Carbonara la cuptor

[shashin type=”photo” id=”14327″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Stiati ca puteti savura reteta clasica de paste carbonara si intr-un alt mod?! Daca nu, v-o prezint eu: Paste Carbonara la cuptor :). Excelenta si gata in maxim o jumatate de ora (fara sa punem la socoteala fiertul pastelor :P)

Nu va spun cat de gustos e rezultatul, va las sa va convingeti singuri!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 300 g. paste fainoase in forma de cochilii sau spirale

– 2 linguri ulei de masline

– 1 ceapa mare, taiata marunt

– 2 catei de usturoi pisati

– 250 g. bacon afumat, taiat fasii

– 200 g. ciuperci taiate in felii subtiri sau cubulete

– 300 g. smantana

– 4 galbenusuri

– 200 g. cascaval ras

– 50 g. parmezan ras

– sare, piper

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Lasati sa dea in clocot o oala cu apa sarata in care fierbeti pastele conform instructiunilor.

Incingeti uleiul si adaugati ceapa, usturoiul si baconul. Caliti 3-4 minute pana se inmoaie. Adaugati ciupercile si mai caliti vreo 2 minute.

Strecurati pastele si mutati-le intr-un castron mare. Amestecati smantana si galbenusurile si adaugati-le la paste. Turnati si amestecul de ciuperci si bacon. Adaugati, amestecand, 150 g. cascaval si asezonati.

Mutati totul intr-o tava (incapatoare) sau vas pentru gratinat si presarati restul de cascaval si parmezanul. Coaceti cca. 25 de minute sau pana se rumeneste.

[shashin type=”photo” id=”14328,14329″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: Puteti sa folositi doar cascaval, daca nu aveti la indemana parmezan.