Briose cu visine si ciocolata

18 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16489″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceste briose cu visine si ciocolata sunt grozav de bune!!! Le-am facut deja de 3 ori pana acum si le-as mai face (a papat Bogdi meu de numa’ 😀 ) dar nu mai am visine proaspete iar cele pe care le-am congelat, le-am „pastrat” pentru alte bunataturi dulci! 🙂

Ingrediente pentru 12 bucati

– 100 g ciocolata cu lapte
– 80 g unt moale
– 100 g zahar
– 4 oua
– 30 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 3 linguri lapte
– 200 g nuci sau alune macinate
– 200 g visine proaspete sau congelate
– sare
– 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Mod de preparare:
Se bate untul cu 100 g zahar. Se separa ouale. Galbenusurile se inglobeaza pe rand in unt, urmate de faina amestecata cu praf de copt:

Se adauga laptele, nucile/alunele (puteti pune 100 g nuci+100 g alune, cum am facut eu)

…si ciocolata rasa sau tocata in bucatele mici, cu cutitul:

Se omogenizeaza totul.
Se pregatesc visinele:

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit). Albusul se bate cu un praf de sare; se inglobeaza in aluat:

Se tapeteaza formele de briose cu 12 suporturi mici de hartie sau, daca nu aveti, se ung cu unt si se presara cu faina. Se introduce aluatul si se repartizeaza deasupra visinele:


Se coc cca. 22 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pot pudra cu zahar praf si scortisoara.
…eu n- am mai apucat :))

Delicioase!!!!!

 

Aici, refacute 🙂

[shashin type=”photo” id=”16490″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

18 comentarii

Laura 6 aprilie 2011 - 10:03

N-are nimic 🙂
…dar va trebui sa pui cate 2 hartiute/briosa, pentru a nu avea surprize 😛
Te astept cu impresii!!!

Raspunde
Anonymous 6 aprilie 2011 - 09:40

buna laura, ma incanta si pe mine sa fac aceste briose minunate, insa nu am tava speciala…are ceva daca le pun decat in hartiutle acelea speciale si le bag asa la cuptor?merci

Raspunde
Laura 17 iunie 2010 - 18:42

Te pup, Andra 🙂
Si eu sint la fel de incantata de cunostinta si ma bucur mult ca te-ai hotarat sa-mi scrii 🙂
…imi pare rau doar ca nu am ajuns pana acum sa iti raspund, dar sper ca te-ai descurcat si fara sfatul meu…asa e, poti linistita tapeta forma cu un pic de grasime (unt/margarina) si-apoi cu faina.
Briosele astea sint tare gustoase, si-acum chiar e sezonul visinelor (si la noi s-au facut atat de frumoase) incat ar fi pacat sa nu le incerci (din nou :P)
Te pup pentru mesajul calduros!
Sa mai treci pe la mine 🙂

Raspunde
Andra 4 mai 2010 - 19:44

Servus Laura,

Sunt Andra din Cluj. Imi pare bine de cunostinta. Iti scriu pentru prima data; cu toate ca te vizitez de ceva vreme.
Astazi ma gandeam ca frumos mi ar sta sa te si salut avand in vedere ca ti-am „furat” cateva retete pe care le am facut si au iesit super.
Astazi mi-am cumparat o tava de muffins si am intrat pe seitul tau dupa o reteta. Am ales muffins cu visine si ciocolata. Am cumparat un compot de visine si imediat ma apuc de treaba.
Oare e vreo problema daca tapetez formele cu faina in loc de acele hartiute speciale? Nu am mai apucat sa iau si hartiute dar le voi pune pe listuta de prioritati.
Mi-a parut bine.

Raspunde
Laura 30 iunie 2009 - 16:37

Anne, te puuuup!!! …acum mi-ati dat emotii, fetelor! 😛
Tin pumnii! 😉

Raspunde
Laura 30 iunie 2009 - 16:35

Wow, Amalia, ce mult ma bucur ca le vei face!!! De-abia astept! :))
Si eu te pup!!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 30 iunie 2009 - 16:34

Mirela, daca ai la indemana toate ingredientele, ar fi pacat sa nu le-ncerci! 🙂
Mie, una, mi-au placut la nebunie!!!
Pupici si sa dai de stire daca le-ai testat 😛

Raspunde
Anne 30 iunie 2009 - 13:00

Este delicios..am luat si eu reteta sa fac. Multumesc!

Raspunde
Amalia 30 iunie 2009 - 08:28

Laura draga azi incerc sa prepar si eu delicioasele tale muffins. Am visine, am ciocolata, nuci…deci nu imi ramane decat sa incerc. Iti multumesc ca ne-ai impartasit si acest desert si te sarut cu mare drag!

Raspunde
Mirela 30 iunie 2009 - 01:16

Wauuuu,super arata Laura draga!
Foarte faine…trebuie sa le incerc si eu…cu cirese chiar nu am facut muffins,:))…si cu nuca,hmmmm…trebuie sa fie un deliciu!!
Te pup dulce!

Raspunde
Laura 30 iunie 2009 - 00:41

…fara, Ralu draga 🙂 …pentru ca se stia cat sint de bune si de-abia au avut rabdare sa le pozez…intregi! 😛
Dar am sa le mai fac…si promit sa fiu mai vigilenta! 😀
In schimb, am o sectiune delicioasa de la muffinsurile cu corcoduse, pe care sper sa le postez maine 😉
Sa fii pe faza! :))

Raspunde
Raluca Octavia 29 iunie 2009 - 23:13

superba reteta si superbe poze.Dar… fara sectiune?

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 22:02

Alizelu’, sint incantata ca iti place poza mea cu visine (mai reusesc si eu, cand si cand, cate una mai spectaculoasa :D)…dar ce frumoasa e poza ta de la avatar!!!!!!

I love it, too! 😛

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 21:59

Flori draga, cat de frumos (si-adevarat :P) ai zis tu: Imparatia visinelor! 🙂
…anul asta chiar am avut visine din belsug…si la anu’ cred ca vom avea chiar si mai mult, asa ca voi fi cam „ocupata” :)) ..spre deliciul vostru! Sper… 😀
Pupici!!!

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 21:50

Bely, da’ nici compot de visine nu gasesti?!…ca merg la fel de bine 😉
Combinatia visine-ciocolata e irezistibila si ar fi pacat sa nu le incerci in formula asta…
Bafta in tot ce iti propui! 🙂

Raspunde
ISABELA 29 iunie 2009 - 15:24

Yammmyyy 😛
Poza cu visinele este superba 🙂

I LOVE IT!!

Raspunde
Flori 29 iunie 2009 - 12:57

daca esti in „imparatia” visinelor, numai bunatati faci! te pup!

Raspunde
bely 29 iunie 2009 - 12:55

Buna Laura, arata foarte bine briosele..am sa le incerc curand, dar trebuie sa inlocuiesc visinile cu alt fruct, deoarece aici nu gasesc visine din pacate.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Mirela Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.