Clatite de post

Va amintiti cand va povesteam ca in timp ce baietii mei se delectau cu „cel mai extraordinar tort din lume” eu ma gandeam ca imi voi savura, destul de resemnata 😛 , portia mea de clatite de post?! E adevarat, erau cu sos de miere si smochine dar parca nu se ridicau la nivelul apetisantului tort :))

Ei bine, va marturisesc ca, dupa ce am mancat-o pe prima, asa cum era, mi-am dat seama ca nu erau cu nimic mai prejos decat clatitele clasice, cu oua si lapte, ba din contra, erau fenomenale!!! Si nici macar tortul n-a mai parut atat de incredibil 😀

Sunt apetisante si simple, daramite cu umplutura. Sper mult de tot sa le incercati si voi!!!

 

Ingrediente pentru cca. 7-8 clatite:
  • 200 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 30 g zahar
  • un varf cutit sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele, adica faina, zaharul, praful de sare (cat luati cu trei degete), uleiul si apa minerala si se bat toate bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora sau peste noapte, cum am facut eu, insa atunci va trebui sa mai adaugati 100-150 ml apa minerala, fiindca aluatul se ingroasa foarte mult.

Clatitele se coc intr-o tigaie neaderenta, iar focul sa fie domol, pentru ca altfel se ard repede si nu se patrund cum trebuie. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.
Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc. (nu se mai pune zahar).

Aici e portia cu miere si afine:

 

Pozele vechi 🙂

 

Daca doriti sa le serviti cu dulceata, va invit sa vizitati „sectiunea” speciala dedicata lor.
Cu umplutura sarata inca nu le-am testat dar vor mai fi ocazii si, ca de obicei, I’ll let you know 😀