Briose Ghiveci cu flori

 

Briose Ghiveci cu flori, acesta este cadoul meu dulce pentru voi, fete dragi!!!! Si desi m-am necajit tare mult din cauza ca nu am reusit sa vi le ofer chiar de 8 martie (simularile lui Bogdi si alte nebunii de zi cu zi mi-au acaparat toata energia), mi-am revenit in fire si mi-am amintit ca voi sunteti cele mai minunate prietene din lume iar un cadou venit din partea mea va fi intotdeauna pretuit de voi!

Eu, acum, am ales varianta cea mai rapida…si cea mai usoara 😀 …o reteta grozava de briose si cateva buchetele de azalee rosie (sper sa nu gresesc in legatura cu asta), cu care sa ornez micile mele ghivece dulci, dar voi le puteti orna cu flori de zahar sau din napolitana ori chiar cu niste fursecuri in forma de floare (revin cu ideea asta, cat de curand).

Aici: Acadele pentru fete, aveti o alta reteta de briose in ghivece. In ghivece de lut. Si cu inimioare de bezea. Tot pentru voi 🙂

 

Ingrediente pentru 12 briose:

Pentru aluatul de briose:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 160 g faina
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 170 g smantana (acra, pentru ciorbe)
Pentru ornat:
  • flori mici, naturale (comestibile) sau flori de zahar ori napolitana

In plus:

  • 12 forme de copt din silicon (pentru briose, in forma de ghiveci)

 

Pentru voi, cu toata dragostea!!!!! <3

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol, potrivit). Se aseaza fomele de ghiveci in doua tavi pentru muffins (ca sa stea nemiscate la copt).

Eu am folosit niste forme mici si nemaipomenit de dragute, niste forme de ghiveci din silicon, dar daca nu le gasiti prin comert, puteti folosi ghivece noi, cum am facut aici: Acadele pentru fete.

Pentru aluatul de briose, se bate untul moale (scos din timp din frigider) cu zaharul timp de 1-2 minute. Folositi cu incredere mixerul pentru asta! 😛  Se adauga apoi ouale, unul dupa altul, amestecand scurt dupa fiecare. Se adauga si smantana iar la final se incorporeaza amestecul uscat, format din faina, sare…atat cat luati cu trei degete…praf de copt, bicarbonat si pudra de cacao. Amestecati usor, doar pana cand obtineti un aluat omogen, nu mai mult, pentru ca briosele sa iasa fragede!

Compozitia pentru briose se toarna in formele de ghiveci (cate o lingura mare in fiecare forma sau doua, vedeti voi, va orientati), fara sa nivelati aluatul. Briosele se coc cca. 18 minute, maxim 20 de minute. Asa arata gata coapte:

Ornate cu flori:

Pentru voi, fete dragi!!!!! <3

Eu le-am lasat simple, pentru ca mi-a placut tare mult cum au crescut briosele, si cum s-au crapat, imitand foarte bine pamantul 😛 , dar voi, daca vreti, puteti unge fiecare briosa cu crema preferata (mascarpone+nutella sau ciocolata topita ar fi o idee) si apoi puteti presara „firimituri” de Oreo. La final, le ornati cu o floare, naturala, de plastic, de zahar, de care vreti :)) …si aveti cele mai frumoase briose cu flori din lume!!!

 

Sfat: Desigur, in cazul in care veti folosi flori naturale, asa cum am facut eu,  va trebui sa va ganditi si la aspectul igienic al retetei. Astfel, infasurati coditele in folie alimentara transparenta, inainte de a le introduce in briose.