Bomboane Raffaello

65 comentarii

Mmm, bomboane Raffaello!!! Bune si cand eram copii, bune si acum!!!

Reteta mea e una extrem de simpla. Si rapida. Mai ales daca o preparati, ca mine, la robotul de bucatarie 😀
Faceam bomboanele astea inca de cand eram „prietena” lui Cipi 😛 , si pentru el le-am si refacut. Lui astea ii plac, varianta asta cu unt!!!

Iar daca va plac si voua atat de mult pe cat ne plac noua, inseamna ca le veti incerca imediat! Si nu veti ocoli nici varianta de post: Bomboane Raffaello vegane

 

Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele :))

  • 500 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 1 lingura mare smantana grasa (fermentata, nu lichida)
In plus:
  • fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru compozitia bomboanelor Raffaello, se amesteca laptele praf cu zaharul:

Se adauga nuca de cocos:

Apoi untul moale, lasat in prealabil la temperatura camerei:

La final se adauga smantana:

Se formeaza o compozitie la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, mai adaugati un pic de lapte praf si-un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana. Totusi, nu exagerati, pentru ca compozitia se transforma dupa ce sta la rece (tineti-o cca. 30 de minute la frigider inainte de a forma bomboanele):

Se modeleaza apoi, in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:

Bomboanele Raffaello se pot umple cu cate o aluna sau fistic crud.
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi 🙂

Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta (acoperite cu folie transparenta), dupa care se servesc cu pofta!!!
Sunt absolut delicioaseeeee!!!

 

Sfat: Nu prea e recomandat sa folositi lapte praf pentru bebelusi, dar daca n-aveti altul… :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

65 comentarii

Nicoleta Ishiy 15 martie 2016 - 00:59

asta e reteta pe care o cautam…faceam in adolescenta, la sarbatori in special…zilele astea mi-am amintit de rafaelo,insa nu retineam exact proportiile.eu doar nu puneam smantana, si imi amintesc ca le lasam la rece cam 30 de minute-o ora innainte de servire…aici unde locuiesc eu nu exista smantana, ci o crema de lapte, dar are cu totul alt gust…
multumesc…voi face astazi dupa…20 de ani aproape de pauza:-)

Raspunde
Laura Sava 15 martie 2016 - 16:33

Ce de amintiri am dezlantuit, asa e, Nicoleta?! 🙂
Sunt foarte bune cu smantana, nu sunt seci, ci savuroase (dupa prima nu te mai poti opri 😀 )
Sunt emotionata ca le vei incerca din nou, dupa atata timp…sper sa iti placa!!!
Te pup dulce!!!

Raspunde
Adi 21 octombrie 2014 - 18:07

daca pun Lapte praf granulat o sa iese?

Raspunde
Laura Sava 29 octombrie 2014 - 10:01

Iese, Adi 🙂 Ai o rasnita de cafea sau un blender (mai puternic)?! Baga-l un pic „in priza”, sa fie mai fin…
S-aveti pofta!!!!!!!!

Raspunde
Tina Mitre 20 decembrie 2012 - 17:42

Multumesc pentru toate retetele delicioase, Laura! Am incercat pralinele, compozitia mi-a iesit destul de tare chiar si cu 2 linguri si jumatate de smantana, dar cu chiu, cu vai, am reusit sa le modelez. Sunt foarte bune, si gata pentru petrecere :* Sarbatori fericite!!

Raspunde
Anonymous 23 mai 2012 - 22:06

Laura, felicitari pt reteta si multumim ca ne impartasesti atatea lucruri minunate! Doar ce am facut-o si deja s-a mancat jumatate:P. Pana maine sigur nu mai am ce da musafirilor(cu intentia asta le facusem). Spor la retetuit:D!

Raspunde
Anonymous 8 aprilie 2012 - 14:08

eu le fac si asa ::::
500 gr cocos
500 gr ricotta (urda proaspata)
220 gr zahar
le amestec toate,fac bilute pe care le dau prn cocos si se tin cel putin 2 ore la frigider
sunt foarte delicioase

Raspunde
Deutsa 10 ianuarie 2012 - 17:56

Acum am terminat bombonelele de facut si s-au si mancat:x au iesit aproximativ 60 de bombonici super delicioase:x felicitari

Raspunde
Anonymous 1 ianuarie 2012 - 19:24

Buna.Arata delicios bomboanele:) .Ma intrebam insa , nu as putea pune la cantitatea aceasta doar un pachet de unt? Strict pentru a micsora indicele caloric.
Iti mai amintesti, aproximativ cate bombonele ti-au iesit?As vrea sa fac pt o petrecere.Multumesc.

Raspunde
Alina 30 decembrie 2011 - 16:26

🙂 este prima reteta de Raffaello, gasita de mine, care include si smantana … si am zis ca trebuie sa incerc … si au iesit DELICIOASE !!! (nu cred ca mai am ce duce la petrecerea de Revelion 🙂 ) merci de reteta

Raspunde
carmen 12 mai 2011 - 21:46

cu asa reteta o lasi draku de dieta!

Raspunde
Anonymous 12 martie 2011 - 19:54

bomboaenel tale amentinta sa-mi distruga dieta! am dat din intamplare peste blogul tau si am ramas uimita cate bunatati am gasit. spune-mi drept nu-i asa ca nu esti srtaina de laboratoarele cofetariilor?

Raspunde
Marrynelax 2 martie 2011 - 18:41

SUUUUUPER!!! noi am ramas multumiti si am savurat cu placere aceste minunate bomboane…
totusi cu alune mi s-au parut mai crocante si mai aproape de cele originale.
Laura am mica o intrebare: cum as putea face ca aceste bomboane sa fie mai cremoase si pufoase…? multumim pentru receta si pentru ajutor 🙂 toate cele bune si gustoase.. 😉

Raspunde
Anonymous 9 februarie 2011 - 23:34

Felicitari pentru blog, iar reteta pare atat de delicioasa incat abia astept sa o incerc. Am insa o intrebare: se poate inlocui untul cu margarina? Mi-e frica sa nu influenteze gustul sau consistenta. Multumesc si succes in continuare, la cat mai multe retete gustoase, asa cum ne-ai obisnuit. 🙂

Raspunde
cristina 11 decembrie 2010 - 14:25

multumesc pentru ca te-ai gandit sa faci acest blog :*:*:**:*

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.