Briose cu cafea si nuci

Iubesc cafeaua, si, deci, in consecinta, si aceste briose cu cafea siĀ nuci šŸ™‚
Sunt foarte bune si simple, dar se pot acoperi cu ciocolata cuĀ cafea, topita, si apoi presarate cu alune maruntite…cred ca ar arata si mai spectaculos!
Ingrediente pentru 12 briose:
– 350 g faina obisnuita
– 1 lingura praf de copt
– 1 lingura cafea ness
– 125 g zahar
– 50 ml miere limpede
– 150 ml lapte
– 1 ouĀ mare, batut
– 1 lingura ulei
– 125 g nuci, taiate marunt
– 1 lingura miere pentru uns briosele
– 50 g alune, taiate marunt
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. (foc mare).Ā Tapetati cu hartiute specialeĀ o forma de briose.
Cerneti intr-un castron faina, praful de copt si o priza de sare:

Dizolvati nessul in 2 linguri de apa clocotita:

Adaugati apoi zaharul, mierea, laptele, oul si uleiul:

Amestecati-le, apoi incorporati compozitia in amestecul cu faina:

Framantati pana obtineti un aluat moale, apoi incorporati nucile:

Puneti aluatul in cele 12 forme si neteziti suprafata…eu am lasat-o asa cum a binevoit sa pice din lingura :))

Coaceti cca. 12 minute, dupa care ungeti deasupra cu miere si presarati cu alune.
Eu le-am lasat simple fiindca mi-au placut mult asa šŸ™‚

Se servesc calde, cu unt si miere…si cu o ceasca mare de cafea!!! šŸ˜€

Sectiune:


Foooarte bune!!!