Branzoaice
Aceste branzoaice sunt delicioase si absolut pe „gustul” gospodinelor incepatoare 😛 Metoda lor de impachetare e una extrem de simpla, dupa cum veti afla mai jos. Irina draga, mii de pupici bunicii tale pentru minunatiile astea de branzoaice, pe care Bogdi meu le-a savurat cu mare pofta! 😀
Sunt pufoase si absolut minunate!!!!
Ingrediente pentru 6 bucati mari sau 8 mai mici:
Pentru aluat:
- 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)
- 2 oua
- 35 g unt gras
- 1 plic drojdie uscata (9 g) sau 25 g drojdie
- 1 lingura smantana
- 80 g zahar
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- un varf de cutit sare
Ingrediente umplutura:
- 600 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 2 oua mici
- 2, 3 picaturi esenta de vanilie
- stafide (optional)
- coaja de la o jumatate de lamaie
- un varf de cutit sare
- un galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare:
Se omogenizeaza din nou, apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde, mari, sau se fac direct cu mana.
Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, portionat si dospit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, umplutura se va inmuia si inevitabil, va curge 😛 )
Astfel, se pune deasupra fiecarei „rotite” de aluat cate 3 linguri de branza (pe mijloc).
Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.