Cornuri moi si pufoase

77 comentarii
Dragii mei, trebuie sa incercati aceste cornuri moi si pufoase, pentru ca sunt cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce! Si simple, si umplute cu dulceata sau ciocolata!
Dar le puteti incerca si in varianta sarata (aveti poze la sfarsitul postarii).
Sunt foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!
Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri pline). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…
Daca va plac cornurile, cornuletele…se pare ca nu ati ajuns din intamplare aici! 😀

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt moale, la temperatura camerei

 

Cornurile, refacute de curand 🙂

Mod de preparare:

Prima data se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine.  Se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

In continuare, se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.

Aluatul nu trebuie sa fie tare si nu trebuie sa se lipeasca iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

Se incalzeste cuptorul la 170 grade (la foc moderat) si se tapeteaza cu hartie de copt tava.

Pentru cornuri, se intinde aluatul cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire, si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.


Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc:


Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun):

Cornurile se coc timp de 15-17 minute:

Ele sunt minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Ca sa nu zic ca puteti pune cateva bucatele de ciocolata 😛  Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant 😀

Sectiuni:

Sfat: Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…cum am facut eu, aici 😛


 

P.S. Aici aveti o alta reteta de cornuri, la fel de gustoase, cu smantana acra!

 

 

 

Reteta preluata de la Luciana M.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

77 comentarii

zoy 24 februarie 2012 - 20:00

Foarte, foarte bune! Eu le-am facut cu umplutura de branza dulce, un ou, zahar si un plic de zahar vanilat iar pe deasupra am presarat susan. Arata super si sunt foarte gustoase.

Raspunde
mari_brunetik 22 februarie 2012 - 02:23

hmmm..tocmai am terminat de facut „pufoseniile”, sunt foarte bune, si mai ales un pic caldute asa cum le-am papat eu, ca nu am mai avut rabdare…un deliciu.felicitari laura.

Raspunde
Andreea 21 februarie 2012 - 20:40

Am facut reteta aceasta de 3 ori intr-o saptamana , da dependenta !!! :)) Acum am aluatul la dospit si incerc o combinatie noua , pana acum am facut numai cu nutella , de data aceasta o sa le fac cu gem de gutui facut in casa . Aaa si sa sti ca si mie de cate ori am facut aceasta retata mi-au iesit tot cate 16 de fiecare data 😀

Raspunde
Anonymous 20 februarie 2012 - 17:26

Buna, Laura!

..si felicitari pentru pagina, retetele tale m-au convins sa intru in bucatarie pina si pe mine.. doar ca, uite, la reteta asta m-am inpotmolit un pic: drojdia inmuiata doar in apa nu a vrut nici in ruptul capului sa creasca, pina nu i-am pus un pic de zahar, cum stiam ca punea bunica mea cind facea piine.. e drojdia mea de vina sau se pune, intr-adevar, si un pic de zahar (caz n care te rog sa faci un mic up-date la reteta, sa nu mai dispere si alte bucatarese incepatoare..) Multumesc!

Ionela

Raspunde
Mika´s Kitchen 18 februarie 2012 - 16:24

Buna Laura!! Mai intii vreau sa te felicit pentru minunile pe care le imparti cu noi, m-am uitat pe blogul tau si nu e vreo reteta care sa nu-mi placa. Felicitari si tine-o tot asa!! Reteta de cornuri am incercat-o si eu si mi-au iesit excelente asa ca nu pot decit sa-ti multumesc.
Te pup si te imbratisez cu drag!!

Raspunde
raluca 16 februarie 2012 - 19:18

cate bucati ies din ingredientele date?

Raspunde
Anonymous 14 februarie 2012 - 16:23

am revenit:)….cornuletele sunt pufoase si dulci.yuppiiiii

Raspunde
Anonymous 14 februarie 2012 - 12:42

salut!acum incerc sa fac si eu cornuletele.aluatul e la dospit.sper sa imi iasa:)la fel de pufoase ca in pozele tale.revin cu comentariu.pup.

