Branzoaice

34 comentarii

branzoaice_07

Aceste branzoaice sunt delicioase si absolut pe „gustul” gospodinelor incepatoare 😛 Metoda lor de impachetare e una extrem de simpla, dupa cum veti afla mai jos. Irina draga, mii de pupici bunicii tale pentru minunatiile astea de branzoaice, pe care Bogdi meu le-a savurat cu mare pofta! 😀
Sunt pufoase si absolut minunate!!!!

 

Ingrediente pentru 6 bucati mari sau 8 mai mici:

Pentru aluat:
  • 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)
  • 2 oua
  • 35 g unt gras
  • 1 plic drojdie uscata (9 g) sau 25 g drojdie
  • 1 lingura smantana
  • 80 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • un varf de cutit sare
Ingrediente umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua mici
  • 2, 3 picaturi esenta de vanilie
  • stafide (optional)
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • un varf de cutit sare
  • un galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade (foc potrivit).
Pentru aluat, se cerne intr-un vas incapator faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, untul, drojdia, smantana, zaharul si, trepat, laptele caldut (se toarna putin lapte, se amesteca bine, iar putin lapte, iar se amesteca). Se framanta mai departe si, cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se adauga uleiul.
Se omogenizeaza din nou, apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde, mari, sau se fac direct cu mana.
Eu am incercat in ambele moduri si pot sa zic ca mi-a fost mai usor sa impart aluatul in 6 bile egale, pe care le-am mai lasat 10 minute la crescut pe masa infainata:
branzoaice_01
…si pe care le-am intins apoi cu sucitorul, decat sa tai forme cu un pahar (nici nu aveam cu gura atat de larga 😀 ) iar la final sa raman cu aluat, pe care tot in mana ajungeam sa-l modelez.

Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, portionat si dospit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, umplutura se va inmuia si inevitabil, va curge 😛 )
Astfel, se pune deasupra fiecarei „rotite” de aluat cate 3 linguri de branza (pe mijloc).

branzoaice_02

branzoaice_03

Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.

branzoaice_04

Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor, cca. 30 de minute:
branzoaice_05
Sau pana cand se rumenesc frumos, frumos, ca-n poza 😀
branzoaice_06
Sunt minunate!!!! Pufoase si grozav de bune ori calde, ori reci:
branzoaice
branzoaice_08
Foaaarte mult mi-a placut stilul asta de „impachetat”! :))
Pentru voi, cu drag!!!
branzoaice_09
Poza veche 🙂
[shashin type=”photo” id=”15602″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

34 comentarii

Andrada Cupen 6 octombrie 2016 - 19:01

Ce brânză ați folosit?mulțumesc

Raspunde
Laura Sava 7 octombrie 2016 - 10:17

Branza dulce de vaci, cum am specificat 🙂

Raspunde
Andrada Cupen 7 octombrie 2016 - 10:19

Marca m ar fi interesat:)

Raspunde
Laura Sava 7 octombrie 2016 - 12:43

Sunt mai multe sortimente pe piata, alege una cat mai grasa 🙂 Si eu am testat mai multe si am fost multumita!

Raspunde
Yonella Blondutza 21 mai 2014 - 14:18

azi ma bucur din nou de branzoaice!!

Raspunde
Aura 24 ianuarie 2012 - 18:57

f buna ac reteta; azi am pus-o in practica si am de gand sa o mai fac. multumim

Raspunde
Daniela 23 ianuarie 2012 - 19:23

Mi-am promis sa nu mai fac prajituri asa de des, dar cand am vazut pozele tale cu branzoaice nu am rezistat tentatiei….au iesit supeeeerrrr bunnnneeeee. Merci pentru reteta atat tie cat si Irinei.

Raspunde
Anonymous 18 ianuarie 2012 - 17:05

cat trebuie lasate la cuptor??arata minunat!

