Nu am avut timp sa ii infrumusetez aparitia. Ma gandeam sa strecor vreo doua mere si un morcov in decorul indepartat, si sa-i pudrez nasucul 😀 , dar n-a fost sa fie asa!!! Am fost nevoita sa il feliez rapid, fierbinte chiar, si sa astept verdictul, care a fost: mmm, ce chec pufos si aromat, si atat de foarte bun!!!!!!!!!! :)))
Acum e randul vostru 🙂
Ingrediente:
- 2 morcovi mari
- 2 mere
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
- 100 ml ulei
- 100 ml suc de portocale, proaspat stors
- 100 ml apa minerala sau compot de mere
- 450 g faina
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja de portocala rasa (optional)
- 50 g stafide inmuiate in rom (optional)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (175 grade C). Se unge bine cu margarina sau ulei o tava de chec; se tapeteaza baza cu hartie de copt.
Se curata merele si morcovii; se dau pe razatoarea mica. Se amesteca zaharul (si zaharul vanilat) cu uleiul timp de 1, 2 minute (folositi un mixer). Se adauga sucul de portocale si apa minerala.
Se adauga morcovii si merele rase si praful de sare si se amesteca totul foarte bine.
Praful de copt si bicarbonatul se amesteca cu faina; se cern si se adauga impreuna cu restul ingredientelor (mirodeniile) la compozitia cu mere si morcovi. Se toarna aluatul in forma de chec, se niveleaza usor cu dosul lingurii si se lasa la cuptor pentru cca. o ora (eu l-am lasat fix 55 de minute 😀 ) Se lasa apoi sa se raceasca in tava.
Se serveste simplu sau pudrat cu zahar. Eu abia am ajuns sa-l fotografiez :))
Prea bun pentru un chec de post!!!
16 comentarii
Am pregatit a treia oara aceasta reteta de chec,mereu la fel de gustos.
Am facut aceasta reteta fffffff bun
O sa-l fac si eu curand pentru fetita mea si sigur va papa mai bine decat biscuiti, pe care-i prefera acum!
L-am facut si eu! E foarte bun si foarte usor de facut. Dupa parerea mea e mai gustos cand este cald, la vreo 3 sferturi de ora dupa ce e scos din cuptor.
Multumesc pt reteta!
L-am facut si a iesit nemaipomenit de bun :))) Multumesc pt reteta draga Laura!!! Te pupa Oana
foarte bun ,am facut 3bucati,oricum tot ce iese din mainile tale este delicios
Am facut si eu acest chec minunat 🙂 am facut portie dubla dar cred ca formele mele sunt mai mici si mi-au iesit 3 frumuseti de checuri. eu nu am pus stafide dar am pus prune uscate :). o minunatie 🙂
Laurici, trebuie sa fie o minunatie checul asta dupa cum arata …mai ales ca are suc de portocale si stafide …bun bun
Draga Laura,in semn de apreciere si ca sa-mi fie inspiratia mai aproape:)te-am adaugat cu deosebita placere la noul meu blogroll.
M-as bucura nespus daca si tu m-ai aduga la lista prietenilor tai((Doamne,multi sunt,n-o sa reusesc sa am atatia niciodata)
O seara buna!
Nu postesc dar ador retetele fara ou! Trebuie sa o incerc si pe asta! 🙂
arata minunat,Laura…promit ca-l fac si eu saptamana asta,caci ai mei sunt devoratori de dulciuri…e simplu si delicios…nota 10(morcovul i-a dat o culoare speciala)…
mmmm ce apetisant arata! fur si eu o felie :). pup
suna tare interesant
Merita sa incerc !
Si nouã ne place mult, la micul dejun:)
Arata de-a dreptul delicios!