Raspunde
Beatrice 9 februarie 2012 - 15:22

daca nu am timp sa fac toata compozitia …ca na, am framantat la dublu(daca tot m-am scapat la facut de cornulete :)) )…pot sa-l pun in frigider la pastrare…sau la temp camerei?…multumesc…de raspuns…si de reteta, bineinteles!!!

Raspunde
Miky 8 februarie 2012 - 20:33

Am cornurile la cuptor…hi hi abia astept :D:D

Raspunde
Mirabela 8 februarie 2012 - 13:08

Acum am aluatul la dospit si desi am cam modificat reteta ca s-a fie de post 🙂 sper sa iese. Am mai incercat odata aceste cornulete si era seara numai ca am avut ghinionul sa pice curentul vreo 5 ore si nu am mai vazut ce fac :)) pe unelele le-am cam ars pe altele le-am lasat mai necoapte :))). Oricum printre ele mai erau si bine facute si au fost extraordinare :)). eu o sa le umplu cu gem si nuca :D.

Raspunde
lavinia 4 februarie 2012 - 13:57

buna. De ce trebuie acoperit castronul cu aluat cu un prosop umed?

Raspunde
Mariana 3 februarie 2012 - 17:23

Laura, felicitari pentru retetele tale minunate!Sunt o cititoare fidela a site-ului tau, de multa vreme te urmaresc „din umbra”, iar cand sunt in pana de idei, stiu ca la tine trebuie sa gasesc ceva care sa ma multumeasca.Acum sunt departe de casa si de multe ori trebuie sa gatesc ceva special cu care sa imi impresionez invitatii. Retetele tale au avut succes de fiecare data, dar ceea ce m-a impresionat inca de la inceput a fost reusita acestora.Cantitatile exacte si modul de lucru „step by step” m-au facut sa nu dau gres niciodata si sa nu fiu nevoita sa o iau de la capat. Am simtit nevoia sa iti multumesc pentru aceste lucruri si sa iti urez toate cele bune si la cat mai multe retete delicioase cu care sa ne incanti pe noi, cititorii fideli!

Raspunde
marrybelle 29 ianuarie 2012 - 22:26

ieri am intrat pe blog cu gandul sa caut alta reteta, insa baietelul meu a vazut poza de la cornurile astea si a spus ca vrea si el, asa ca m-am apucat de treaba. insa jumatate din compozitie am facut-o covrigi!!! ambele au iesit delicioase, asa ca pe seara a trebuit sa mai fac o tura…

Raspunde
Anonymous 26 ianuarie 2012 - 22:31

Le-am facut si au iesit foarteeeeeeee delicioaseeee!!! Le recomand!!! :))Oana

Raspunde
Anonymous 24 ianuarie 2012 - 12:20

Buna Laura, nu stii cit ma bucur ca existi!…am probat o multime din retetele tale dulci si sarate…toate f bune si gustoase…simbata am facut cornurile moi si pufoase,numai ca poate ca faina mea nu a fost de prea multa calitate parca nu erau asa albe inauntru…dar oricum au disparut de pe tava!..iti multumesc!…SARA

Raspunde
Elizabetth 24 ianuarie 2012 - 00:04

Laura , ne omori incet cu asemenea bunataturi.Le voi face si eu ,bun inteles.Esti uimitoare.Te pup si multumesc mult pentru ca impartasesti toate astea cu noi.

Raspunde
Valentina 21 ianuarie 2012 - 16:43

Minunate cornurile, gustoase si pufoase, intr-adevar, iar data viitoare voi incerca cu cascaval.Ma bucur nespus si totodata iti multumesc, Laura, pentru ca ma ajuti sa devin o bucatareasa aproape desavarsita :))Tot ceea ce am gatit dupa retetele tale a fost foarte gustos (pizza, saveicute cu nuca, placinta cu iaurt, chec, prajitura turnata cu mere si branza, si lista va continua) Felicitari pentru acest blog minunat care ma ajuta sa gatesc si sa imi fac sotul fericit 🙂

Raspunde
lidia 19 ianuarie 2012 - 22:17

Laura,iti multumesc pentru minunatele preparate de pe blogul tau ,am incercat multe din ele si tin sa iti spun ca toate reusesc, sunt foarte exacte si deosebit de bune.Esti o gospodina desavarsita si eu ma bucur ca am sansa sa cunosc aceste preparate deosebite.Sa ai un an bun si sa mai postezi multe retete daca se poate si de la mama ta.

