1,4K
Carui copil nu-i plac hamburgerii?! Exact :P, asa ca astazi l-am rasfatat pe Bogdi meu cu un burger de pasare delicios!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 200 g. piept de curcan/pui
– 1 ceapa
– 1 ceapa
– 2 rosii
– miez de paine sau o chifla
– 1 ou
– miez de paine sau o chifla
– 1 ou
– 2 lingurite rondelute de ceapa ciorii sau ceapa verde
– 1 lingurita cimbru
– sare si piper
– 2 linguri unt
– 4 chifle
– 4 linguri de ketchup
– 4 linguri de maioneza
– cateva frunze de salata
Mod de preparare:
Eu am facut portie dubla… aici ingredientele:
Se spala pieptul de curcan, se sterge, se da prin masina de carne sau se marunteste in mixer, cum am facut eu 😛
Ceapa se curata si se taie cuburi…eu n-am mai pus ceapa.
Se spala rosiile si se scot partile verzi. Pulpa de la o rosie se toaca marunt, celelalte rosii se taie felii potrivite. Carnea, ceapa, rosia tocata si verdeturile, pe care, din nou, eu nu le-am pus… oricum, n-as fi gasit nicaieri ceapa ciorii 😛 …se amesteca intr-un castron, adaugandu-se sare si piper.
Chifla inmuiata si bine stoarsa, precum si oul intreg se adauga compozitiei:
Chifla inmuiata si bine stoarsa, precum si oul intreg se adauga compozitiei:
…din care se formeaza chiftelute mari si plate:
Se incinge grasimea si chiftelutele se prajesc cca. 5 minute pe fiecare parte sau se dau la cuptor pana se rumenesc, cum am facut eu 😛
Au iesit mega-apetisante:
Partea de jos se unge cu maioneza:
Frunzele de salata si feliile de rosii se aseaza pe paine si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper:
Deasupra se aseaza chiftelele:
…si se pune capacelul 🙂
Foooarte bun!!!!!!!!!!!!!!
4 comentarii
Wow, Free!!!!!!!!!! …din cauza ca ai postat doua comentarii (din greseala, imi imaginez) nu am dat de intrebarea ta decat acum 🙁
Te rog din tot sufletul sa ma ierti!
„Tehnica” consta in prepararea chiftelutelor…a celor clasice, prajite in baie de ulei…intr-un alt fel, mai dietetic si uneori mai gustos 😛 …adica prin punerea lor la cuptor pana se rumenesc!
Sper sa recitesti mesajul cat mai curand si sa-mi dai de veste cum a decurs „testul” chiftelutelor enigmatice :))
despre ce tehnica este vorba? „tehnica adrianei parjolute la cuptor”
Citesc de o sapt blogul tau si sunt fermecata insa as vrea sa pot si eu gati ce faci tu…
pls raspunde-mi
Wow, Lory, ce mult ma bucur ca ai incercat burgerii!!! …si ca au fost pe placul pofticiosilor tai 😛
Si eu am avut succes cu ei, chiar si la Bogdi, care pe-atunci era distrus… 🙂
…chiar deliciosi, mersi ca mi-ai reamintit de ei, poate mai fac si eu o tura pentru „mancatorii” mei :))
Te pup!!!
am facut aceasta reteta si intradevar e super!!!,,mancatorilor” mei le-a placut mult
Felicitari!!