Raspunde
Mónika 9 decembrie 2010 - 13:20

Buná, as avea si eu o micá problemá, nu stiu despre ce esentá este vorba in retetá. Ajutatimá vá rog:)) Multumesc mult sitoate cele bune.

Monica

Raspunde
Aniela 24 martie 2009 - 23:36

Laura, ti-am zis ca ne era pofta!
nu e graba cu floricica, la mine aici e deja asa de soare ca se ofileste.
Numai bine,
A

Raspunde
Laura 23 martie 2009 - 22:48

Wow, Aniela, cat de rapida ai fost! 🙂
Ma bucur foarte tare ca v-au placut!
Noi tot asteptam sa vina soarele ca sa incercam ce am promis…ca altfel poate ni se „ofileste” floarea :))

Reteta e minunata si tot meritul e al Irinei, care ne-a impartasit-o 🙂

Raspunde
Laura 23 martie 2009 - 22:36

Ei, Alina, ai vazut ce repede m-am conformat?! 😛
…deci, sa stii ca m-am gandit cu adevarat la tine, atunci cand le-am facut 🙂
Ti le dedic…cu mare poftaaa!!! 😀

Raspunde
Laura 23 martie 2009 - 22:34

Cristina draga, te rog serveste-te cu toate branzoaicele ce se intrezaresc pe farfuria mea de sticla! 😛
Nici eu nu m-am incumetat (pana acum, evident! :D) sa fac asa ceva fiindca mi se pareau greu de facut…dar cu sistemul asta de „impachetare” toata treaba devine floare la ureche! :)))

Insanatosire grabnica!

Raspunde
Aniela 22 martie 2009 - 16:47

Laura, le-am facut, le-am papat si tare bune au fost.
Multumim frumos de reteta.

Raspunde
Alina 21 martie 2009 - 21:48

Saru’ mina pentru masa! Uite si ceva cald de la cuptor pentru mine :))

Raspunde
cristina 21 martie 2009 - 15:41

Nici nu sti de cata vreme imi sta in minte sa fac branzoaice..yumm yumm ce delicioase arata ale tale!!mi-ai facut o pofta…tare as papa una:))!laurici sunt foarte racita de cateva zile si nush cand am sa ma incumet sa intru din nou in bucatarie ..imi permiti sa pap cateva din poza de la tine?:))

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 19:21

Aniela, am gasit atatea idei minunate pentru copii (mai ales in domeniul culinar :P) la tine pe site incat mi-ar fi imposibil sa nu-mi placa! 😉
Vom face floricica apetisanta negresit! 🙂
…si de-abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit branzoaicele!
Numai bine si tie!

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 19:17

Multumesc frumos de invitatie, Adriana! 🙂
Foarte interesanta initiativa ta, felicitari!
Am sa trec sa citesc mai pe larg, despre ce este vorba.

Raspunde
Aniela 19 martie 2009 - 16:06

Laura, ma bucur mult ca iti place site-ul meu. Te rog chiar sa faci retetele. Te astept cu impresii si poze. MUltumesc mult. Iti voi spune cum au iesit branzoaicele. Azi le fac.
Numai bine,
Aniela

Raspunde
adriana 19 martie 2009 - 15:36

pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea..imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
http://adriana-dardindar.blogspot.com/

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 11:29

Cu cea mai mare placere, draga Aniela!!! 🙂
Ma bucur mult ca va place!

P.S. Tare frumusel site-ul tau!
Am sa te iau, cu tot cu copii :P, la mine! 🙂
Am zarit niste retete pentru copilasi absolut extraordinare!
Felicitari!

Raspunde
Aniela 19 martie 2009 - 02:07

Laura, excelent. Chiar ne era pofta de branzoaice. Multumim de reteta.

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 01:31

Oh, Lauraaaaa, o sa te mint si o sa-ti zic ca mai am 😛 …ca nu ma lasa inima sa-ti zic adevarul!!! :))
Is faine, faine, merita sa le incerci!
Te pup!!!

