Bomboane Raffaello

65 comentarii

Mmm, bomboane Raffaello!!! Bune si cand eram copii, bune si acum!!!

Reteta mea e una extrem de simpla. Si rapida. Mai ales daca o preparati, ca mine, la robotul de bucatarie 😀
Faceam bomboanele astea inca de cand eram „prietena” lui Cipi 😛 , si pentru el le-am si refacut. Lui astea ii plac, varianta asta cu unt!!!

Iar daca va plac si voua atat de mult pe cat ne plac noua, inseamna ca le veti incerca imediat! Si nu veti ocoli nici varianta de post: Bomboane Raffaello vegane

 

Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele :))

  • 500 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 200 g unt (80 % grasime)
  • 1 lingura mare smantana grasa (fermentata, nu lichida)
In plus:
  • fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru compozitia bomboanelor Raffaello, se amesteca laptele praf cu zaharul:

Se adauga nuca de cocos:

Apoi untul moale, lasat in prealabil la temperatura camerei:

La final se adauga smantana:

Se formeaza o compozitie la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, mai adaugati un pic de lapte praf si-un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana. Totusi, nu exagerati, pentru ca compozitia se transforma dupa ce sta la rece (tineti-o cca. 30 de minute la frigider inainte de a forma bomboanele):

Se modeleaza apoi, in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:

Bomboanele Raffaello se pot umple cu cate o aluna sau fistic crud.
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi 🙂

Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta (acoperite cu folie transparenta), dupa care se servesc cu pofta!!!
Sunt absolut delicioaseeeee!!!

 

Sfat: Nu prea e recomandat sa folositi lapte praf pentru bebelusi, dar daca n-aveti altul… :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

65 comentarii

Cristina 21 20 septembrie 2010 - 22:57

precis sunt foarte gustoase 🙂 daca vrei sa gusti ceva la fel de bun,iti recomand sa incerci un amestec de cantitati egale-zahar,cocos si ricotta(am vazut ca ai mai folosit). ies niste bomboane suuuuper 🙂

Raspunde
ISABELA 16 februarie 2010 - 18:49

Lauricile-am facut si eu, sunt super buuune. Am avit musafiri, toata lumea s-a mirat ca erau facut in casa 😛
Miii de multumiri pt reteta minunata! Te puop!

Raspunde
Laura 8 septembrie 2009 - 23:08

Felicitari, Dan, pentru dedicatia cu care ai realizat aceasta reteta…si nu numai 😛
Ma bucur tare mult ca ti-au iesit atat de bine bombonelele mele preferate!!! 🙂

Raspunde
dan arad 7 septembrie 2009 - 21:54

Este foarte delicios , deja am facut reteta intr-o saptamana de 4 ori !! Este super si se face foarte usor .Cu respect deosebit
Dan ARAD

Raspunde
Laura 10 iulie 2009 - 13:43

Mirela, am fost deja la tine-n vizita si mi-a placut ce am vazut 😉
Spor la treaba in continuare, sa ne incanti cu cat mai multe retete!

P.S. Pupici pentru ca m-ai inclus pe lista de prieteni! Si eu am facut la fel! 🙂

Raspunde
mirela 10 iulie 2009 - 13:29

Nu am vrut sa fiu anonim,nu stiu de ce nu mi-a aparut numele(se vede ca am blogul de putin timp) .blogul meu este miamirela.blogspot.com te pup

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 23:11

Wow, in sfarsit vesti bune!!! 😛
Sint super-incantata ca ti-au placut bomboanele…si nu numai :))
De-abia astept sa iesi din anonimat, ca sa te pot felicita cum trebuie! 😉
Te pup pentru incredere!!!!!!!!!!

Raspunde
Anonymous 9 iulie 2009 - 14:44

Buna! Am facut si eu Bomboanele Raffaello dupa reteta ta,mi-au iesit foarteee bune.Te felicit pt blogul acesta,te urmaresc de la inceput si retele tale m-au facut sa-mi placa sa gatesc (inca sunt incepatoare in domeniul acesta :P).Acum mi-am facut si eu un blog culinar si recunosc datorita tie ,retetele tale sunt delicioase.Pupa-l pe Bogdi,ajutorul tau in bucatarie.

