Cartofi din biscuiti si cacao

20 comentarii
Acesti cartofi din biscuiti si cacao, de post, sunt absolut deliciosi!!! …iar visinele din visinata pe care am facut-o acum 2 ani au fost atat de aromate!!! Impreuna, au creat ceva magic! 😀
O sa va placa, cu siguranta…si visinata si „bombitele” dulci :))

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 125 g nuci
  • 1 pahar de apa
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • rom sau esenta de rom
  • 2-3 linguri unt de cocos sau margarina (optional)
  • visine din visinata sau glasate

Mod de preparare:

Pregatiri preliminare: se maruntesc biscuitii, si se macina nucile.
Separat, se fierbe un sirop gros din apa+zahar+cacao, pret de cca. 5 minute. Daca vreti sa obtineti o compozitie mai putin seaca, adaugati unt de cocos sau margarina.
Siropul fierbinte se toarna peste biscuitii si nucile macinate, amestecand bine. Se adauga rom (si-un pic de cafea tare, daca va place), apoi se fac, cu mana uda, sfere mici de marimea unei nuci, punand la mijloc o visina din visinata.
Cartofii se tavalesc prin cacao amestecata cu zahar tos sau prin fulgi de nuca de cocos, cum am facut eu:
Se dau la rece pentru cel putin o ora, dupa care se ataca 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

20 comentarii

Raluca 9 octombrie 2012 - 21:31

Foarte bun acest desert! Tocmai l-am degustat 😀

Raspunde
geany20062006 14 iunie 2010 - 15:26

LAURA iti multumesc ca existi si vreau sa-ti spun ca ai un blog super super frumos cu retete interesante. Te-am descoperit acum 3 ani cand am nascut primul copil, si am facut retete de pe blogul tau care au iesit super.Am recomandat blogul tau multor prietene care aveau mult de invatat.Iti multumim ca ne arati secretele bucatariei.TU ESTI CARTEA NOASTRA DE BUCATE.

Raspunde
raluca 29 mai 2010 - 01:45

Buna, Laura. Rasfatata mea face 5 ani in plin postul Apostolilor, asa ca azi mi-am facut timp sa ma uit peste preparate de post pt invitatii care tin postul. m-am uitat si pe la tine, sa mai schimbam impresii. biscuiteii astia sunt tare interesanti, mai ales daca ai visinele. eu faceam ceva simplu, cu ciocolata neagra topita si resturi de frisca batuta. las la frigider sa se intareasca un pic si apoi fac bilute pe care le tavalesc prin fulgi de cocos/nuci macinate/biscuiti macinati. sunt sigura ca ar fi grozavi cu visina la mijloc. pup.

Raspunde
Tannu 25 martie 2010 - 22:36

forme de tarta am gasit in metro(sau selgros, nu mai stiu)… dar muffins nu. o sa incerc si in real, sa vedem cata bafta (n-)am.
heh, ms de felicitari:D ma sarbatoriti ceva party in cinstea mea?:))kiddin
btw, imi place noul look al blogului tau, very proffesional looking. dar tot retetele sunt miezuuu’
te pup si eu si spor in continuare, ca mai astept retete de la tine:D ca-s buuuuuuuuuune.. sa fie multe si dulci, am zis!

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 19:48

Tannu, ma bucur sa te „aud” 🙂
Felicitari pentru pagina de blogger (you’re one of us now :P)…si pentru the exams that are finally over, hi,hi…

Tavita din aia de muffins ai putea gasi pe la vreun Metro sau Real…eu acum o mie de ani de-acolo mi le-am luat :))
…iar forme mai mici/mai mari de tarta ai putea gasi la Selgros.
Te pup si sa ai spor in toate!!!

