Chec cu mac si pere

22 comentarii
Dragilor, va prezint, cu maaare intarziere, ultima reteta „made with Fuji”, chec cu mac si pere!!!!!!
Zic cu intarziere, pentru ca de doua zile ma tot pregatesc sa o lansez 😛 , si nu reusesc din cauza ca albumul meu de pe Picasa s-a facut neincapator (de atunci sterg in nestire la poze). Am foarte multe retete in plan, plus meniul ce se va asterne, imbietor, pe blog, de sarbatori, asa ca voi vedea ce si cum voi face :))
Checul e absolut minunat si se poate face ori cu seminte de mac intregi ori macinate.

Ingrediente:

Pentru siropul de zahar:
  • 150 ml apa
  • 50 g zahar
Pentru chec:
  • 2 pere mari
  • 25 g unt+ 1 lingura mare cu unt
  • 175 g unt
  • 175 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 4 oua mari
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 g mac (macinat sau nemacinat)
Iata cum arata checul cu mac macinat (lui Cipi nu-i place sa simta boabele alea de mac printre dinti 😀 ):
Iar aici e checul cu mac…intreg 🙂 …peste care am lasat sa curga un pic de miere:

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Preparati in timpul acesta siropul de zahar, punand la fiert timp de 10 minute, la foc domol, apa si zaharul. Lasati-l apoi la racit.

Ungeti cu unt o forma de chec (o lingura de unt). Asezati perele, curatate de coaja si taiate felii sau cubulete, in forma. Puneti din loc in loc bucatele de unt (cele 25 g):

Stropiti fructele cu siropul de zahar (aveti grija sa „acopere” toate bucatelele de fructe):

Amestecati untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul, si cel vanilat, pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare (aprox. 2 minute); incorporati macul, intreg sau macinat (aveti nevoie de 4 linguri pline cu mac):

Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cernute in prealabil:

Bateti ouale; incorporati-le apoi in compozitia cu mac:

Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute.

Acoperiti cu folie sau dati focul mai mic (170 grade C) si mai tineti la cuptor inca 20 de minute (checul trebuie sa creasca si sa se patrunda, asa ca va sfatuiesc sa faceti testul scobitorii):

Lasati sa se raceasca in forma si apoi rasturnati-l pe un platou alungit:

Serviti checul taiat felii, stropit cu crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta…
…ori direct asa cum e 😀

Pufos si apetisant!!!!!!!!

…perfect pentru zilele astea mohorate de semi-iarna :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

22 comentarii

Violeta 25 noiembrie 2014 - 22:25

Laura, te iubesc! A iesit pufos, foate fin si delicios. Multumesc pentru
reteta. Il voi face din nou sambata viitoare si ii voi face o poza.
Multumesc pentru toate retetele pe care le-am facut si pentru cele pe care le voi face din cartea ta de bucate.

Raspunde
Laura Sava 27 noiembrie 2014 - 08:33

Esti tare scumpa, Violeta!!!! 🙂
Si eu va iubesc mult, mult, si ma bucur nespus cand ma luati cu voi in bucatarie. Te pup!!! Poate imi arati poza pe facebook 😛

Raspunde
melly 25 iulie 2011 - 15:04

Arata foarte bine! Am incercat si eu astazi. Doar ca nu am avut mac si am folosit cocos, mi-a iesit o prajiturica gustoasa desi am inlocuit si untul cu ulei :)))
Uite ce mi-a iesit http://www.kemell.k5.ro/incercari-culinare/prajiturica-cu-pere/

Raspunde
andra 6 mai 2011 - 16:45

Salut,
Crezi ca ar merge si cu bucati de ananas din conserva aceasta reteta?

Raspunde
OanaS 17 noiembrie 2010 - 23:44

Delicios! Tocmai am papat o felie; de cum am citit reteta am stiut ca va iesi delicios; combinatie reusita de fructe si mac, preferatul meu!

Raspunde
Laura 17 decembrie 2009 - 17:52

Ceau, Carmina 🙂
Minunata „interventia” ta, din toate punctele de vedere 🙂
Am sa-l incerc odata asa caramelizat 😛

P.S. Pupici multi pentru cuvintele frumoase!!!

Raspunde
Carmina 17 decembrie 2009 - 00:14

Buna Laura. Foarte faine si inedite retete ai. Esti ceva deosebit. Ca o variatie, cred ca ar fi f bun checul daca in loc de siropul de zahar ai carameliza fundul tavii cu putin zahar, dupa racire ai unge cu putin unt si apoi perele felii si peste aluatul.
Te pup!