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 21:29

…si de la anonim second :)) …tot vesti „bune” primesc 😛 (mai, voi v-ati vorbit?! :D)

Am scris si in post ca daca va iese prea moale compozitia mai adaugati lapte praf/fulgi de nuca de cocos…sau daca dimpotriva, iese prea tare, mai puneti un pic de unt sau smantana…
Deci, cu niste fulgi de cocos ai fi rezolvat problema…si chiar cu inca un pic de zahar praf, mai ales daca nu ai nimic impotriva unui (mic) exces de zahar :))
…si oricum, dupa ce o puneai la frigider, se mai intarea…
…si uite ca acum mi-am amintit ca ai fi putut pune si napolitane (foi) zdrobite sau biscuiti maruntiti fin…
Sper totusi ca pana la urma le-ai putut savura si iti multumesc ca ai mai incercat si alte retete de-ale mele 🙂
Pupici si numai „reusite”!!! 😛

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 21:12

Anonim first 😛 …ma bucur foarte mult ca bombonelele mele au ajuns pana-n Suedia :)) …si ca le-ati savurat, desi ai avut ceva probleme cu compozitia…datorate, zic eu laptelui praf, care la noi are alta consistenta (am mai avut si auzit despre asta, inclusiv la „capitolul” faina, care tot asa, e altfel ca cea din tara)
Voi aveti calitate…iar noi avem…nici macar cantitate, ci doar preturi mari 😛
Te felicit pentru faptul ca le-ai „salvat” intr-un final…si te pup pentru ca le-ai incercat!
Fericirea mea e si mai mare, auzind ca a papat si puiul mic 🙂
Numai bine…si sa mai vii in vizita!!!

Raspunde
Anonymous 27 iunie 2009 - 13:42

buna laura….am incercat si eu unele rete de pe blogul tau .si miau iesit deliciaose….dar…. am facut si eu bomboanele raffaello si mia iesit moale ……… si nu mai am lapte praf ..cu ce pot inlocui?

Raspunde
Anonymous 19 iunie 2009 - 00:35

Am facut si eu bombonelele ….un adevarat deliciu …i-au placut mult si sotului si puiului meu („pace asta mami ..bun, bun”) inca nu vb foarte corect :), dar am intampinat o mica, mare problema …nu mi se lega compozitia, am pus mai mult unt pt ca am crezut ca asta e problema, mi se sfarama compozitia …nu stiu poate am gresit eu undeva (ceea ce nu cred)sau poate produsele nu au fost f bune …eu sunt in Suedia si normal ca nimic nu e la fel ca acasa ….a fost putin greu sa le dau forma …dar mi-au iesit. La gust au fost o nebunie si aspectul la fel:)

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 12:59

De-abia astept verdictul!!! 🙂
…cea mai asteptata „nota” va fi cea a puiului tau, evident! 😛
Pupici multi si mersi fain pentru mesajul incantator!
Sa mai vii pe la noi! 🙂

Raspunde
Anonymous 10 iunie 2009 - 00:13

si eu faceam raffaello dar cu cacao si visine din visinata inca de pe cand aveam 16 ani …tot am zis ca incerc varianta blanco si nu am mai facut-o …acum pot sa o fac si poate si pilul meu de 2 ani sa pape …misto blog laura!

Raspunde
Laura 4 februarie 2009 - 02:04

Bine-ai venit, Sorin!!! …si salutari sotiei! 🙂
Am emotii pana la aflarea „verdictului” :)) …caci imi doresc din tot sufletul sa fie pe placul vostru!

Raspunde
Sorin Micutiu 3 februarie 2009 - 19:30

Mi-au lasat gura apa….i-am dat de lucru sotiei( binenteles ca am rugat-o frumos) mi-am notat, manie facem si noi

Raspunde
Laura 2 februarie 2009 - 20:37

Cristina, draga mea, cred ca surpriza a fost una neasteptata si plina de emotie, de ambele parti! 😛 …caci atunci cand am postat imagini despre vacanta noastra, nu m-as fi gandit ca, iata, cineva de peste mari si tari isi va recunoaste locul acela unic, ce se numeste „Casa” …si i-l va arata, cu mare emotie, familiei…
Sint extraordinar de fericita, deci, ca am putut sa fac macar atat pentru voi…pentru fetita voastra, in special! 🙂
Sotul meu Ciprian a facut armata la Lugoj si astfel, intre noi si micutul dar cochetul orasel, s-a creat o legatura deosebita!
Sa va intoarceti cu bine acasa de sfintele sarbatori si sa va ajute bunul Dumnezeu sa va umpleti ochii si inimile indeajuns cu tot ce-nseamna „acasa”…si-apoi, sa iti insufletesti blogul cu imaginile surprinse, caci se prea poate ca si tu, la randul tau, sa emotionezi si bucuri nespus pe cineva care a trait acolo…asa cum, involuntar, am facut-o eu! 😉
Te pup cu mare drag si pe tine si pe micuta ta, care precis e o frumoasa, exact ca tine! 🙂

