1

Chec cu banane

Dragilor, recomandarea de astazi este tot una dulce, si tot de post šŸ˜› , un chec cu banane aromat si atat de bun incat cu greu veti crede ca nu contine oua sau lapte.Ā Incercati-l si va veti convinge singuri!!!

Ingrediente:

  • 3 banane coapte
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
  • 180 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 cana cu alune/migdale/nuci
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la foc mediu (170 grade C). Tapetati baza unei forme de chec cu hartie de copt (taiata in asa fel incat sa acopere perfect baza).

Pentru aluatul de chec, puneti alunele la copt pentru cca. 10 minute intr-o tava, la foc moderat. Amestecati din cand in cand. Lasati-le la racit siĀ tocati-le la robotul de bucatarie (sau prin masina de tocat).

Pasati bananele, bine coapte, cu dosul unei furculite. Puneti-le intr-un castron impreuna cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecati pana cand peretii vasului raman curati.
Separat, amestecati faina cernuta cu bicarbonatul, sarea, praful de copt si alunele macinate.
Amestecati totul si omogenizati.

Turnati aluatul in forma de chec pregatitaĀ (o puteti si unge cu putin ulei, daca vreti). Dati checul la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. Ca sa fiti siguri, faceti testul scobitorii (daca scobitoarea iese curata atunci cand impungeti blatul, inseamna ca e gata). LasatiĀ checul sa se raceasca in tava.
Feliati-l apoi si serviti-l pudrat cu zahar pudra.
Gustos tare!!!!!!

P.S. Daca nu va plac alunele sau migalele ori nucile, nu le adaugati! šŸ™‚ Puteti sa le inlocuiti cu nuca de cocos, cum am facut la aceasta delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Sau sa nu adaugati deloc! De asemenea, daca va place ciocolata neagra, puteti sa acoperiti checul cu un strat subtire de ciocolata (100 g. ciocolata cu minim 70% cacao).