Budinca de casa

Dragilor, m-am gandit ca poate ati vrea sa stiti cum e sa mananci o budinca de casa buna si-aromata, asa ca v-am pregatit o cupa mare de budinca de vanilie 🙂 Un desert desprins din copilarie!

Noi, cand eram copii, nici nu mai asteptam sa se raceasca…iar oala stralucea pana ajungea in mainile mamei, la spalat :))

O puteti servi simpla (revin si cu varianta de ciocolata) sau o puteti cladi in forme pentru ca cei mici (si cei mari 😀 ) sa o manance cu-o si mai mare pofta!

O alta reteta de budinca, un pic mai altfel, gasiti aici: Panna Cotta

 

Ingrediente:

  • 4 cani lapte (cana de 250 ml)
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana zahar (nu plina)
  • 1/2 cana faina sau amidon alimentar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita extract (esenta) de vanilie
  • 2 linguri mari de unt (50 g)

 

Sfat: albusurile ramase le puteti transforma, desigur, in bezele!

 

Mod de preparare:

Totul decurge foarte usor…si chiar v-as recomanda, daca aveti prea multe oua si nu stiti ce sa faceti cu ele…sa faceti din start portie dubla!!!

Asadar, prima data incalzeste laptele intr-o oala, la foc mic.

Separat, intr-un bol inalt, amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza (1-2 minute, cu mixerul).

Adauga apoi faina cernuta si amesteca totul bine.

In continuare, toarna o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si amesteca energic.

Toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu.

Budinca se lasa pe foc pana se ingroasa (cand incepe sa bolboroseasca e semn ca e gata 😀 ).

La sfarsit, adauga esenta de vanilie si untul, taiat in bucati, si amesteca din nou foarte bine. Un tel face minuni in punctul asta 😀

Lasa budinca la racit in boluri sau pahare (se pot pune si cateva bucati de biscuiti inauntru).

Serveste-o simpla sau cu fructe ori cu siropul de fructe preferat!!!

…sau cu orice altceva iti face placere: ciocolata, nuca de cocos, etc.

Foarte, foarte gustoasa!!!!!!

 

Dupa ce sta la frigider cateva ore, devine si mai buna!!!