17:35

am facut si eu cornurile si le-am umplut cu nutella…fetita mea bianca de 4 ani si baietelul de 2 ani m-au ajutat la umplut…………..au iesit deliciose nici nu trebuie sa le mai cumpar cornuri(le luam pt gradinita)acum gata le fac acasa asta datorita tie Laura.Multumesc ca ai postat reteta si m-am putut inspira.Acum am la cuptor negresa tot cu reteta de la tine.Iti voi spune cum a iesit.Felicitari pt blog si ca postezi din retetele tale

Raspunde
Anonymous 26 februarie 2012 - 16:08

Draga Laura,sunt extraordinare! M-a „chinuit” putin aluatul,insa l-am framantat pana si-a revenit…
Am facut cu Nutella si cu cascaval.Pe cele cu cascaval am pus susan:)
Fetita mea draga, a fost „cofetarul sef”!!!
O zi minunata!
Ruxandra

Raspunde
Anonymous 25 februarie 2012 - 14:59

sunt super cornurile,am facut si eu cu ciocolata alba si neagra si azi vreau sa fac cu dulceata ,o prietena mi-a spus ca la cele cu dulceata e bine sa pui si o lingura de otet in aluat ,ce parere aveti?

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui Daniella Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.