Raspunde
Anonymous 18 ianuarie 2012 - 21:39

hei,cum e mai bun aluatul sarat?cu o lingura de miere?sau fara ?

Raspunde
Simona Borcea 8 ianuarie 2012 - 15:20

Draga Laura, acum fac cornuletele tale intr o varianta mai lejera:) sper sa imi iasa bine.. in loc de faina alba am pus faina integrala..iar in loc de cacao si zahar am sa pun zahar brun si scortisoara.. pt cornuletele cu gust de kurtos:)te pup esti minunata..

Raspunde
Timea 1 decembrie 2011 - 15:51

mmmm…ce pufoase sunt! foarte bune

Raspunde
Rox 30 noiembrie 2011 - 22:44

Arata foarte bine cornuletele! Cred ca o sa le incerc maine, cu dulceata de gutui 🙂

Raspunde
any 13 noiembrie 2011 - 13:50

O reteta rapida cu rezultat spectaculos,le-am facut intr-o dimineata(versiunea sarata) pt.micul dejun.MULTUMIRI PENTRU TOT CEEA CE IMPARTASESTI CU NOI

Raspunde
Lori 6 noiembrie 2011 - 18:06

Am acum tava in cuptor…Sper sa iasa bune. Numai ca ale mele s-au cam crapat si am uitat sa dau cu ou 🙁

Raspunde
carmen 4 noiembrie 2011 - 10:12

cele mai bune cornuri mancate pana acum!

Raspunde
Anonymous 27 septembrie 2011 - 15:37

Acum sunt la cuptor cornurile mele. Abia astept sa le gust! Deja au crescut foarte mult; sunt sigura ca gustul e pe masura. Eu le-am facut pe sarat: umplutura cu branza si carnaciori iar pe deasupra am pus mac si susan. yummy 😀

Raspunde
Anonymous 21 septembrie 2011 - 20:49

draga laura nu vad in reteta oua nu trebuie

Raspunde
Alina 24 iulie 2011 - 14:11

Sunt excelente, au iesit perfect. Multumesc pentru toate ideile tale, Laura.

Raspunde
Carmen 31 mai 2011 - 13:02

Doresc sa incerc cornuletele. Plecam la drum luuung si as vrea sa stiu daca mai sunt bune si a doua/treia zi ca sa stiu daca pot sa le fac cu o zi inainte de plecare. Multumesc.

Raspunde
Laura 24 mai 2011 - 13:53

Pliculetul de drojdie uscata are 7 grame. Spor la cornulete!!! 🙂

Raspunde
Anonymous 23 mai 2011 - 08:07

poate sa imi spuna si mie cineva cat are un plic de drojdie uscata? eu cumpar drojdia uscata la borcan…….mersi

Raspunde
ioana 9 aprilie 2011 - 15:07

Draga Laura.Incep prin a-ti multumi ca existi si ca ne incanti papilele gustative, ca nu tii la silueta noastra.
A durat mult sa imi iau inima in dinti si sa iti scriu.Am descoperit de ceva vreme blogul tau, si am inceput sa execut si eu cateva „minunatii”.Ultimele realizate sunt aceste fabuloase cornulete, bineinteles impreuna cu bomboana mea de 2 ani:).Au iesit „bonissime”.Multumim din inima ca ne ajuti sa fim mame si sotii „delicioase”

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 18:26

am facut si eu conrnulete dupa reteta ta azi sincer niciodata nu am mancat cornulete asa de bune sunt extraordinare iti doresc numai bine!!!

