Briose cu ciocolata

Cele mai gustoase briose cu ciocolata pe care le-am gustat vreodata, doar atat pot sa va spun!!!! Faceti-le cat mai rapid, sa va convingeti 🙂

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata fina cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • 250 ml lapte batut
  • 200 g ciocolata cu lapte pentru glazura

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C (foc potrivit).
Aranjati hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Daca nu aveti, nu-i nimic, ungeti formele cu ulei sau unt topit si tapetati-le cu faina:

Taiati in bucati ciocolata cu lapte; puneti -le apoi intr-o punga de plastic si treceti cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine. Sau faceti asta ajutandu-va de robotul de bucatarie, cum am facut eu 😛
Amestecati faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerneti in prealabil faina, cacaua si praful de copt).
Bateti intr-un alt vas untul moale cu zaharul,  adaugati oul si laptele batut si amestecati-le bine. Incorporati masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen:

Puneti cate o lingura plina de aluat in fiecare adancitura, fara sa nivelati aluatul:

Dati briosele timp de 20-25 minute la cuptor. Scoateti tava si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, sa se racoreasca:

Luati-le apoi din forme si asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca:

Topiti la bain-marie sau la microunde ciocolata cu lapte si glazurati briosele:

Pufoase si cu un gust intens de ciocolata. Iar cu un pahar de lapte simplu sau cu ciocolata langa devin pur si simplu irezistibile!!!

Sectiune 😛