Chec aperitiv

11 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17106″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sint sigura ca multi dintre voi va amintiti de acest chec aperitiv, super-simplu si rapid de facut, cu care reuseati sa va impresionati familia si prietenii in adolescenta (era mereu prezent la chefuri :P) si pe care, iata, nu l-am mai facut de-un secol!!!!
Mi l-a readus in atentie bucata ratacita de sunca din frigider si coltul de cascaval ce statea sa se usuce 🙂
Daca vreti sa va faceti o idee despre cat de bun e, va spun ca Bogdi a papat muuulte “cubulete”!!!!!

Ingrediente:

– 6 oua
– 100 g. unt
– 4 linguri (cu varf) faina
– 300 g. sunca presata (pui sau porc)
– 300 g. cascaval
– sare, piper

Mod de preparare:

Se separa ouale; albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu unt.
Se amesteca faina cu crema de galbenusuri, apoi se adauga albusurile spuma.
Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza sunca si cascavalul taiate in cubulete mici.
Se toarna amestecul intr-o tava de cca. 20 x 30cm. unsa cu unt si presarata cu faina sau, mai simplu, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor, la 180 grade C (foc potrivit) pentru cca. 18-20 de minute.

Se feliaza dupa plac si se serveste cald sau rece. E la fel de gustos!!!

[shashin type=”photo” id=”17108,17109″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sub soare 🙂

[shashin type=”photo” id=”17107″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: Puteti completa cu salam, daca nu aveti destula sunca si, de asemenea, puteti pune doar 250 g. cascaval sau sunca, in loc de 300 g.

 

Pozele vechi:

[shashin type=”photo” id=”15809,15811″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Inimioara-i pentru Bogdi meu iubit care a primit astazi “albinuta” (albinuta=injectie :()

[shashin type=”photo” id=”15812″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Fug sa ii prepar (alt)ceva bun, sa se insanatoseasca mai repede!!!!!!!!!

S-aveti pofta!!!

[shashin type=”photo” id=”15813,15808″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

gina 25 februarie 2014 - 19:19

ce dimensiuni are tava?

Raspunde
Diana 4 iulie 2013 - 09:02

Buna, spune-mi te rog, nu trebuie si niste praf de copt? Multumesc! Diana

Raspunde
nadina73 13 iunie 2011 - 23:01

Doamne cat de bine arata!Super ,simplu si foarte gustos,pupiciii Laura

Raspunde
Anonymous 7 februarie 2011 - 11:50

Am descioeri acest blog din pura intamplare! Am studiat, am meditat :D, si am trecut la fapte! Am incercat cateva retete si inca nu ma opresc, pentru ca sunt delicioase!
Acest chec aperitiv l-am incercat si iese la superlativ. L-am pregatit pentru colegele mele de birou, cu ocazia zilei mele de nastere, si am avut succea, asa cum nici nu ma asteptam. Ca sa fie si mai ochios, l-am decorat cu bucatele de ridiche si babycorn.
Iti multumesc, Laura!

Raspunde
Anonymous 24 ianuarie 2011 - 13:43

Insanatosire grabnica baiatului si felicitari ptr postarea adolescentei … si eu il fac , dar in tava chiar de chec , dar acum nu-mi mai arde de nimic … prietenul meu cel mai credincios m-a parasit …

Raspunde
RLena 24 ianuarie 2011 - 11:25

Mie nu prea imi iese pandispanul in general,cred ca din cauza aragazului.
Imi pare rau sa aud ca Bogdi e bolnavior.Poate gaseti aici inspiratie pentru un tratament naturist:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/

Raspunde
Federica 23 ianuarie 2011 - 01:23

buonissssssssssssimo!!!complimenti!baci!

Raspunde
viatainroz 22 ianuarie 2011 - 23:12

eu pun si patrungej verde, ardei rosu, sa fie si mai multe culori 🙂

Raspunde
maria mihalache 22 ianuarie 2011 - 22:08

Frumos si delicios.

Raspunde
Reka 22 ianuarie 2011 - 21:28

Insanatosire pentru baietelul tau.
Felicitari pentru chec, mi-ai adus aminte si mie de acest chec, de mult nu l-am mai facut. Merci :-)))).

Raspunde

Lasă un răspuns la RLena Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.