Budinca de cozonac

6 comentarii
Budinca de cozonac pe care v-o prezint acum este ultima reteta cu reminiscente pascale 😛

De-acum incolo va voi bombarda cu noi (si cat mai multe, sper eu 😀 ) retete de prajituri, dulciuri si alte nebunii de sezon. Pazea ca vin!!!!!!!!! :)))
By the way, budinca asta din cozonac a iesit suuuuuper!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 1 cozonac (sau resturi de cozonac, mai uscate)
– 500 ml lapte (gras)
– 200 ml smantana dulce pentru frisca
– 5 oua mari
– 100 g zahar
– 80-100 g stafide
– 3, 4 linguri rom (de calitate) sau 1 lingura esenta de rom
– 100 g unt

 

Mod de preparare:

Prima data se pun stafidele in rom sau in esenta de rom si 2, 3 linguri apa calduta ca sa se inmoaie. Ideal ar fi sa le lasati peste noapte, ca sa fie extra aromate, dar si o ora daca stau e de ajuns 😉

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se unge cu unt (50 g) un vas incapator, cu diametrul mai mare de 30 cm, si rezistent la cuptor. Cozonacul se taie in felii groase cam de un deget si se aseaza in tava bine unsa cu unt.

Se bat ouale cu zaharul foarte bine (folositi un mixer); se adauga laptele impreuna cu smantana (nebatuta) si stafidele macerate in esenta de rom.

Se toarna amestecul peste feliile de cozonac, avand grija sa fie insiropate bine. Daca vasul pe care il aveti este prea mic pentru cantitatea de cozonac, asezati un strat de felii de cozonac, insiropati cu jumatate din amestecul lichid, acoperiti cu restul de cozonac si insiropati cu cealalta jumatate de lichid.

Se taie bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se serveste stropita cu sirop de fructe sau doar cu frisca batuta.

N-am crezut ca va iesi atat de buna 😛

Sfat: Cand inca nu s-a racit complet, ungeti budinca cu 3, 4 linguri dulceata de capsuni ori gem de caise, incalzit putin inainte. Eu, desi am vrut s-o fac, n-am mai ajuns, deoarece, culmea sau nu :D, inclusiv Bogdi meu scump s-a aratat foarte interesat de ea!!!
Pentru voi, cu mare drag!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Eunice Cociorvan 11 ianuarie 2013 - 00:30

Frisca nu mai trebuie batuta?

Raspunde
Sorana 1 mai 2012 - 11:48

suuuper tare reteta…:) acum am scos-o din cuptor…
Multumesc fumos!

Raspunde
Alice Kitchenette 25 aprilie 2012 - 14:43

La cat de bine arata nu cred ca ar putea fi altfel decat delicioasa. Foarte interesant blogul!

Raspunde
adina 24 aprilie 2012 - 17:51

Laura as vrea sa incerc si eu reteta ta,ca tare bine arata,dar as vrea sa te intreb ce cozonac ai folosit ceva anume,din comert?
Multumesc!

Raspunde
Roxana 24 aprilie 2012 - 17:37

Asta mi se pare ce mai gustoasa reteta din cozonac. Si arata bine! 🙂

Raspunde
Beth 24 aprilie 2012 - 09:31

Cette brioche et magnifique juste de regardez sa donne envie de la manger!

Bisous

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alice Kitchenette Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.