1

Chec Oreo fara coacere

 

Ultima zi a anului 2021 ne aduce in prim-plan un desert rapid, un chec Oreo fara coacere extraordinar de bun!!!

…si cu putina ciocolata, pentru ca intotdeauna combinatia: biscuiti Oreo+crema de lapte+ciocolata este perfecta! 🙂

Avem aici: Tort Oreo fara coacere o dovada foarte clara in acest sens!

E un desert pe care-l poate face oricine cu succes si, ce e si mai important, are „incorporat” si decorul, deci si mai usor de realizat!

Va doresc tuturor un an mai bun, de la inceput si pana la sfarsit!

 

 

Ingrediente:

Crema de branza si Oreo:
  • 350 g branza Mascarpone
  • 397 g lapte condensat indulcit (conserva)
  • 250 g branza Quark (Quark Creme cu 0,2 % grasime)
  • 4 foite de gelatina sau 8 g gelatina granule, din plic
  • 3 pachete de biscuiti Oreo (3 pachete de 154 g)
Optional:
  • 100 g ciocolata cu lapte

 

Si inainte de a trece la reteta, vreau sa va arat niste poze mai speciale, facute cu ajutorul lui Bogdi si a Vivianei, care adora ciocolata si biscuitii Oreo.

Eu, ca de obicei, am fost extrem de emotionata..pentru ca totul e altfel atunci cand ii ai pe cei dragi alaturi 🙂

Multumesc mult, mult Bogdi si Vivi!!!

Pana si Rafi a fost emotionat 😀

 

Mod de preparare:

Totul decurge foarte usor: se spala o forma de chec si se acopera cu folie transparenta (daca forma e uda, folia se aseaza foarte bine).

Pentru crema, se pun mai intai foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece; se lasa la hidratat cca. 5 minute, dupa care se scurg de apa si se topesc intr-un bol mic, la microunde. Daca folositi gelatina granule, puneti-o la umflat in doar 50 ml apa. O veti lasa tot asa, cca. 5 minute, cu mentiunea ca nu se va scurge de apa, ci se va pune la topit exact asa cum e.

In continuare, se pune branza Mascarpone intr-un bol inalt si se mixeaza putin. Se toarna apoi laptele condensat indulcit si se amesteca totul foarte bine. La sfarsit, se adauga branza proaspata si cremoasa numita Quark (pe care o puteti inlocui cu aceeasi cantitate de iaurt cremos grecesc) si gelatina topita.

!!! Gelatina nu se va turna pur si simplu in crema, pentru ca va face cocoloase, ci se vor adauga cateva linguri de crema in gelatina topita si abia dupa aceea se va turna in crema.

 

Amestecam foarte bine crema..si incepem „montarea” prajiturii 🙂

Asezam in forma un strat de biscuiti Oreo (mie mi-au intrat 12 bucati si 2 jumatati). Turnam jumatate din cantitatea de crema si nivelam. Mai punem un rand de Oreo (tot 12 bucati si 2 jumatati) si restul de crema. La final, punem ultimul pachet de Oreo (acum a intrat tot pachetul: 14 biscuiti intregi) si acoperim cu folie.

Checul se pune la frigider si se lasa pana a doua zi, cand va arata asa:

Ce vom face in continuare?! Vom rasturna forma pe un platou:

Si vom inlatura folia transparenta:

Iata de ce va spuneam mai sus ca acest desert nu mai are nevoie de decor 🙂

Checul se feliaza si se savureaza alaturi de cei dragi! 🙂

 

Aici am schimbat putin decorul 🙂

Am prins un pic de soare pe coridor si am chemat-o pe mami sa-mi tina companie:

E o prajitura nemaipomenit de gustoasa, ori simpla, ori cu ciocolata!!!