Briose cu ciocolata
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 100 g ciocolata fina cu lapte
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt (10 g)
- 100 g zahar
- 1 ou mare
- 250 ml lapte batut
- 200 g ciocolata cu lapte pentru glazura
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C (foc potrivit).
Aranjati hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Daca nu aveti, nu-i nimic, ungeti formele cu ulei sau unt topit si tapetati-le cu faina:
Taiati in bucati ciocolata cu lapte; puneti -le apoi intr-o punga de plastic si treceti cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine. Sau faceti asta ajutandu-va de robotul de bucatarie, cum am facut eu 😛
Amestecati faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerneti in prealabil faina, cacaua si praful de copt).
Bateti intr-un alt vas untul moale cu zaharul, adaugati oul si laptele batut si amestecati-le bine. Incorporati masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen:
Puneti cate o lingura plina de aluat in fiecare adancitura, fara sa nivelati aluatul:
Dati briosele timp de 20-25 minute la cuptor. Scoateti tava si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, sa se racoreasca:
Luati-le apoi din forme si asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca:
Topiti la bain-marie sau la microunde ciocolata cu lapte si glazurati briosele:
Pufoase si cu un gust intens de ciocolata. Iar cu un pahar de lapte simplu sau cu ciocolata langa devin pur si simplu irezistibile!!!
Sectiune 😛