Clatite cu mascarpone si sos de cirese

Dragii mei, nu cred ca ati mancat vreodata clatite mai bune decat aceste clatite cu mascarpone si sos de cirese. Poate doar daca le-ati incercat pe astea cu capsuni 🙂

Ingrediente:

Pentru clatite:
  • 1 portie delicioasa de clatite 😛
Pentru sosul de cirese:
  • 500 g cirese
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri zahar
Pentru umplutura:
  • 250 g Mascarpone
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 3 pliculete zahar vanilat (30 g)
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita lichior de lamaie Limoncello sau suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se prepara clatitele, urmand reteta de mai sus, „subliniata” cu rosu 🙂
Se spala ciresele si se lasa sa se scurga. Se lasa deoparte cateva fructe pentru ornat iar restul se curata de codite si samburi.
Se dau apoi in fiert cu apa si zahar; se acopera si se fierb inabusit la foc mic cca. 5 minute. Se paseaza.
Branza mascarpone se amesteca impreuna cu mierea, Limoncello sau sucul de lamaie, smantana si zaharul vanilat.
Clatitele se ung cu crema si se ruleaza; se aseaza pe farfurii impreuna cu sosul de cirese, se orneaza cu cu cateva cirese proaspete si se servesc cu pofta!!!

 

Pentru sticla asta de lichior de lamaie, si nu oricum, ci „crema”, cu care am innobilat delicioasele clatite, le multumesc din suflet finutilor nostri: Alina si Gabi (Marius 😀 )

 

P.S. Puteti folosi branza dulce de vaci in loc mascarpone, caz in care va trebui sa o amestecati cu aceeasi cantitate de miere si suc de lamaie dar va trebui sa adaugati in plus 100 g smantana, pentru a obtine o compozitie cremoasa.