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 19:23

…hihii, Ina, mersi fain, m-ai uns la suflet 😛
Pupici multi si pofta buna la pastai :)))

Raspunde
Tannu 25 martie 2010 - 17:49

helloooo :*
mm, arata ft bine.. dar poate fara visine ca nu le pot papa 😀
am o intrebare si o rugaminte pt sufletelul tau gurmand..
1. tu unde ai gasit forme pt muffins? de cateva luni tot caut, fara vreun succes…
2. mi-am schimbat adresa, m-am mutat de pe wordpress pe blogspot ( http://everythingactually.blogspot.com/ ), nu de alta dar stiu ca ma ai in linkuri 😀 si am sters ala vechi. would be nice daca ai putea sa-l schimbi..
revenind… chiar am nevoie sa stiu de unde pot cumpara forma aia de muffins pana nu disper!:)) (nu vrei sa stii cat am stat sa caut pt mini tarte, sau n-am eu bafta sau nu stiu sa caut..)

Raspunde
Ina 25 martie 2010 - 15:15

eu n-am zis nimic mai mult decat ceea ce meriti tu!!! Chiar ai un blog frumos foc si bine pus la punct…si am si descoperit o reteta pentru pastai..ca ma ling pe degete deja

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 15:08

Nati, ce mult ma bucur ca-ti place noua fata a blogului…asta inseamna va vei intra cu o si mai mare placere pe la mine 😛
Te pup!!! …si ma bucur ca-ti plac „cartofii” :))

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 15:06

Ina, tu esti asa o draguta!!!!!!! 🙂
Multumesc frumos pentru rasfatul de cuvinte 🙂

Faina si varianta pe care o stii tu…dar ma bucur ca vrei sa o incerci si pe a mea 😛
Pupici multi!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 14:47

Lucia, te pup fiindca iti plac „cartofii” mei simpli da’ buni 😛
…si daaaa, am foarte multe Tupper-uri, hi, hi…numai ca nu am ajuns eu sa vi le descopar pe toate…
Odata, demult, am fost si eu in business 😛 …asa ca m-am „pricopsit” cu multe

Te mai astept pe la mine 🙂

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 14:43

Varza fericita 😛 …mersi de mesaj si de invitatie. Daca prind un pic de timp liber pentru asta, ma prezint si eu cu something sweet :))
…faina ideea, oricum 😉

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 14:13

Danutza scumpa, te pup cu drag…si dor, ca m-am mai ajuns demult sa vorbim 😛
Ma bucur ca-ti plac bombitele, dar mai mult noua fata a blogului caci la un moment dat m-au apucat regretele ca am avut chef de schimbari 😀
O zi frumoasa si caldurosa in continuare!!!

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 14:08

Baci, baci, cara Federica!!! 🙂

Raspunde
Nati 24 martie 2010 - 23:37

Frumusele prajiturelele, dar cel mai tare imi place noul sablon al blogului, foarte frumos si cu stil!

Raspunde
Ina 24 martie 2010 - 23:24

Pfuuu, ce minunatie!! Stii, fac si eu ceva asemanator, din compozitie de salam de biscuiti cu nucaprajita sau aluna inauntru, nu am pus fruct niciodata. Voi incerca siguranta varianta ta! Ai un blog de nota 100

Raspunde
lucia 24 martie 2010 - 23:00

Imi plac si cartofii tai(maine-i incerc) dar imi place sa vad Tupperware la tine in bucatarie!!Ai multe?

Raspunde
happy_varza 24 martie 2010 - 21:31

Intr-adevar, ies foarte buni 😉

Daca aveti vreo reteta preferata, si o poveste a ei, puteti participa la un concurs simpatic cu retete pentru Pasti – 2010

Scoateti eventualele spatii libere din link.

Raspunde
Dana2dor 24 martie 2010 - 20:52

Foarte faini cartofii astia, Laura draga mea, si foooarte frumoasa hainuta noua a blogului tau!!!!
E o placere sa vin in vizita la tine!!!
Te puuup si-ti doresc o seara minunata!

Raspunde
Federica 24 martie 2010 - 20:41

deliziosi!! bravissima!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Federica Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.