Briose cu mere

Va intrebati cumva ce-ar face ziua asta mohorata sa devina mai putin mohorata?! Aceste briose cu mere, de post, evident 😀 , cele mai pufoase si aromate briose de post pe care le-am gustat vreodata!!!

Le fac de vreo doua zile intruna si nu ne saturam de ele!!!!!!! 😀

 

Ingrediente pentru 12 bucati:
  • 120 g zahar (1 cana zahar)
  • 180 g faina (1 cana jumatate faina)
  • 200 ml apa minerala (1 cana apa minerala)
  • 80 ml ulei (jumatate canita ulei)
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt (5 g)
  • 1 mar mare, taiat cubulete
  • zahar pudra
  • scortisoara

!!! Pentru a masura ingredientele se foloseste o cana de 200 ml

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc moderat) si se tapeteaza o forma de briose cu hartiute speciale de hartie (daca nu aveti, puteti unge formele cu putin ulei si apoi presara cu faina).

Pentru aluatul de briose, se bate bine uleiul cu zaharul, de preferat cu mixerul. Se toarna treptat apa (rece) si se incorporeaza faina amestecata cu sarea si praful de copt, toate cernute (se poate adauga si-o lingura de nuca de cocos).
Se adauga in compozitie cubuletele de mar (fara coaja). Compozitia astfel obtinuta se toarna in formele de briose, pregatite.
Briosele se coc aproximativ 35 de minute. Cand sunt gata, se presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, dar numai dupa ce s-au racorit putin si, foarte important, se lasa sa se raceasca bine inainte de a le scoate din hartiute.

Poze noi!!!!!

 

Poze vechi :))

Astept cu nerabdare sa le incercati, caci stiu sigur ca va vor placea la nebunie!!! 🙂