Corabioare de ardei gras cu branza

11 comentarii
Nu stiu voi, dar eu iubesc la nebunie ardeii, asa ca aceste corabioare de ardei gras cu branza si crusta delicioasa de pesmet m-au uns direct pe suflet!!! 😛
…iar cand am vazut ca a mancat si Bogdi, era mai, mai sa lesin 😀
Sunt foarte gustoase si-asa simple, dar cu ketchup de casa sau cu o salata de rosii sunt si mai si!!!!

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi mici
  • 400 g crema de branza (sarata)
  • 2-3 oua mari
  • 300 g pesmet
  • ulei pentru prajit
!!! Puteti inlocui crema de branza cu 200 g branza dulce de vaca, cremoasa, sau cu o crema de branza gen Almette si 200 g branza sarata (telemea).

Mod de preparare:

Se taie ardeii in jumatate, pe lungime. Se indeparteaza semintele. Pulpele ardeilor se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. Crema de branza (sau amestecul de branza dulce si sarata) se aseaza in jumatatile de ardei (se preseaza usor).
Intr-o farfurie se bat ouale. In alta se pune pesmetul:
Ardeii umpluti se dau mai intai prin ou, apoi prin pesmet:
Operatia se repeta de mai multe ori. E important sa faceti asta pentru ca ardeii sa obtina o crusta apetisanta!
Uleiul (din belsug) se incinge intr-o tigaie si se prajesc jumatatile de ardei una cate una pana se rumenesc:
Pozele vechi 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

marianne scarlat 21 septembrie 2012 - 14:42

Cred ca sunt delicioase!

Raspunde
Adriana 21 septembrie 2012 - 12:45

Draga mea Laura, sa stii ca nu am cuvinte sa iti spun cat de mult iubesc retetele tale ( si pe tine implicit). 🙂
Nu a fost ceva din ceea ce am incercat sa nu imi iasa. 🙂 Si de fiecare data iti multumeam pentru tot ceea ce faci pentru noi. Iti urmaresc si site-ul si blogul, si te admir pentru ceea ce reusesti sa faci. Esti o persoana deosebita, iar pentru mine esti un exemplu minunat de mama, femeie si gospodina. Felicitari!

Raspunde
christine_kitty2002 9 iunie 2010 - 18:12

Esti minunata! Am facut corabioarele,iar sotul meu mi-a zis s-ai fac mereu deja. Iti multumesc!

Raspunde
Laura 29 aprilie 2009 - 19:28

Wow, Jacktel, ce mult ma bucur ca cunosti aceasta delicatesa!!!
Tin minte ca am fost cu totii foarte entuziasmati de gustul lor delicios, atunci cand le-am pregatit 🙂
Iti multumesc ca-ti plac si ca mi-ai reamintit de ele!!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 28 aprilie 2009 - 17:08

Creation asta nu este bunä , este nebunä de Bunä.
Cunosc Gustul si este fenomenal.
Si ale tale au iesit super feine. Kompliment.

LG Jacob

Raspunde
Laura 24 noiembrie 2008 - 01:54

Ma declar invinsa, Ioana!!! 😛
Esti taaare, taaaare dulce!
Ma bucur nespus de mult ca am avut ocazia sa te cunosc! 🙂
Te pup dulce tare!!! 😛

Raspunde
ioana 20 noiembrie 2008 - 08:49

esti mult prea draguta si prea modesta! poti sa fii mandra de ceea ce faci, si mi se pare extraordinar ca, pe langa „job-ul” de mamica ai timp sa te ocupi si de blog! iti multumesc pentru cuvintele frumoase si imi pare bine ca ne „vedem” in fiecare dimineata!
Pupici!

Raspunde
Laura 20 noiembrie 2008 - 01:52

Esti tu mult prea scumpa, Ioana…si ma coplesesti cu admiratia ta, desi n-o merit, caci tot ce am facut a fost sa pun in practica niste retete decupate de prin reviste, ajutandu-ma de-un aparat foto…si ala setat pe auto, ca doar atata ma pricep sa-l manuiesc :))
Sint sigura ca sintem pe aceeasi lungime de unda…numa’ sa incerci! 😉

De-abia stept sa incerci clatitele „bronzate” cu banane 😛
Te pup si sa stii ca de-acum incolo, cand vei intra, ca de obicei, in fiecare dimineata pe blogul meu…imi vei intra si-n inima, caci acolo te pastrez…de cand te cunosc! 🙂

Raspunde
ioana 18 noiembrie 2008 - 12:39

Draga Laura, eu chiar te rog sa continui, pentru ca ca am devenit dependenta de blog-ul tau. In fiecare zi intru sa vad ce ai mai postat. In week end am sa incerc budinca de clatite cu cacao si banane pentru ca imi face cu ochiul de cand am vazut-o. Si acum salivez…. Nu sunt eu mare experta in gatit, dar faptul ca pui poze si detaliezi intreg procesul ma ajuta foarte mult! Si acum ma ling pe botic cu gandul la ce am gatit datorita blogulu tau!
Iti doresc o zi cat mai frumoasa!
Pupici si imbratisari si frumosului tau de Bogdi!

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2008 - 22:07

Wow, Ioana, cat de mult ma bucura mesajul tau!!! 🙂
…imi da energie sa continui!

Esti o super-draguta si iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase!
Mi-ai inseninat ziua, sa stii… si imi esti deja tare draga! 🙂
Te-astept cu mare drag, oricand!!!
Te pupacesc! 🙂

Raspunde
ioana 13 noiembrie 2008 - 10:34

Draga Laura, am tinut neaparat sa iti scriu , pentru ca de vreo saptamana m-a ametit blog-ul tau! Ceea ce ai tu aici, adica ceea ce fcai tu este incredibil!!!! Am incercat cateva retete si sunt minunate! si azi o sa gatesc din plin, datorita retetelor tale! Sa stii ca ti-ai castigat o admiratoare si o cititoare fidela a paginii tale! Mult succes in continuare!
Pupici!!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui christine_kitty2002 Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.