Bulete de cascaval

28 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17412″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pentru ca in seara asta ni s-a facut pofta de niste bulete de cascaval, le-am preparat rapid si vi le-am adus si voua, ca sa va puteti si voi bucura de ele 🙂

Sunt absolut delicioase si se fac atat de rapid, si cu ingrediente atat de accesibile si putine (nu necesita decat 2 ingrediente) incat ar fi pacat sa nu le incercati chiar acum!!!

Reteta o am de la Laura Adamache, despre care nu pot vorbi decat la superlativ. Te pup, draga Laura pentru tot ce impartasesti cu noi!
Bogdi a papat cu atata poftaaaaa…si nu numai el 😛 …asa incat meriti toate aplauzele!!!

 

Ingrediente:

  • – 3 albusuri
  • – 200 g cascaval (sau orice tip de branza cu o consistenta semi dura si care se topeste uniform)

Sfat: Daca folositi un cascaval moale, va trebui sa mai adaugati la compozitie inca cca. 100-150 g cascaval ras, pentru ca altfel nu veti putea modela buletele. Totul e sa obtineti o compozitie care se „ia” de pe oala si pe care o puteti foarte usor modela.

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, cu un varf de sare. Se rade cascavalul pe razatoarea mica.

Se amesteca usor cele doua ingrediente, obtinand un „aluat” pufos, din care se modeleaza bilute cat o nuca. Sau un pic mai mari, cum am facut eu, ca ma grabeam de numa’ :))

Se prajesc buletele obtinute, in ulei abundent, si la foc potrivit, nu mare, pana cand capata o culoare aurie, rumena:

[shashin type=”photo” id=”17413″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Daca vedeti ca se prind de fundul cratitei, ajutati-le un pic sa se ridice, cu ajutorul unei spatule…usor dar ferm! 🙂
Cand sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta, pe care o puteti schimba de inca cateva ori, pana le serviti, ca sa absoarba tot excesul de ulei si-apoi serviti!!! …cu mare pofta, va asigur!!!

[shashin type=”photo” id=”17414″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sunt suuuper-gustoase si calde si reci, deci perfecte si pentru o gustare de zi cu zi dar si pentru momente mai festive!

[shashin type=”photo” id=”17415″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Pozele vechi:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

28 comentarii

Cornelia 29 ianuarie 2012 - 19:34

Buna Laura! Imi plac foarte mult retetele tale!Salivez in fata pozelor 🙂
Am o intrebare. Pentru bulete: cat trebuie batute albusurile? Multumesc frumos si mult succes!

Raspunde
Anonymous 15 ianuarie 2012 - 16:40

Buna,am si eu o mica nelamurire,cand spui se bat albusurile cu un varf de sare,se bat ca atunci cand bati ouale sa faci o omleta sau le bati pana devin spuma alba si pufoasa.
Multumesc anticipat

Raspunde
Flori 29 octombrie 2011 - 21:42

Am incercat si eu sa fac bulete, dar mie mi se topesc imediat ce le pun in ulei si isi pierd forma, se fac un fel de turtite 🙁 Gustul de vis, dar forma numai de bulete nu e :)))) Deci nu sunt de prezentat oaspetilor :S

Raspunde
CREMONA 30 mai 2010 - 17:47

buna .in urma cu ceva timp am taiat motul finicei noastre si am facut buletele astea toata lumea m-a intrebat cum se fac? ca sunt exceptionale.felicitari pt. blogul tau si „SPOR LA BUCATARIT”

Raspunde
Laura 10 iulie 2009 - 12:26

Georgiana, welcome to the club! 😛
Buletele astea sint, intr-adevar, perfecte pentru petreceri…cat de mari sau multe insa n-as putea sa spun, ramane la latitudinea ta 🙂
Eu le-am facut si mai mari (cand ma grabea puiul meu pofticios :D)…si mai micute, cand, daca stau sa ma gandesc, mi-au iesit vreo 14-16 bucati…
Spor in toate!!! 🙂

Raspunde
Laura 10 iulie 2009 - 12:21

Iulia scumpa, nu mai stiu acum de leapsa aia… :)) …am luat-o, n-am luat-o, pentru ca, din pacate, am lasat multe pe dinafara…dar promit ca imediat ce ma intorc din vacanta sa clarific lucrurile 😛
Pupiiiici!!!