Raspunde
cristina 2 februarie 2009 - 11:32

bine Laura nu voi mai vb cu dvs!!!!
multumesc pt urarile de bine si sa sti ca am vazut pozele tale cu plimbarea prin tara si ma apucat plansul,deoarece ati trecut prin Lugoj,orasul meu natal si singurul loc din lume unde pot spune„ ma duc acasa„!!!
iam aratat si sotului meu si a ramas si el emotionat iar fetita noastra a venind fugind intreband
„chiar asta ii Lugojul??„
ea a fost doar o singura data in tara(cu toate ca sa nascut in Lugoj a stat numai cateva luni)si nu a vazut nici zapada asa cum trebe si nici isi aminteste prea bine de lugoj.dar vom veni de Sf.Pasti daca ne ajuta bunul Dumnezeu si voi prepara toate retele tale cu legume si carne
aici in Portugalia legumele nu sant ca la noi in tara
gasesti tot ce vrei numai ca nu au nici un gust…si asa ca voi ast pana venim in tara sa fac unele din ele pt ca dulciurile le voi face si aici cu toate ca nu se gasesc multe din ingrediente imi voi da silinta
te pupicesc si nai idee cat sant de fericita ca ai criat acest blog
P.S datorita tie miam facut si eu unul ca nu ma lasau sa iti postez comm fara sa am si eu un blog!
dar inca nu am timp sa il pun la punct dar in martie am si eu niste zile libere si imi voi batea capul
inca o data multi pupici tie si intregii famili

Raspunde
Laura 2 februarie 2009 - 00:59

Hi, hi…mersi Miha pentru „nota”! 😛
Daca nu m-ai fi complimentat tu asa frumos, nu s-ar fi aflat nicicand ce lupta titanica duc, zilnic, pentru o raza de lumina! 😀
Te pup!!!

Raspunde
Mihaela 1 februarie 2009 - 00:37

:)) Super!
Bonus pentru efortul artistic!

Raspunde
Laura 31 ianuarie 2009 - 18:34

Miha, esti o draguta, iti multumesc mult ca ma urmaresti! 🙂
…si ca iti plac incercarile mele culinare, unele mai reusite si altele mai putin…insa la capitolul lumina in bucatarie, trebuie sa-ti spun un mic secret: majoritatea pozelor sint facute pe coridor!!!!!! 😀
…din cauza ca in bucatarie nu am lumina buna decat vara!!! 😛
M-am amuzat teribil, caci ma si vedeam cum car dupa mine ingredientele…apoi bolul cu frisca, etc…si iata, nimeni nu si-ar inchipui asta! :)))
Te pup si te mai astept pe la mine!!!

Raspunde
Mihaela 31 ianuarie 2009 - 01:01

Arata foarte bine. Iti urmaresc blogul de ceva vreme si am observat din pozele cu minunatii culinare ca ai o lumina super in bucatarie. In locul tau, si eu as sta numai acolo :).

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:52

He, he, Iulia scumpa…nici nu stii cat de infatuat mi-a ranjit cineva ieri seara, dupa ce i-am citit mesajul tau! 😛
Te pup si eu si ma bucur ca te am aproape!!! 🙂
Spor si tie la pregatit minunatii!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:44

April, sint incantata ca vrei sa le incerci!!! 🙂
…si oricum ti-ar iesi (desi nu cred ca-ti vor iesi altfel decat apetisante :P) sa-mi dai de veste, sa ma bucur si eu de rasfatul vostru! :))
Pupici!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:33

Wow, Alizelu’, eu pe ardei nici n-am zarit-o, valeleu…si cica sint moderator la „Dulciuri”… :)))
Astea-s faine, faine, poti sa faci o tura de incercare! 😛
Te puuuup!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:30

Bine-ai venit, Cristina!!! 🙂
Esti tare, tare draguta!…si la propriu si la figurat! 😛
Iti stau la dispozitie cu orice intrebare, nedumerire…oricand!
…dar te rog din suflet sa nu-mi vorbesti cu dvs. ca ma apuca depresia!!!
Imi place sa cred ca nu sint chiar atat de „oldies”!!! :)))
Te pup!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:22

