Cake Pops cu ciocolata alba si nuca de cocos

Cake Pops cu ciocolata alba si nuca de cocos, aceasta este prima reteta din anul 2019!!! Si este una delicioasaaaa! 😀 …si desi as fi vrut sa v-o aduc in prima zi a noului an, ca sa incepem asa cum se cuvine anul, hahaah, nu am putut s-o fac pentru ca eram pe picior de plecare. Unde?! La munte!!!! Dar poze de acolo, un pic mai tarziu :))

Va imbratisez pe toti cu mare drag si va urez din nou, cu inima plina, sa aveti un an extraordinar si frumos, un an exact asa cum va doriti!!!

 

Ingrediente pentru cca. 25 cake pops:

Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g faina de cocos
  • 60 g Chips Cocos (nuca  de cocos deshidratata)
Crema de ciocolata alba:
  • 150g ciocolata alba
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 120 g branza dulce de vaci sau mascarpone
Pentru glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba

 

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de bezea cu cocos, se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aproximativ 28×20 cm.

Albusurile se bat, intr-un bol curat si uscat, cu mixerul pe viteza mica, cca. 1 minut. Se toarna zaharul si se bat in continuare, dar la viteza mare de data asta, pana cand se obtine o compozitie tare, ca de bezea. Se adauga faina de cocos si chipsurile de cocos, maruntite dinainte la robot (puteti folosi fulgi de nuca de cocos in locul chipsurilor). Se amesteca totul foarte bine cu o spatula (care ajunge foarte bine pe marginile bolului). Compozitia pentru blat se rastoarna in forma pregatita, se niveleaza, si se da la cuptor pentru cca. 18 minute. Blatul se lasa apoi la racit.

Pentru crema de ciocolata alba, se rupe ciocolata alba in bucatele si se topeste impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic sau la microunde. Cand e bine racorita, se amesteca cu branza proaspata de vaci sau cu branza mascarpone.

Pentru cake pops, se faramiteaza blatul si se amesteca cu crema de ciocolata. Se modeleaza bile de aceeasi marime, cu palmele, sau puteti folosi o forma speciala, cum am eu aici: Cake Pops cu fistic si merisoare. Bomboanele se aseaza pe o tava si se lasa la frigider pentru cca. 20 de minute (daca va grabiti, lasati-le 10 minute la congelator).

Pentru glazura de ciocolata, se topeste ciocolata alba, rupta in bucatele. Se ia cate un betisor de plastic sau lemn, i se cufunda capatul in ciocolata topita si apoi se infige in cake pops, cu grija insa, sa nu iasa pe partea cealalta 😀  Se trec, rand pe rand, prin glazura de ciocolata, se lasa sa se scurga de ciocolata in exces (nu scuturati bomboana, pentru ca se poate rupe), se presara repede cateva chipsuri de cocos deasupra sau fulgi de nuca de cocos, ca sa para ninse, si se lasa la intarit in pahare:

Aici e „portia” simpla, cu bomboanele de cocos pudrate cu cafea macinata, cu care am ornat deliciosul Tort Tiramisu cu ciocolata!!!

 

Iar acestea sunt pentru voi, prieteni dragi: cele mai bune bomboane „Raffaello”…pe bat sau fara bat! 😛