1

Cornuri moi si pufoase

Dragii mei, trebuie sa incercati aceste cornuri moi si pufoase, pentru ca sunt cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce! Si simple, si umplute cu dulceata sau ciocolata!
Dar le puteti incerca si in varianta sarata (aveti poze la sfarsitul postarii).
Sunt foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!
Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri pline). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…
Daca va plac cornurile, cornuletele…se pare ca nu ati ajuns din intamplare aici! ๐Ÿ˜€

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt moale, la temperatura camerei

 

Cornurile, refacute de curand ๐Ÿ™‚

Mod de preparare:

Prima data se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine.ย  Se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute.

Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.

In continuare, se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.

Aluatul nu trebuie sa fie tare si nu trebuie sa se lipeasca iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.

Se incalzeste cuptorul la 170 grade (la foc moderat) si se tapeteaza cu hartie de copt tava.

Pentru cornuri, se intinde aluatul cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire, si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.


Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc:


Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun):

Cornurile se coc timp de 15-17 minute:

Ele sunt minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Ca sa nu zic ca puteti pune cateva bucatele de ciocolata ๐Ÿ˜›ย  Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant ๐Ÿ˜€

Sectiuni:

Sfat: Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…cum am facut eu, aici ๐Ÿ˜›


 

P.S. Aici aveti o alta reteta de cornuri, la fel de gustoase, cu smantana acra!

 

 

 

Reteta preluata de laย Luciana M.