Cornuletele astea cu gem si bors cred ca vor fi ultimele pe care vi le arat, din categoria „de post”, asta pentru ca am o multime de idei de Craciun, pe care de-abia astept sa vi le dezvalui 😛
…sau, cine stie?! 🙂
Ingrediente:
– 1 pahar de ulei (200 ml.)
– 1/2 pahar de bors (100-120 ml.)
– 25 g. drojdie proaspata sau o lingurita de drojdie uscata
– 1 varf de cutit sare
– 1 lingurita esenta de vanilie sau portocale
– 500 g. faina
– gem de prune/magiun, rahat sau nuca
– coaja rasa de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors (daca e nevoie, mai adaugati putin bors)
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului.
Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine.
Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.
Intindeti apoi o foaie si taiati triunghiuri:
Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar (la baza)
Formati cornulete (rulati usor de la baza catre mijloc)
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil.
Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor:
Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat:
Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sectiune :)))
…ca sa vedeti ce fragede sint 😉
…nici nu zici ca sint de post 😛
S-aveti pofta!!!
17 comentarii
Le-am încercat azi și au fost extraodinar de bune. Exact gustul copilăriei. Mulțumesc pentru rețetă!
Minunate!!! Am facut azi aceste cornulete. Am lasat coca mai mult la frigider pentru ca mai aveam si alte treburi. S-a comportat minunat. Multumesc! Cu siguranta am sa le mai fac.
Buna! Ai cumva o idee de cu ce as putea inlocui borsul? E imposibil sa gasesc pe aici. Vinul sau bere ar putea fi o solutie? Multumesc
Buna ziua! Cate cornulete ies din aceste ingrediente? Arata foarte bine si as vrea sa incerc si eu reteta.
De cand nu am mai facut cornulete….! cred ca de ceva ani buni, dar vazand cum arata ,in postul asta o sa fac si eu reteta de cornulete cu bors. Insa eu te-as ruga sa-mi dai o reteta de aluat cu ulei si bors, fara agenti de crestere , era un aluat din care se intindea o foaie si deasupra se punea un fel de terci , nu-mi mai amintesc reteta, e din copilarie 🙂 .Foloseam aceasta reteta la placinta cu mere, am incercat s-o fac din ce mi-am amintit, dar foaia dupa ce s-a copt a ramas f tare, nici nu puteam s-o tai , de tare ce era, undeva am gresit,de aceea te rog frumos sa-mi readuci aceasta reteta in familia mea, daca se poate :), pt. ca stiu ca era ff fraged aluatul si foarte apreciata de copiii mei.
Poate trebuia totusi sa pun putina drojdie? insa eu imi amintesc ff bine ca nu avea drojdie si nici praf de copt sau alt agent de crestere. In eventualitatea ca o sa primesc un raspuns, iti multumesc anticipat ! O zi buna iti doresc ! Iti las si o adresa de e-mail; craciunita47@gmail.com
Maria draga, stiu cat de mult inseamna o reteta de suflet 🙂
Din pacate, la noi nu se prea folosea/foloseste borsul, astfel ca nu sunt foarte familiarizata cu tipul de aluat pe care il cauti. Oare daca n-am punem drojdie in alautul de fata, n-ar iesi ca cel descris de tine?! Daca il incerci, da-mi, te rog, de stire!!!
Numai bine, o zi frumoasa!!!
sunt extraordinar de bune!!! acum le =am facut… ti se topesc in gura, multumim pentru reteta
Doamne, cred ca am 6 luni de cand nu am mai facut reteta asta minunata iar vazand pozele tale imi ploua in gura, asa ca dau fuguta la bucatarie sa pregatesc 2 porti cu gem de prune cu nuci din productie proprie. 😀
Buna Laura! Ador retetele tale, am incercat multe dintre ele si mi’au placut enorm. Sunt incepatoare si as vrea sa stiu cum se face acest bors? Sau se cumpara? Pentru ca nu am inteles si nu vreau ca minuantele cornulete cu gem sa iasa un dezastru! 😀
Am facut si eu, sunt fenomenale! Am facut si cu nuca, precum cele din alta postare, folosind acelasi aluat pt ca nu agreez margarina si au iesit minunate! Cred ca secretul lor e sa le treci prin zahar cat sunt inca fierbinti, pt ca astfel se inmoaie ffff bine!!!
Multumesc de retetea! 🙂
A.
Ce frumusele sunt cornuletele! O idee excelenta pentru un dulce de rontait. De-abia astept si celelelate erete pe care le ai in proiect.
cornuletele astea le-am facut de cel putin 5 ori si mereu ma roaga cei din familie sa mai fac 🙂 intotdeauna portie dubla si tot nu ajung.
Super cornultete.Mie si sotului meu ne plac la nebunie.Iti recomand magiunul de la Topoloveni.Este deosebit de bun si nu se scurge in tava.Felicitari pentru acest blog.Este cel mai frumos si usor de urmarit.Cu mult drag,Naty
tocmai le-am facut si sunt intradevar extraordinar de bune si fragede 🙂 Multumesc de reteta!
arata minunat! mi-ai facut o pofta cu pozele astea, de mult n-am mai mancat cornulete 🙂 pupici!
arata tareee bine
great