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:28

Ce scumpa esti, Ellis!!! 🙂
…si eu ma bucur ca am reusit sa-l fac pentru ca am folosit ultimele pere din gradina, care au fost atat de bune si dulci…
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 18:24

Wow, Andreea, ce de poze!!! 😛
Mersi fain pentru info, imi vor fi cu siguranta de mare folos in momentul in care ma voi apuca de „curatenie” :))

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 16:17

Te pup Daniela pentru ca-ti place 🙂
Si eu am de gand sa-l refac dupa ce se termina postul…ca prea mi-ati facut pofta :))

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 16:11

Surac, ce mult ma bucur sa te revad!!!!!!!!!! 🙂
…si cat de incantata sint ca-ti plac noile retete, care desi sint mega-simple, sint delicioase 😉
…iar cu slabitu’, te iau drept partener de suferinte, ca nici eu nu reusesc sa dau macar un gram jos, hi, hi…

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 16:08

Ala, nu stiu cum ar iesi cu compot…dar sper ca la fel de savuros 🙂

Treaba asta cu pozele inca imi da batai de cap 😛 …da’ daca-mi prind urechile, va dau de stire, fetelor, hi, hi…Diana, draga de ea s-a oferit sa ma ajute :))
Pupici, deci, Ala si Diana 🙂

Raspunde
Laura 7 decembrie 2009 - 15:22

Cami draga, exact asa a si fost 😛
Din pacate prea multe despre gustul lui minunat nu iti pot spune, dar la cat de rapid l-au devorat baietii mei, as crede ca a fost bun tare :))

Raspunde
ellis 5 decembrie 2009 - 17:16

Super bunatate! te aplaud de o mie de ori!

Raspunde
Andreea T 5 decembrie 2009 - 03:16

Servus Laura, si pe mine unul dintre albumele de pe Photobucket m-a anuntat ieri ca am 2500 de poze :O :O si s-a umplut. INSA sub acelasi ID iti poti crea cate subalbume vrei.

Trebuie sa fii logata pe albumul pe care l-ai folosit pana astazi si undeva in stanga ecranului ai optiunea ”albums” iar langa ”edit” –> dai click pe edit si ti se va deschide un ecran unde gasesti optiunea ”add a new album”, ii dai un nume subalbumului si ai iarasi spatiu de stocare a catorva sute de imagini. Spor la treaba :))

Raspunde
Daniela 5 decembrie 2009 - 01:27

Arata super. Cu perele alea iti lasa apa in gura. Felicitari.

Raspunde
Surac 4 decembrie 2009 - 23:28

Buna Laura na mai fost pe blog am fost ocupat dar vad ca tu faci tot mai gustos de osuta de ori bravo, arata fain, vreau si eu…..Cu atata bunatati no sa reusesc sa slabesc curand.

Raspunde
DiAnais 4 decembrie 2009 - 22:41

Nu se sterge contul decat daca-l stergi tu. 🙂 Succes! Daca ai nevoie de ajutor trimite-mi un mail. :*

Raspunde
Ala Oancea 4 decembrie 2009 - 21:44

Ce bine arata checul ! Am si eu compot de pere, mai trebuie sa cumpar mac 🙂

Si eu mi-am umplut spatiul de pe picasa si incepusem sa sterg din pozele vechi, dar mi-am facut un alt cont tot la google.

Raspunde
Cami 4 decembrie 2009 - 20:48

Laura draga, pentru mine arata ca o pufosenie, pe care s-au asternet perele.. O perioada de Advent fericit! Te astept si pe la mine in blogulet ! In prietenie Cami

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:18

Diana, ma bucur mult ca-ti face cu ochiul checul 😛 …si cred ca poti substitui fara probleme perele…atata doar ca probabil banane, mai ales daca sint coapte, se vor cam terciui :)))
Mersi mult si pentru pontul cu pozele, o sa vad daca nu-mi prind urechile pe-acolo la cat de „descurcareata” sint in domeniul asta 😀
…dar daca ating si acolo limita de poze si-mi fac un alt cont, pozele de pe contul vechi nu se sterg?!
Oricum, de-aici din colectia de pe Picasa am reusit sa-mi sterg cu succes cateva poze care ar fi trebuit sa stea la locul lor, ha, ha, ha…
Sint teroare!!!!!!!!!!!!! 😛

Te pup si tin pumnii la chec, daca ajungi totusi sa il incerci 🙂

Raspunde
DiAnais 4 decembrie 2009 - 17:40

Draga Laura, arata divin checul acesta! Ma gandesc sa-l testez si eu…oare merge si cu banane? 😀

Cat despre poze, poti folosi si alte siteuri -de exemplu Photobucket.com pe care sa iti urci pozele si apoi le postezi aici copiind codul html.Singurul dezavantaj este ca daca stergi o poza de acolo ti se sterge si de pe blog dar cand se umple contul nu trebuie decat sa-ti faci altul.:)

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.