Chec cu morcovi si mere

16 comentarii
Prieteni buni, un alt chec de post mi-a invadat astazi bucataria 😛 , un chec cu morcovi si mere, care a iesit atat de frumos si de gustos, incat simt ca orice as spune pare sa nu fie destul!!!

Nu am avut timp sa ii infrumusetez aparitia. Ma gandeam sa strecor vreo doua mere si un morcov in decorul indepartat, si sa-i pudrez nasucul 😀 , dar n-a fost sa fie asa!!! Am fost nevoita sa il feliez rapid, fierbinte chiar, si sa astept verdictul, care a fost: mmm, ce chec pufos si aromat, si atat de foarte bun!!!!!!!!!! :)))

Acum e randul vostru 🙂

 

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari
  • 2 mere
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale, proaspat stors
  • 100 ml apa minerala sau compot de mere
  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (optional)
  • 50 g stafide inmuiate in rom (optional)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (175 grade C). Se unge bine cu margarina sau ulei o tava de chec; se tapeteaza baza cu hartie de copt.

Se curata merele si morcovii; se dau pe razatoarea mica. Se amesteca zaharul (si zaharul vanilat) cu uleiul timp de 1, 2 minute (folositi un mixer). Se adauga sucul de portocale si apa minerala.
Se adauga morcovii si merele rase si praful de sare si se amesteca totul foarte bine.
Praful de copt si bicarbonatul se amesteca cu faina; se cern si se adauga impreuna cu restul ingredientelor (mirodeniile) la compozitia cu mere si morcovi. Se toarna aluatul in forma de chec, se niveleaza usor cu dosul lingurii si se lasa la cuptor pentru cca. o ora (eu l-am lasat fix 55 de minute 😀 ) Se lasa apoi sa se raceasca in tava.
Se serveste simplu sau pudrat cu zahar. Eu abia am ajuns sa-l fotografiez :))

Prea bun pentru un chec de post!!!

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

16 comentarii

Olivia 15 martie 2014 - 08:59

Am pregatit a treia oara aceasta reteta de chec,mereu la fel de gustos.

Raspunde
yousef marina 28 noiembrie 2013 - 23:43

Am facut aceasta reteta fffffff bun

Raspunde
Eliana 8 aprilie 2013 - 16:43

O sa-l fac si eu curand pentru fetita mea si sigur va papa mai bine decat biscuiti, pe care-i prefera acum!

Raspunde
ana maria 12 mai 2012 - 11:32

L-am facut si eu! E foarte bun si foarte usor de facut. Dupa parerea mea e mai gustos cand este cald, la vreo 3 sferturi de ora dupa ce e scos din cuptor.
Multumesc pt reteta!

Raspunde
Anonymous 15 aprilie 2012 - 18:21

L-am facut si a iesit nemaipomenit de bun :))) Multumesc pt reteta draga Laura!!! Te pupa Oana

Raspunde
Anonymous 20 martie 2012 - 11:20

foarte bun ,am facut 3bucati,oricum tot ce iese din mainile tale este delicios

Raspunde
Mirabela 20 martie 2012 - 09:04

Am facut si eu acest chec minunat 🙂 am facut portie dubla dar cred ca formele mele sunt mai mici si mi-au iesit 3 frumuseti de checuri. eu nu am pus stafide dar am pus prune uscate :). o minunatie 🙂

Raspunde
Sabina 18 martie 2012 - 23:23

Laurici, trebuie sa fie o minunatie checul asta dupa cum arata …mai ales ca are suc de portocale si stafide …bun bun

Raspunde
TeoBucatar 18 martie 2012 - 21:24

Draga Laura,in semn de apreciere si ca sa-mi fie inspiratia mai aproape:)te-am adaugat cu deosebita placere la noul meu blogroll.
M-as bucura nespus daca si tu m-ai aduga la lista prietenilor tai((Doamne,multi sunt,n-o sa reusesc sa am atatia niciodata)
O seara buna!

Raspunde
Carmen Tobias 17 martie 2012 - 23:17

Nu postesc dar ador retetele fara ou! Trebuie sa o incerc si pe asta! 🙂

Raspunde
marina 17 martie 2012 - 20:58

arata minunat,Laura…promit ca-l fac si eu saptamana asta,caci ai mei sunt devoratori de dulciuri…e simplu si delicios…nota 10(morcovul i-a dat o culoare speciala)…

Raspunde
Timea 17 martie 2012 - 20:46

mmmm ce apetisant arata! fur si eu o felie :). pup

Raspunde
IRINA 17 martie 2012 - 15:20

suna tare interesant

Raspunde
Alma 17 martie 2012 - 10:23

Merita sa incerc !

Raspunde
Ramona Alina 17 martie 2012 - 01:35

Si nouã ne place mult, la micul dejun:)

Raspunde
Amalia 17 martie 2012 - 00:43

Arata de-a dreptul delicios!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Mirabela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.