Raspunde
Ana Maria S 23 februarie 2011 - 13:32

Nota 10 cu felicitari! Esti o maestra a artei culinare .

Raspunde
Anonymous 28 noiembrie 2010 - 00:53

LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. MULTUMESC MULT PENTRU RETETA.

Raspunde
Anca 22 noiembrie 2010 - 14:49

Laura, eu si familia mea iti multumim din suflet! Le-am umplut cu magiun (1 lingura)si urmeaza sa diversificam. Cum mi-e „frica” de aluaturi, am pus de l-a framantat masina de copt paine timp de 40minute. Apoi l-am scos si l-am pus la dospit la caldurica max 1h.A iesit FFFFF BINE. Sunt primele mele cornuri si-ti MULTUMESC.Ma inspir adesea de la tine si recomand site-ul prietenilor.Multa inspiratie si sanatate!!!

Raspunde
Mami 13 august 2010 - 11:23

Am facut si eu, mai demult chiar, dar am uitat sa comentez aici :). Foarte bune! Mai vrem.

Raspunde
Laura 17 iulie 2010 - 15:02

Te pup, Mirela, bine-ai venit! 🙂
Iti multumesc pentru intrebare, am adaugat si in post echivalentul pliculetului de drojdie uscata, si anume 25 de grame drojdie proaspata 🙂
Spor la copt bunataturi!!! 😛
Pupici dulci!!!

Raspunde
Laura 17 iulie 2010 - 15:00

Felicia draga, ce mult ma bucur ca le-ai incercat!!! Sint grozave, asa-i?! 🙂
…eu chiar acum am scos din cuptor o tura „sarata” 😛 …cu sunca+salam+telemea rasa…o nebunie!!!
Si am inca o portie la dospit pentru varianta „dulce”…desi aveam sperante ca voi scapa doar cu una, hi, hi…
Te pup!!!!!!!

Raspunde
Laura 17 iulie 2010 - 14:58

Anonim, mersi mult de incredere 🙂
Te felicit pentru reusita si te astept cu drag si alta data 🙂

Raspunde
mirela21_2006 16 iulie 2010 - 14:39

buna laura as vrea sa incerc si eu sa fac dar aici in italia nu este drojdie in plic:((sau nu am gasit eu pot folosi drojdie proaspata si cit?sau cub sunt la cub de 25 gr astept raspunsul tau sa ma apuc de treaba te pup dulce sunt interesante retetela tale

Raspunde
felicia(mangalia) 20 mai 2010 - 19:43

Sunt bune ,bune eu le-am umplut cu gem.Pupici !

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2010 - 23:21

foarte bune.multumesc pt retetele grozave

Raspunde
Laura 16 aprilie 2010 - 17:49

Corina, ma bucur mult ca vrei sa incerci pufoseniile :)))
Am adaugat in post timpul de dospire, dar ti-l scriu si aici: aluatul trebuie lasat sa creasca timp de minim 45 de minute.
Spor la treaba!!! …sper sa vii cu rezultatul cat mai curand 😛

Raspunde
Laura 16 aprilie 2010 - 17:46

Te pup, Anastasia, pentru aprecieri 🙂
Cornuletele astea sint fantastice si chiar merita un premiu 😛

Raspunde
corina 16 aprilie 2010 - 11:58

buna,eu sunt noua in ale bucatariei,aluatul pt.aceste cornuri pufoase se lasa deci la crescut?cat?

Raspunde
Anastasia 2 octombrie 2009 - 11:40

sant deacord cu premierea acestor pufuri :))arata extraordinar de bine !

Raspunde
Laura 22 octombrie 2008 - 22:33

Te pup, Mirela draga!!! 🙂
Ma bucur mult ca le-ai incercat, caci sint intr-adevar cele mai gustoase si pufoase cornuri pe care le-am mancat vreodata!

Vaaai…ce pofta mi-e acum de ele! 😀

Raspunde
mirela 12 octombrie 2008 - 22:10

Laura, sunt foarte bune cornurile astea. le-am incercat si eu.

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui Laura Sava Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.