Raspunde
Georgiana 25 martie 2009 - 17:50

M-au „fermecat” buletele astea si as vrea sa le fac si eu pt. o petrecere. Imi poti spune cate bucati ies… si cam cat sunt de mari?

Raspunde
Iulia 20 februarie 2009 - 12:07

Arata foarte bine,Laurici,ca de fapt orice faci tu!
Ai o leapsa si la mine pe blog.Te astept sa o ridici 🙂
Pooop:*!!!

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 22:02

Adelinaaaaa, te pup pentru ca le-ai incercat!!! 🙂
…si ma bucur mult de tot ca ti s-au parut delicioase, cum de altfel ni s-au parut si noua!
De-abia astept sa le pui si tu pe blog, caci sint sigura ca vor bucura multi pofticiosi, hi, hi…

P.S. Mersi de linkul nou, l-am si schimbat deja! 😉

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 21:51

Carla scumpa, toata vina o poarta Laura!!! 😛
…na bun, un pic si eu, c-am pus-o in aplicare, hi, hi…da’ prea imi facea cu ochiul prin lejeritatea prepararii si al look-ului apetisant! 😛
Sa le incerci si nu vei regreta!
…sa vezi ce boost primesti la invatat :)) …chiar asa, cu un pahar (sau doua) de vin…
Spor la invatat in continuare, iti tinem pumnii!!!
…noi, adica eu si preferatul tau! 🙂

Si la noi a nins si inca ninge-n nestire, iuhuuuu!!! …pacat doar ca am fost atat de bolnavi incat nu ne-am putut bucura de asta…
Da’ cica si maine e o zi! 😛
Te pupaaaaam si sa dai de stire cum ti s-au parut buletele! 😉

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 21:01

Niko draga, te pup ca te gandesti la noi! 🙂
Bogdi n-a scapat de albinuta 😛 …si nici eu de momentele oribile, prin care trece fiecare „purtator” de asemenea bogatii, ascunse-n organism…dar macar acum sintem mai bine…
Pe langa Olanesti am trecut si anul trecut, asa ca devine tot mai probabil ca anul asta ne-am putea vedea pe-acolo 🙂
Cu mare drag te pupam amandoi, mami si copilu’ scump!

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 20:26

Se pare ca au ajuns la timp imbratisarile tale calde, Mirelush, caci ne simtim mult, mult mai bine amandoi… 🙂
Te pupam cu drag ca nu ne-ai uitat si sper si eu, din tot sufletul, ca macar maine sa reusim sa ne afundam cu totul in zapadaaaaaa!!! 😛

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 20:22

Chiar funny leapsa inventata de tine, gargarito! :))
O sa o luam si noi, multumim frumos!

…dar de ce vorbesc la plural!? …in caz ca nu gasesc una chiar atat de funny cu mine, am sa-l distribui pe Bogdilici in rolul principal! 😛
Te pupam ca te-ai gandit la noi!

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 20:08

Laura scumpa, ti-as fi scris muuult mai frumos dar nu m-a lasat criza…
Acum mi-e mai bine, desi era cat pe ce sa imi petrec cateva zile la spital…
…si Bogdi si-a revenit tare bine dar inca nu il pot scoate afara, la zapada… 🙁
Noroc ca am iesit chiar in prima zi, cand a nins din plin si a viscolit (am sa pun niste poze de-atunci)

Ma bucur mult ca ti-au ajuns la inima cuvintele mele! 🙂
…caci e foarte adevarat ca ne esti draga si ca esti absolut uimitoare in tot ce faci!!!
Iti multumesc din tot sufletul pentru marturisirea de mare pret!
Sint mai mult decat incantata de faptul ca ti-am fost muza! 😛
Te pupam dulce, dulce…si eu si Bogdi si sa stii ca sintem cu ochii pe tine, hi, hi…

P.S. …cum ma refac, cum pun in aplicare niste retete de-ale tale, cu ajutorul masinii de paine…sau a manutelor astora ale mele, neobisnuite…si deci nu prea talentate :))) …intr-ale aluaturilor cu drojdie!

