Budinca din branza de vaci
Astazi am inca o reteta minunata pentru puiutii vostri, si anume o budinca din branza de vaci, ataaaat deΒ gustoasa incat o pot savura oricand, dar mai ales cand au pofta de ceva dulce si bun π Ii puteti rasfata cu ea de Pasti, in loc de pasca.
Ingrediente:
- 300 g branza de vaci dulce
- 100-150 g zahar
- 2 linguri de gris
- 1/2 cescuta cu lapte
- 3 oua
- stafide
- coaja rasa de lamaie (optional)
- putin unt
Iar acum, recent, am refacut-o intr-un vas de portelan, termorezistent…cu muuult sos de capsuni, capsuni de gradina proaspete si aromate!!!
Dupa reactia lui Bogdi, puteti deduce cu usurinta cat de gustoasa a fost! π
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca branza cu zaharul, grisul, laptele plus coaja de lamaie si stafidele (eu le-am lasat pe amandoua pe-afara, pentru ca nu e nimeni mare fan π )
Separat, bate ouale ca pentru omleta, apoi incorporeaza-le in compozitie. Toarna amestecul intr-o forma mica, unsa cu unt, cu diametru de 20 cm, maxim 24 cm, si coace-o in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade C) pentru aproximativ 25-30 de minute.
Este delicioasa chiar si simpla, cum am servit-o noi, dar cu dulceata de cirese amare sau orice alta dulceata e nebunie!!!!!!!!
Doar cateva poze de final pentru voi (dar cred ca si cele mai reprezentative π )
Detaliu rumen si pudrat π
Oricum, sunt sigura ca veti fi invitati sa gustati din „festin”.
…asa am patit si noi, si ce bun a mai fost!!!!!!!
„Taietura” e curata, frumoasa, apetisanta!!!
Pentru voi, prieteni dragi. Mici si mari!!!! π
P.S. Branza dulce o puteti inlocui cu orice alt tip de branza…dulce π