Chec cu cacao

Chec cu cacao, ceva usor, dar totusi ciocolatos :P, ca de inceput de saptamana!!!!!!!!
Revin, insa, in cel mai scurt timp cu un chec super de ciocolata (nu-mi vine sa cred ca nu am asa ceva pe blog…chiar eu, Brutus?! :D)

Ingrediente:

– 60 g. cacao
– 200 g. unt
– 200 g. zahar
– 4 oua
– 200 g. faina
– 5 g. praf de copt
– un praf de sare
– 50 ml. lapte
– 1 lingura rom/esenta de rom
– 100 g. ciocolata de lapte

Mod de preparare:
Intr-un vas cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea. Separat, amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului. Separa ouale; adauga pe rand galbenusurile la crema de unt, apoi amestecul uscat de faina si cacao.
Adauga laptele si amesteca totul bine.
Bate albusurile spuma si incorporeaza-le usor, cu o spatula, in compozitie.
Rupe ciocolata in bucati (nu foarte mici) si adaug-o in aluat.
Toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie si unsa cu unt.
Coace checul la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 35 de minute.