Diaaaaaaaaaa, ce surpriza minunata mi-ai facut!!! Imi era dor de tine! 🙂
…deci si voi sinteti fani Raffaello! 😛
Pacat ca nu gasesti lapte praf la voi…desi iata, nici eu nu le-am facut de-un deceniu si la noi chiar se gaseste in orice magazin… 😀
Cu smantana ai intuit bine, le face tare cremoase! 😉

Ma bucur ca te-am „auzit”! 🙂

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:01

Carlita scumpa, sint cam intre ciocan si nicovala aici :)) …ai mei dragi ma preseaza ca nu le mai fac, ca pe vremuri, dulciuri o mie! 😛 …iar tu ma certi ca de ce le fac…
Hi,hi,hi…glumesc!!! 😛

Las’ ca urmatoarea postare va fi in intregime insufletita de favoritul tau: Bogdan! 😉
…cu saniuta, prin zapada…
Te pupaaaaam!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 12:15

Te pup, Oti!!! 🙂
Se fac foarte usor, ai vazut…si sint delicioase!
Sa vezi ce succes vei avea cu ele in fata nazdravanilor tai! 😛

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 12:12

Delta, in primul rand, da-mi voie sa iti urez: Bine-ai venit! 🙂
…si-apoi sigur ca faza cu cumparatul ar simplifica simtitor toata treaba dar parca nu stii tu cum sint femeile?! 😛
Daca nu pare ( doar pare 😉 ) mai complicat acel „ceva” in care se implica, unde e challenge-ul???
Unde sint laudele venite din partea sotului/prietenului sau unde e zambetul copilului, care stie ca in fiecare zi ii pregatesti o surpriza dulce!? :))
Na, lady’s stuff! 😛
…nu-ti face griji, noua chiar ne place! 🙂

P.S. Sa mai treci, ca poate te molipsesti si tu! 😀
Cu siguranta ai face senzatie in fata vreunei domnisoare daca i-ai oferi niste bomboane Raffaello facute de tine insuti!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 11:54

Ana draga, bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze unirea si sa aveti o nunta ca-n povesti…si parte de clipe minunate si multa fericire!!!
Si-apoi, sa va vad ca si pe noi, cu: „La anu’ cu Bogdanu’!” :)))
…desi la noi n-a fost chiar „la anu'” ci mult mai tarziu…si-acum imi pare rau de numa’ 🙁
Trebuia sa avem, pana acum, cel putin 3 nazdravani care sa chiuie si sa fuga non-stop prin camere! 🙂
Ti-am scris asta, fiindca stiu ca iti doresti o casa plina de copii…si pentru ca ar fi pacat sa nu fie asa, dat fiind faptul ca sinteti o pereche extraordinara…iar tu vei fi, cu siguranta, o mamica adevarata!

Na bun, si-acum despre poftele starnite, hi, hi…ti-am zis eu ca doar asa putem rezolva problema: va iau la noi si gata!!! 😀
Te puuuuuuup!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 11:47

Georgi, mi-am facut temele 😛 …si am tras un ochi la Teo, sa vad ce zice reteta ei…si da, zice bine! :)) …numai ca mie bombonelele astea, imi plac cel mai mult simple, fara alte crocanteli prin preajma, hi, hi…
Dar e clar ca se pot aduce zeci de variatiuni retetei…fiecare adauga ce ii place: o aluna, o migdala, fistic, foi de napolitana zdrobite…
Important e ca sint delicioase!!!! 😛

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 11:43

G, te-astept cu impresii! 😉
…cat mai favorabile, sper! :))

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 00:48

…nu-i bai, Miha, iti ramane mai mult tie!!! 😛
…desi, daca te vad cum papi (neaparat cu pofta) poate isi schimba parerea! 😉
Zic si eu…fiindca nu-mi vine sa cred ca cuiva ar putea sa nu-i placa nuca de cocos!!! :))

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 00:36

Danutza draga, ce pot sa-ti spun?! …ca incercarea moarte n-are?! 😛
Mi le-am imaginat chiar acum in minte, in felul in care mi le-ai descris…si nu-mi suna deloc rau! :))
…doar untul ala imi pare dintr-o data prea mult…
Nu stiu ce sa zic, sint super-curioasa acum de combinatia cea noua, asa ca daca intreprinzi ceva in aceasta directie, te rog sa ma anunti! 😛
Pupilici!!!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 00:29

Ginuca, sint incantata ca iti plac bombonelele tineretii mele! 😛
Eu sint absolut fascinata de „orice” cu nuca de cocos, asa ca sint sigura ca iti imaginezi cat de rapid le-am „prelucrat”! :)))
Si eu te pup si iti urez sa ai pofta! 🙂

Raspunde
Iulia 29 ianuarie 2009 - 15:40

ce ghini mai arata:) felicitari sotului pentru asa o nevasta:) te pup Laura si spor la retete in continuare!