Raspunde
Raggio 19 februarie 2009 - 19:38

Le-am făcut şi eu săptămâna aceasta. Delicioase! O să postez şi poze când am vreme.
N-au ieşit aşa frumoase ca ale tale. 🙂

A, mi-am redenumit adresa blogului: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/

Pup! 🙂

Raspunde
carla 19 februarie 2009 - 17:19

Mai, Laura, nu stiu cum reusesti, dar mereu faci papa bun care-mi place mie :-P. Printre examene..referate si alt chestii o sa pap bulete la un pahar de vin alb…doar 1 sg ca altfel scriem tampenii la examen.:”> Pup dulce pe Bogdi bolnavior
:-*:-*:-*
Ps. Lumeeee… ninge si la mine in oras #:-S..de cand astept >:D<

Raspunde
NIKO 19 februarie 2009 - 11:58

Ma intrebam de ce nu mai postezi nici o minunatie si am descoperit cauza: sinteti bolnaviori…. Imi pare tare rau! Va doresc sanatate multa si poate Bogdi scapa totusi de albinuta. Pietrele de la rinichi ma supara si pe mine- de asta mergem in fiecare vara la Olanesti si facem cate o cura de ape (poate vara asta ne intalnim pe la izvoare). Si sa stii ca Olanestiul e situat foarte aproape de Manastirea Bistrita!
Inca o data va doresc sa aveti sanatate!… si sa primesc de la voi numai vesti bune!!!

Raspunde
mirela c 18 februarie 2009 - 19:59

Laura ,va doresc muuulta,muuulta sanatate.
Sa se faca Bogdi bine repede sa se poata bucura de zapada.Va trimit imbratisari si sanatate.pupici cu drag

Raspunde
Gargarita 18 februarie 2009 - 11:27

Ca sa va mai inveseliti putin si tu si Bogdi,pentru ca am auzit ca sunteti cam bolnaviori, te asteapta o leapsa la mine pe blog.hihi:))

Raspunde
LauraAdamache 18 februarie 2009 - 10:07

Draga mea m-au miscat profund cuvintele tale. Iti marturisesc cu ocazia asta ca daca nu te intalneam pe culinar si nu iti vedeam creatiile nu cred ca m-as fi apucat sa imi fac un blog personal. Optimismul, caldura ta sufleteasca si nu in ultimul rand minunatul tau talent culinar, mi-au dat aripi si datorita lor mi-am creat pagina mea personala. Asa ca iti multumesc draga Laurel pentru tot si pentru ca esti un om cu un suflet de aur!!
Draga mea in privinta aluaturilor, teama asta este complet nefondata pentru ca nu cred sa existe ceva care sa nu iti iasa absolut perfect.
Cu mare tristete am citit ca micul Bogdilici este bolnavior. Sa ii dai un pupic mare mare mare de la Laura si sa se faca repejor bine ca sa se poata bucura in liniste si veselie de zapada care aduce atata bucurie in sufletul copilasilor.
Si tu draga mea sa ai mare grija de tine. Din cate stiu pietrele la rinichi provoaca niste dureri puternice dar o data eliminate vei scapa de dureri si totul va reveni la normal.
Va doresc din tot sufletul sa va faceti bine cat mai rapid si sa te revad cat mai curand in blogosfera pentru ca ti se simte lipsa sa stii!
Pupici infiniti Bogdiliciului mic si scump si tie draga mea!!Numai bine va doresc!!

