Chec cu cacao

11 comentarii

Chec cu cacao, ceva usor, dar totusi ciocolatos, ca de inceput de saptamana!!!! 😀 Foarte usor de facut si deloc nepretentios, cu ingrediente la indemana (nu e nevoie sa puneti ciocolata, daca nu aveti). Foarte gustos si-asa simplu, dar nemaipomenit de bun langa o cana cu lapte rece…sau o cafea!

Daca vreti, il puteti pudra cu zahar sau cu ciocolata (detalii la sfarsitul postarii).

Voi reveni, insa, in cel mai scurt timp cu un chec super de ciocolata (nu-mi vine sa cred ca nu am asa ceva pe blog…chiar eu, Brutus?! 😀 ).

Sa-l savurati cu placere!!!

 

Ingrediente:

  • 60 g cacao
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura rom/esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si se  tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec (doar baza).

Pentru aluatul de chec, se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si praful de sare (cat luati cu trei degete) intr-un vas incapator. Separat, se amesteca untul, moale, scos din timp din frigider, cu zaharul. Folositi mixerul pentru asta!

In continuare, se separa ouale; se adauga pe rand galbenusurile la crema de unt, apoi amestecul uscat de faina si cacao. Se toarna laptele si se amesteca totul bine.

Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor, cu o spatula, in compozitie.

Se rupe ciocolata in bucati (nu foarte mici) si se adauga in aluat. Se amesteca scurt.

Compozitia se toarna in forma de chec pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri.

Checul se lasa la copt timp de cca. 35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, sa sa fiti siguri! 🙂

A iesit foooarte bun!!!

Daca vreti, il puteti „imbraca” intr-o glazura de ciocolata. Ciocolata cu lapte sau amaruie, cum vreti! Topiti ciocolata la bain-marie sau la microunde si acoperiti, cat mai uniform, checul!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

Anonymous 14 decembrie 2011 - 18:29

Am facut checul. E delicios. Recunosc, sunt antitalent la copt prajituri, dar nu ma las:))) E prima dulcinee comestibila iesita din mana mea. Noroc cu tine. De acum voi persevera.
PS Trebuie sa am blog ca sa ma abonez la blogul tau? Sau cum sa fac?

Raspunde
Anca 8 decembrie 2011 - 18:00

Buna Laura! Felicitari pentru blog, pentru retete, pentru dedicatie! Imi permit sa te rog, daca binevoiesti, sa imi spui daca as putea folosi aceasta reteta (apropo, checul e bestial!) pentru un rezultat asemanator cu…sunt cumva batoane DOTS?Ti-as fi sincer recunoscatoare daca mi-ai raspunde! Numai bine!

Raspunde
diana g 24 martie 2011 - 00:59

cu adevarat ciocolatos
te invit la mine la o ciorbita

Raspunde
Anonymous 23 martie 2011 - 10:55

Draga mea,
Voi incerca cu siguranta si aceasta reteta, toate mi-au iesit pana acum.
Am facut si reteta de napolitane cu dulceata de lapte si e o alternativa grozava pentru clasica nuga. Crezi ca as putea micsora cantitatea de zahar, sau trebuie sa pastrez o anumita proportie cu laptele?
Multumesc,
Alexandra

Raspunde
naty, galati 22 martie 2011 - 14:23

Niste premii te asteapta pe blogul meu. Felicitari pentru retetele minunate

Raspunde
Iulia 22 martie 2011 - 13:46

Vai ce gustos trebuie sa fie! Super!

Raspunde
vasile floroaia 22 martie 2011 - 10:55

Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
Te asteapta un premiu la noi pe blog. balint

Raspunde
lauraS 22 martie 2011 - 09:21

ii foarte bun..eu am facut,,:X:X:X

Raspunde
D. 21 martie 2011 - 22:48

Hm, si daca am de toate dar mai putin ciocolata? 🙁

Raspunde
Federica 21 martie 2011 - 20:34

semplicemente deliziosa!complimenti!

Raspunde
Alexandrina 21 martie 2011 - 19:12

Neaparat o sa-l incerc, e simplu de facut si asa de bun!!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alexandrina Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.