
Muffins Bulgari de zapada, adica niste mici bijuterii dulci acoperite cu o mantie de nuca de cocos si ciocolata alba.
…pentru ca iarna de-afara nu da niciun semn de oboseala 😀
Ingrediente pentru 12 bucati:
Pentru muffins:
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 varf de cutit bicarbonat
- 1 praf de sare
- 75 g fulgi de nuca de cocos
- 150 g unt
- 2 oua
- 150 g zahar (brun)
- 150 ml lapte batut
- 150 ml lapte de cocos
- lichior de cocos (optional)
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata alba
- 25 g fulgi de nuca de cocos
- 1 nuca de cocos
- perle de zahar
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).
Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, bicarbonatul, praful de sare (cat luati cu trei degete) si fulgii de nuca de cocos. Separat, se bat ouale cu zaharul; se inglobeaza in faina untul topit si compozitia de oua, laptele batut, laptele de cocos si lichiorul de cocos (2 linguri).
Se aseaza aluatul in formele speciale de muffins si se coace cca. 25-30 de minute.
Cand sunt gata, briosele se ung cu ciocolata topita si se orneaza cu nuca de cocos proaspat rasa, fulgi (uscati) de cocos si perle de zahar.
Rapide, moi si aromate (cre’ ca si lichiorul de cocos a avut ceva de spus in legatura cu asta 😛 ) …si numa’ bune de savurat langa o cafea, nu foarte matinala 😀
15 comentarii
Hi there,
I’d like to introduce to you a new website http://www.foodepix.com that we have
just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
watering food.
We’ve seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
to invite you to register with foodepix.com and upload your pictures.
Hope to see you there. 🙂
Thanks.
Arata minunat, le mananci din priviri. iar ideea cu cocosul proaspat ras… e geniala. Sanda
Waw…foarte tare…daca nu erai tu nu mancam o asa prajitura…din poze am stiut ca o sa iasa delicioase 😀
Foarte ispititor, draga Laura, salivez ca un caine la carnat :))
mmmm… imi plou in gura 😛
pls spune-mi te rog pe unde ai gasit lichior de cocos, caut de o vesnicie 🙁
Laura, de unde cumperi hartiile alea de briose? Mie asa mult imi plac astea cu marginea indoita dar nu gasesc pe nicaieri.’
Multumesc, te pup. :*
Hallo Laura,
sint absolut minunate, da din Päcate numai pentru Iubitorii de Cocos..
Pe undeva mai bine, cä rämine ami mult:-))))
Cu drag Jacob
Laura tare frimosi ti-au iesit 🙂
am o intrbere ….cum faci tu poze cas aapara mai inspatele pozei asa mai fumuriu mai neclar si in fata sati iasa in evidenta doar ce pozezi ..sper sa intelegi ce vreu sate intrb ….arata super asa…. 🙂
te pup pa
irresistibili!!! brava!!
Ce bine arata! Nuca de cocos proaspata trebuie sa dea o aroma deosebita.
Nu ati putea sa puneti pe blog vreo reteta de fursecuri simpla,care nu necesita prea mult timp,si pe care le o pot face si eu?(am 16 ani)
Ma uit des pe blogul dumneavoastra,dar nu am gasit ceva simplu,si rapid.
Va multmesc anticipat!
atat de simplu si atat de minunat 🙂 neaparat trebuie sa incerc si eu o data 🙂
te pup dulce! 🙂
Absolut delicios!
Laura,tie si frumosului tau blog LA MULTI ANI !SA CRESTETI MARI SI TOT ATIT DE GUSTOSI!
Arata intr-un mare fel!si deliciosi!
Laura in loc de lapte de cocos merge lapte nu?
Si lichiorul va fi de oua super bun,defapt lichior crema de oua!
Merge ce zici?
Miine fac mai multe ture si fiecare altfel!!!abia astept!Duminica frumoasa!
Arata absolut minunat.:))))))))))))))))