Raspunde
April 29 ianuarie 2009 - 14:19

Ce bine arata si ce usor par de facut. Sambata neaparat fac si fac si poze sa vad daca sunt si estetici :D. pup u

Raspunde
ISABELA 29 ianuarie 2009 - 13:07

Nu mai zic cat de mult poftesc la ele :P, cred ca iti dai seama 😀
Notasem si eu o reteta de pe ardei-iute, dar cred ca o incerc pe a ta. Am si niste alune de padure, de la tara, le rumenesc putin la cuptor si cred ca o sa mearga excelent cu Raffaello 😛

Multi pupici!

Raspunde
cristina 29 ianuarie 2009 - 11:49

buna….
de abia astept sa fac si eu (macar unele retete mai simple)pe care dvs le aveti postate.
sper sa ajung sa gatesc si eu la fel de bine ca si dvs,bineinteles dupa sfaturile si retele dvs
multi pupici din partea unei incepatoare

Raspunde
DIANA 29 ianuarie 2009 - 10:43

Laura,si noua ne plac tare mult,dar le fac mai rar,numai cand primesc lapte praf din Romania.Reteta pe care o am eu e fara smantana,dar banuiesc ca asta le face mai cremoase(smantana).Noua ne plac cu cate o aluna sau migdala prajita inauntru.

Raspunde
carla 29 ianuarie 2009 - 00:27

Laura..sa-ti fie rusine!!:-P Mai intai gasca aia asa de crocanta de saliva monitorul calculatorului, acum bomboanele astea dupa care mor eu…=P~..hai, spune tu, cum mai fac eu sport si dieta asa cum trebuie dak ma ispitesti?…O bombonica tot pap..maine de la magazin :”>…Va pup…dar cel mai mult si mai dulce pe Bogdi>:D<

Raspunde
otilia 29 ianuarie 2009 - 00:12

Nici nu are rost sa mai zic nimic.Tu stii prea bine ce inseamna retetele tale pentru mine…. inseamna ca am sa o fac cat de repede! Pupici!

Raspunde
delta 28 ianuarie 2009 - 23:19

Scuze, dar parca este cu mai puţină bătaie de cap dacă pur şi simplu le cumperi de la prima cofetărie…
Sau ăia folosesc altă reţetă pentru acelaşi produs?

Mă rog, în cazul în care nu ar fi de vânzare în comerţ atunci aş presupune că merită timpul investit în prepararea la domiciliu…

Raspunde
broscutza 28 ianuarie 2009 - 20:30

Laura ce imi faci!??!! Eu anu asta tre sa ma marit..o sa ma fac cat malul!! Hahahaha!! Sa stii ca sincer imi vine sa musc ecranul de pofta, poate poate oi simti ceva, ca prea bine arata!! Off..ti-am zis eu ca ai un har! Te pup cu mult mult drag!!

P.S …A si sa stii ca eu am glumit zicand sa ma iei la tine..dar daca ma gandesc mai bine…nu zii de 2 ori!! plus ca sunt super cuminte si pap tot!!

Raspunde
Georgiana 28 ianuarie 2009 - 20:07

Am făcut şi eu rafaelo după reţeta Teodorei şi, într-adevăr, sunt foarte bune! Şi ale tale arată fantastic, îmi vine să mănânc monitorul!

Raspunde
G. 28 ianuarie 2009 - 19:45

WOW, mi-a lasat gura apa….neaparat pun in practica reteta asta a ta!

Raspunde
Miha 28 ianuarie 2009 - 19:41

Nici ai mei nu mananca nuca de cocos,dar cred ca o sa-mi fac o portie doar pentru mine…:)

Raspunde
Danelutza 28 ianuarie 2009 - 18:07

Laurici, oare in loc de nuca de cocos, as putea folosi nuca normala, sigur nu s-ar mai chema raffaello, dar macar ar minca si ai mei, care sint anticocos.
Multumesc ca ai impartasit cu noi si aceasta reteta. Pupici…

Raspunde
Ginette 28 ianuarie 2009 - 17:47

Absolut excelenta reteta si prezentata pe masura. In ultimul timp ma feresc de dulciuri, dar la astea nu cred ca rezist. Ce pofta mi-ai facut 🙂 Te pup !!!

Raspunde
1 2

Dă-i un răspuns lui broscutza Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.