Muffins cu corcoduse

[shashin type=”photo” id=”17246″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceste muffins cu corcoduse sunt foarte gustoase si savuroase, asa ca daca aveti ocazia sa le incercati, nu ezitati! Noua ne-au placut la nebunie, desi nu sunt foarte dulci (cum suntem noi mai mereu obisnuiti :D). Prima data cand le-am facut, am pus nuca macinata, dar acum, recent, cand le-am refacut, le-am lasat simple. Delicioase, in ambele moduri 🙂
Nu sunt deloc uscate, din contra, mai ales daca le serviti cu sos de corcoduse sau gem de corcoduse cu mere.

Ingrediente pentru 12 bucati

Pentru aluat:
– 175 g. unt
– 120 g. zahar
– 1 praf sare
– 1 plic zahar vanilat (10 g.)
– esenta vanilie
– 3 oua mari
– 50 g. nuci macinate (optional)
– 220 g. faina
– 1 lingurita praf de copt
– 75 ml. lapte

Umplutura:
– 280 g. corcoduse, rosii sau galbene

Mod de preparare:

Se bat cu mixerul untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta. Se inglobeaza ouale pe rand si se mai bate bine dupa fiecare. Se amesteca nucile (daca folositi) cu faina si praf de copt si se inglobeaza in aluat. Se adauga treptat laptele.
Se incinge cuptorul la 175 grade C. (foc potrivit). In fiecare adancitura a formei se aseaza cate un suport de hartie. Se toarna aluatul pana la 1 cm fata de margine. Se spala corcodusele, se sterg, se taie jumatati, se golesc de samburi si se ingroapa cu grija in aluat.
Se coc 20-25 minute, pana se rumenesc.

Prea usor de facut…asa ca va arat doar cateva poze „finale”:

[shashin type=”photo” id=”17247,17248,17249,17250″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cipi le pudra de zor cu zahar praf 😀

[shashin type=”photo” id=”17251,17252,17253″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Pozele vechi 🙂





…si de data asta am reusit sa imortalizez si-o sectiune 😛

Faine de tot!!!