Raspunde
Laura 18 februarie 2009 - 01:47

Esti o scumpa, Miha!!! 🙂
Mii de multumiri pentru gandul tau frumos!
Te pupa bolnaviorii! 😛

Raspunde
Miha 17 februarie 2009 - 19:56

Multa sanatate la voi! Pupici!

Raspunde
Laura 17 februarie 2009 - 19:20

…iar tu, Laurelu’ scump si drag, meriti toti pupicii din lumea asta mare!!! 🙂
Mi-ai ridicat moralul la maxim cu frumoasele si alesele tale cuvinte!
Mult de tot te admir, esti un om care ocupa un loc foarte special in inima mea!
Nu pot sa-ti spun decat ca te pupam cu drag, cu totii…si aici il includ in mod exceptional pe Bogdi, care nu numai ca te „cunoaste” foarte bine, fiindu-mi de multe ori alaturi cand colind pe net 😛 …dar uneori e atat de dragut si-mi spune o chestie atat de haioasa incat trebuie sa ti-o impartasesc si tie 🙂
…ma intreaba, pana sa intram pe blogul tau: Ce-a mai facut Laura bun?! …hi, hi, hi…
Pe cuvantul meu ca asa zice…
Deci, ne esti tare draga si doar teama mea (absurda) de aluaturi, pe care tu il „stapanesti” cu atata maiestrie ma tine departe de retetele tale absolut minunate!!!
…dar promit sa-mi schimb atitudinea! 😛
…caci, iata, cat de multumiti am fost de buletele tale…si nu numai… 🙂
Multi, multi pupici!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 17 februarie 2009 - 18:31

Fetele mele dragi -Miha, Gargarita si Mirela, ma bucur tare mult ca vreti sa incercati buletele Laurei, caci sint intr-adevar nemaipomenit de gustoase!
Nu v-am raspuns pana acum, pentru ca Bogditzu’ meu scump este, din nou, bolnavior, de doua zile incoace… 🙁
Are febra maaare, iubitul meu…si sint distrusa…
….chiar acum, cand afara ninge ca-n povesti, offf, asa patim noi tot timpul…
…si de parca asta n-ar fi fost de ajuns, si eu ma lupt, de tot atatea zile, cu „cariera mea de pietre” de la rinichi! :))
Rad, pentru ca nu ma intereseaza durerile prin care trebuie sa trec eu…ci Bogdi…
Cred ca nu va scapa fara „albinuta”…cum ii spunem noi injectiei… 🙁

Va pup, deci, scumpelor si astept cu nerabdare sa incercati buletele! 🙂
S-ar putea sa nu va puteti opri din mancat… 😛

Raspunde
mirela c 16 februarie 2009 - 12:19

Azi le si incerc.
Cristina abia asteapta!Miruna la cat de mancacioasa e ,sigur o sa-i placa.
te poop Laura draga!

Raspunde
LauraAdamache 16 februarie 2009 - 08:59

Laurici draga mea dupa ce m-am delectat cu minunatele tale poze „din tinerete” unde am avut ocazia sa descopar o minune de fata de o frumusete exotica si misterioasa ,acum ma delectez cu buletele tale care au iesit mai mult decat minunat.
Iti multumesc pentru cuvintele tale Laurel drag. Esti o persoana deosebita pe care eu o apreciez foarte mult din toate punctele de vedere.
Pupa comoara mica de Bogdilici care vad ca a crescut si pe zi ce trece tot mai frumos se face.
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si numai zile senine!!

P.S. Apropos de pozele tale, esti superba si bruna si blonda, atat atunci cat si acum. Si chiar daca ai avea parul mov sau albastru tot frumoasa ai fi pentru ca din punctul meu de vedere un om frumos ramane un om frumos indiferent de culoarea parului.
Te pup draga mea!!!

Raspunde
Gargarita 15 februarie 2009 - 14:29

CE BUUN!!Chiar ma gandeam sa fac si eu bulete, pentru ca nu am incercat pana acum.
Acum am si de unde sa ma inspir:)

Raspunde
Miha 15 februarie 2009 - 12:28

Numai atat? Si e gata gustarica? :))

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.