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 01:21

Raluca, nu ai pentru ce sa iti ceri iertare, pentru asta sint facute retetele -sa fie incercate 🙂
Acuma, sigur, unele nu prea ies cum ne-am dori si de-aia eu zic ca e foarte important sa vezi ca „functioneaza” perfect (si la altii :P) si-atunci te poti baza pe ea!
Checul meu simplu e chiar perfect pe criza asta :))) …si e si gustos!
…cat despre aluatul de pizza ce l-ai vazut la Ada, nu pot sa-ti spun decat: Mersi fain de pont! 😛
Pupici si tie!!!

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 01:16

Multumim frumos,Irina!!! …si tie si mamaiei tale, pentru ca ati impartasit-o cu noi! 🙂
Si eu sint foarte incantata sa vad ca se bucura de un asemenea succes, pentru ca este intr-adevar o reteta minunata!
Multi pupici pentru ea!!!

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 01:06

Andre, esti o draguta si jumatate!!! 🙂
Iti multumesc din tot sufletul pentru incredere si sper sa nu te dezamagesc niciodata!
Imi doream de mult deja sa fac niste branzoaice iar astea mi s-au parut cel mai usor de realizat! 😛
Tin pumnii sa-ti iasa perfecte!!!
Pupici!!!

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 01:01

Ada, imi plac mult exclamatiile tale!!! 😛 …nu pot insemna decat un singur lucru: ca le vei face cu siguranta! :))
Aluatul l-am taiat cu o cana gradata de la Tupperware, cu „gura” larga.
E de preferat, deci, sa folosesti ceva in genul asta, caci cu cat e mai mare „rotundul” de aluat, cu atat mai pline cu branzica vor fi branzoaicele si totodata le vei putea impaturi si mai bine!
Spor la treaba!!! 😛

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 00:46

Eiii, Gabita draga, de cand au disparut branzoaicele astea delicioase de pe farfurii!!! :)))
Eu cand prind o raza de soare, sar ca arsa sa fac repede ceva 😛 …si dup-aia le postez, care cum apuc…
Te pup, greieras mic si scump! 😛

Raspunde
laura laurentiu 19 martie 2009 - 00:26

Oooo!Mai ai? Zi ca mai ai, te rog! Is grozzzzav de faineeee!

Raspunde
Raluca Octavia 18 martie 2009 - 23:12

Si eu le voi executa.
Si iertare, Laura, am trisat, vorba celor mici:am incercat alt chec, nu cel al matusii tale, care a iesit o nebunie. Si nu a iesit cum trebuie.Bine, faceam si vreo 5 treburi concomitent.Asa ca ma reintorc,umila,dar cu incredere in viitorul meu culinaresc.
Si fac si eu reclama aici pentru cel mai bun aluat de pizza, de pe blogul Adei Rusu.E cel mai bun,si elastic,si pufos…
MI-am dat termen pana duminica sa fac aceste minunatii.
Pupi.

Raspunde
irinaririna 18 martie 2009 - 21:40

Laura sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut atat tie cat si vizitatoarelor tale. Va pup pe toate!

Raspunde
Andre 18 martie 2009 - 20:56

Oauuu! Ce mult mi-am dorit sa stiu o reteta care sa si iasa! Nu incape indoiala ce incredere imi inspira retetele si mana ta! Multumesc mult ca te-ai gandit la branzoaice!

Raspunde
Ada Rusu-Milea 18 martie 2009 - 20:19

Vaaaai, cat de bine arataaaaa !!! O sa le execut in curand, multumim de reteta! Sa inteleg ca ai taiat aluatul rotund, da?

Raspunde
Gabriela Cara 18 martie 2009 - 20:15

Draga mea, cand mai ai timp de odihna?
Furnicuta, furnicuta,vreau si eu o branzoaica, ca eu am stat pe net si nu am facut nik… sa pap si eu. Te pupa si multumeste, greierasul!

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Alina Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.