Le fac de vreo doua zile intruna si nu ne saturam de ele!!!!!!! 😀
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 120 g zahar (1 cana zahar)
- 180 g faina (1 cana jumatate faina)
- 200 ml apa minerala (1 cana apa minerala)
- 80 ml ulei (jumatate canita ulei)
- un praf de sare
- 1/2 pliculet praf de copt (5 g)
- 1 mar mare, taiat cubulete
- zahar pudra
- scortisoara
!!! Pentru a masura ingredientele se foloseste o cana de 200 ml
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc moderat) si se tapeteaza o forma de briose cu hartiute speciale de hartie (daca nu aveti, puteti unge formele cu putin ulei si apoi presara cu faina).
Pentru aluatul de briose, se bate bine uleiul cu zaharul, de preferat cu mixerul. Se toarna treptat apa (rece) si se incorporeaza faina amestecata cu sarea si praful de copt, toate cernute (se poate adauga si-o lingura de nuca de cocos).
Se adauga in compozitie cubuletele de mar (fara coaja). Compozitia astfel obtinuta se toarna in formele de briose, pregatite.
Briosele se coc aproximativ 35 de minute. Cand sunt gata, se presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, dar numai dupa ce s-au racorit putin si, foarte important, se lasa sa se raceasca bine inainte de a le scoate din hartiute.
Poze noi!!!!!
Poze vechi :))
Astept cu nerabdare sa le incercati, caci stiu sigur ca va vor placea la nebunie!!! 🙂
18 comentarii
Mulțumesc Laura. Poți sa îmi spui te rog cu ce as putea înlocui zaharul (soțul nu poate consuma)?
Otilia draga, ti-as recomanda stevia, care e foarte buna la gatit, la copt, dar se va folosi o cantitate mica. O lingurita, doua. O alta varianta ar fi, mai ales daca ai mere bine coapte si dulci, sa nu pui deloc zahar la copt ci sa cresti cantitatea de scortisoara iar dupa ce briosele se racesc, sa le acoperi cu putina miere. Alti indulcitori eu nu am prea folosit…
Le-am încercat sunt minunate ❤️
Ioana draga, ce mult ma bucur!!! <3
Te pup dulce!!! De-acum le poti reface oricand! 🙂
Daca pun compozitia doar in hartiuta de briose are ceva? Inca nu am tava speciala pt briose :-).
N-are nimica, Mihaela, doar ca te sfatuiesc sa pui minim 2 hartiute la o portie. Pentru o mai mare stabilitate 🙂
Pofta mare!!!
Super bune briosele, ii plac si baietelului meu Yannis :). O sa le mai fac sigur! Pt siguranta am folosit 3 hartiute la fiecare si a fost ok. Mersi
Ce se poate folosi in loc de apa minerala??? Apa plata sau lapte?
Buna Laura, am facut aceste briose de 3 ori in 2 zile. Au fost foarte apreciate de parinti, prieteni si sot. In total 20 de persoane s-au bucurat de ele. Intr-o luna am facut 4 retete de prajituri de pe blogul tau si toate au fost foarte apreciate. Multumim pentru retete!!!!
Sunt dementialeeeee:*
draga Laura , am incercat si eu aceste briose si au iesit foarte bune , mie mi au iesit 12 si zic eu ,,as mai fi pus poate un mar ca sa fie mai mult in fiecare , dar sunt foarte bune , parfumate si gustoase ,,din nou , inca o reteta incercata de pe blogul tau care imi iese bine . Multumesc!!!
delicioase!mie mi-au iesit 12:)
Cam cat inseamna o cana ? (in grame sau ml )
Mulțumim, om frumos pentru rețete minunate! De fiecare dată mi.a iesit orice rețetă! 💜
Cred ca-i spun sotiei sa se apuce de treaba 😀
pentru cate briose e aluatul?
bune bune, trebuie incercate in post! Claudia
super! Aur curat retele tale de post! 🙂